partner je hystericky, zurivy, prchky pri hadkach, co dalej

Príspevok v téme: partner je hystericky, zurivy, prchky pri hadkach, co dalej
Kazka

Priatel je prchky, sme spolu dva roky, nebyvame spolu,ale mame zialbohu vztah na dialku. Ja za nim dochadzam, je cudzinec. Bola to obrovska laska na prvy pohlad, z jeho aj mojej strany, nadherne reci, krasne slova, proste idealny chlap, vyzorovo aninehovorim, stelesneny moj idol.
A musim uznat, ze od zaciatku som vedela, ze je velmi prchky a nervoznejsi typ cloveka, hned ho vsetko popudi. Milujeme sa naozaj skutoone, planujeme svadbu v blizkej dobe,ked skonci covid, ale zili sme spolu toto leto asi tri mesiace tam unho, proste on zacal pri hadkach na mna skaredo vrieskat, / nie oplzlo/, ale vrieska, potom bucha do kadecoho, do steny, ampu zhodil o zem, potom strcil do mna, nie tak ze mi ublizil, nikdy mi neublizil fyzicky, no posotil ma proste, uz to sa mi nepacilo, ale tak odpustila som mu. Ospravedlnoval sa.
Tvrdil mi, ze som neskutocne tvrdohlava a idem s i stale svoje, a ze nikdy nechcem popustit zo svojho. A ze to on nezvlada. Ze nikdy nezaradim spiatocku, ze dokazem donho hustit vela. A ze to on neznasa, ked zdviham hlas na neho.
Potom,ked nechcem s nim zostat v jednej miestnosti lebo nemam u zco povedat po hádke, a chcem ist radsej do svojej izby po schodoch tak zaziapal na mna ze som drza ked odchadzam ze on sa chce rozpravat, tak ma na schodisku dobehol a dotiahol ma zase do jeho izby za ruku ze nech sa porozpravame. Neublizil mi, ale bol oto pre mna akoby som bola decko. Je uplne hystericky. Chce sa stale rozprávať po hadke, ale ja proste sa niekedy nechcem rozpravat kym nevychladnem
Tieto incidenty sa nastastie stali iba trikrát možno,ale aj tak ma to rani. Viem, ze ma problemy s ovladanim a hysteriou ale ze az takto...Predtym na mna nevrieskal, teraz naposledy uz aj ziapal.On sa strasne dokaze vytocit hned.

Naposledy ked som odchadzala od neho zo zahranicia tak sme sa pohádali riadne. Hadali sme sa strasne asi hodinu a on bol uz vytoceny, tak ja som hodila o zem pohar s vodou lebo som bola zuriva proste na jeho maniere a reci , ze on mi ukaze , ze on ma nauci, ako sa mam spravat a pod, ta ked som to rozliala, priskocil ku mne a myslela som si, ze ma bude bit.
So zurivostou v hlase na mna ziapal ze si to mam upratat, a ja ze si to neupracem !! nech uprace on...tak sa nastval chytil mi tvar do jeho dlani a povedal ze ak sa budes takto spravat aj nadalej tak zabudni ze to skonci iba pri tomto a naznacil rukou facku ( neudrel ma), ale bude to ovela horsie medzi nami Ja som uprimne bola v šoku :( A ja som strasne zacala revat uplne hystericky zachvat placu som mala. Do toho ked vychladol na mna vystekol, ze co stale revem ako dieta, ze sa nic nestalo, a nech prestanem a ja som dalej revala via c aviac a som mu cez slzy hovorila, ze ty ma chces bit ?A on ze bol som v amoku, nevedel som,co rozpravam, tak si ma vytocila. On akoby ani nevedel,co mi povedal, ze sa mi prakticky "vyhrozil "bitkou ako malemu decku.

. Neublizil mi fyzicky. ale bolo to strasne gesto co urobil :

nikdy sa ma nedotkol ani palcom a neskryvil mi vlas na hlave...ale uznavam, ze je prchky clovek velmi, hned sa vypeni a vytoci, potom som starsne plakala, a bola som v šoku z neho, nemohla som sa hodinu ukludnit, necakala som to odneho, bol v takoms tave ze ma naozaj bude biť...:( inak je to sladky, laskavy, mily , romanticky chlap, ktory ma naozaj lubi,co citim kazdy den, lasku mi dokazuje, Len tie hadky mame niekedy naozaj velmi krute ako ta posledna, ja neviem,co mam robit.

..povedala som mu potom, ze nechcem takyto vztah a taketo suboje medzi nami a ze keb yma raz udrel, tak ho okamzite udam na policii a nezostavam s nim. A on mi povedal, ze ci si myslim, ze by ma bil a
ja ze a co su tieto hysterie a amoky? a on ze ok, tak zavolaj policiu, ze som ta chcel bit, spiseme zapisnicu a uvidime., neublizil som ti,ale ked si myslis, tak vyskusame, zavolaj a dal mi mobil. A ja som mu povedala, ze nie, ze nechcem volat policiu lebo mi neublizil,ale povedala som mu, ze som sa ho zlakla, ze ma bude bit a plakala som dalej. Povedal, ze to nemienil a ze som zle pochopilaň
Bol v amoku tak ma chcel bit. Neviem,co mam teraz robit. Prosim proadte mi :( naozaj ho lubim a chcem sa vydavat. Ale ten obraz jeho tvare a zurivost v hlase si navzdy zapamatam, to co mam stale kolo nehona spickach chodit ?? aby sa nahodne nevytočil?
potom o par dni uznal, ze ma asi seriozny problem s ovladanim sa a ze by mal navstivit terapeuta a ze ma naozaj niekedy agresivnejšie prejavy, ze to chce velmi zmenit.A ze mu mam s tym pomahat, ale ja neviem ako.
Zlakla som sa, ked mi povedal to o tej bitke :( a ze on tym nemienil bitkou, a co malo to znamenat ze .."bude to horsie, ak neprestanes "? jasne, ze to znamenalo " bitku"...Chcem mu nejako pomoct, ale neviem ako. sama sa v tom stracam. Chcem mat s nim krasny normalny a pohodovy vztah ale on sa hned vytoci. To naozaj uz nesmiem nic robit a povedat ci ako? Mate prosim vas aj vy nejake skusenosti s takym typom chlapca ?Dakujem

Liam

pepe542 o tebe to skôr platí, keď do toho ťaháš kazku
a Kazka by sa mohla zachovať ako silná žena a je streda takže podať to čo podať treba

ovomaltine

Preco vlastne ma problem s robotou, ziadna mu nevyhovuje financne? Rozumiem, ze mohol pracovat v gastre atd co prave ma velke problemy. Ja len ci to nie je prilis dlhodoby problem a ci sa usiluje to zmenit alebo ani nie. Proste aky ma vztah k praci, to je tiez dolezite.

Liam

Takže zákon, ktorý pravdepodobne porušil, tým, že sa vyhrážal, je tento:

Kto sa inému vyhráža smrťou, ťažkou ujmou na zdraví alebo inou ťažkou ujmou takým spôsobom, že to môže vzbudiť dôvodnú obavu, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.
300/2005 Z. z. - Trestný zákon § 360 ods. 1

Lepšie teraz, ako potom, keď náhodou stihne ublížiť Tvojim deťom, to by boli ešte roky väzenia. Ja by som so spodinou súcou do väzenia nechcel mať nič,

Kamka2

Konkrétne akú radu chceš?

Sexi atraktívny fotomodel, ktorý si nevie nájsť inú, stabilnú prácu a v čase krízy ho musíš zo 70% živiť. Úžasný chlap ktorý ťa miluje, ale nedokáže sa správať v rámci základnej normy, ako normálny človek ktorý by ti nenaháňal strach. Chce sa tak strašne zmeniť, ale odmieta ísť k psychologičke a vyhľadať odbornú pomoc na jeho zjavne závažný problém.

Ufff. No, možno máš rada vzrušo, ale to sa podľa mňa dá zariadiť aj bezpečnejším spôsobom ktorý nespôsobuje potenciálnu dlhotrvajúcu ujmu na (psychickom/duševnom/telesnom) zdraví. Napríklad jazdou po horskej dráhe (roller-coaster) v zábavnom parku. Lepšie vzrušo s lepšou zábavou a menšími nežiadúcimi účinkami.

Budem priama. Nikto tuná v tejto diskusii ti z tvojho cholerického balkánskeho princa nespraví kľudného flegmatika, ktorý "najskôr uvažuje a až potom strieľa". Neexistuje taký čarovný prútik mávnutím ktorým by si ho preonačila. Je jedno koľko siahodlhých litánií tu budeš vypisovať a ako si to (vo svojej mysli) budeš zdôvodnovať. Samozrejme, ak ti to pomáha, tak sa tu vypíš, ale ak si nevezmeš k srdcu žiadne rady ani názory druhých, tak tvoju situáciu to nezmení.

V jednej piesni sa po anglicky spieva "You can't always get what you want" - nemôžeš mať všetko čo chceš. To platí pre veľa ľudí na svete. Narozdiel od tých veľa ľudí ty ale máš možnosť/šancu výberu. (Nikto ťa nenúti sa za neho vydať ani mať s ním vzťah, aspoň teda si svoju situáciu zatiaľ neopísala v tomto svetle). Nikto ti nezaručuje, že pri výbere jednej z možností budeš mať všetko čo by si chcela. Môžeš sa ale posnažiť minimalizovať straty.

Veľa šťastia.

Liam

"uz po tom poslednom incidente, ked sa mi vyhrazal bitim" takže už čas pokročil a treba urobiť vec ktorá sa volá trestné oznámenie a čo najskôr

Kazka

samozrejme deti nepripadaju do uvahy prve roky zivota s nim, budem sa chranit, mam to v plane, zas az tak vymetena nie som, a tiez si musi najst pracu a ist k psychologovi, to by boli moje podmienky, a som si nikdy nemyslela, že mloze byt nebezpecny a ze sa bude vyhrazat v amoku bitim:( vete, ake je to hrozne zit s pocitom ze moze byt pre mna nebezpecny ? :( nikdy neviem,co mu preleti a moze mi ublizit, ak nie psychicky a vystrasit ma, tak moze mi fyzicky ublizit, je to strsne vedomie, ja neviem ako sa mam s tym zmierit je to velka bolest. pocitujem uzkost, ked nad tym uvazujem, ze mi moze ublizit alebo co ked sa budeme hadat alebo ma zamknut v izbe alebo co...:/ :(
psychoapticke a maniacke chovanie ake ukazal mi je zle z toho, hoci ho milujem, tak...:( neviem nanho zabudnut a chcem byt s nim stoj co stoj,ale uvedomujem si,ze takato talianska domacnost aku by mipripravil nie je dobra a este moze byt aj nebezpecne zit s nim.Neviem si predstavit ze by ma raz zmlatil, tak sa asi zblaznim od bolesti psychickej a od straty ze som mu roky obetovala a on ma zmaltil potom,neviem,co dalej som zufala, Snazim sa mu verit, ze by mi nikdy neublizil fyzicky ale neviem nie som si ista uz po tom poslednom incidente, ked sa mi vyhrazal bitim