ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
a cim ju teda chces liecit???
ak by si o nej vedela dost, tak by si vedela, ze ani moderna medicina zatial sposob liecby nenasla...
A viem o nej dosť, mám vyštudovanú bio :-)
Ja mám SM 4 roky a myslím, že vyliečiť sa dá :-) Ale vy sa bohužial asi s takýmto prístupom nevyliečite.
sorry RNG, fakt niektore tvoje rady su fajn a pomahaju ludom, ale toto je riadna blbost, SM sa vyliecit NEDA, ale to co je patofyziologickou pricinou tohto ochorenia sa tu proste vysvetlit neda, zabralo by to asi aj dve strany...v skratke ide o ochorenie, kde ti vlastne imunitne bunky na zaklade geneticky zmenenej stavby napadaju vlastne nervove vlakna (myelin, alebo oligodendrocyty) a tym ich poskodzuju...to znamena, ze pri kazdom nespecifickom zapale a infekcii, ktora hoci normalne primarne neposkodzuje nervovy system sa ti normalne aktivuju imunitne bunky,aby tuto infekciu zvladnli..ale kedze clovek so sklerozou ma tieto imunitne bunky zmenene a su proste predisponovane na to, aby ti utocili aj na myelin, nielen na cudzie "telesa" tak jednoducho pri nastartovani imunitnej reakcie, tieto bunky rozpoznavaju tvoj vlastny myelin ako cudzi a nicia ho spolu s bakteriami, kt. sposobili obycajnu infekciu (dajme tomu ta chlamydia)...takze zaverom je, ze ak by si chcel vyliecit SM, musel by si zabezpecit, aby v tvojom tele uz V ZIVOTE ziadna infekcia neprebehla, ani nijaka reakcia, ktora by startovala imunitu...a preto sa podavaju imunosupresiva ako liecba a preto sa davaju aj vitaminy (D,C..) ktore nas chrania, aby sme ziadnu infekciu nedostali...
nie je smiesne to, ze tu pisu ludia, ktory SM nikdy nemali, ale hlavne to, ze tu pisu ludia, ktori o tejto chorobe kkt vedia...
toto forum uz radsej prestavam citam bo radia tu ludia co sa rozumeju hline... nemaju sm a strasne chcu radit rady ktore uz vieme... ale vyliecit nevyliecili nikoho len tu rozsiruju fantazma...:-)
jaja-jaja, na fore , kde sa stretavaju ludia lieciaci si chlamidiu pneumoniae som nasiel v diskusii viacerych, ktorym sa to podarilo vybojovat a po niekolkych rokoch potlacit chlamidiu pneumoniae kl;asickou metodou pouzivanim protokolu Wheldona a Strattona z Vanderbiltovho institutu, kde zaroven s chlamidiou vyliecili aj SM(MS)
www.springerlink.com
www.cpnhelp.org
Priamo citat:
Stratton, C. W. and D. B. Wheldon (2006). "Multiple sclerosis: an infectious syndrome involving Chlamydophila pneumoniae." Trends Microbiol 14(11): 474-9.
The concept of autoimmune myelinopathy as the primary pathology in multiple sclerosis (MS) is problematic. Vasculitis is seen in the MS brain, both within lesions and in adjacent normal-appearing white matter. The first observation in acute relapse is the sudden, orderly death of oligodendrocytes; inflammatory removal of unsupported myelin seems to be a secondary process. An alternative explanation for these findings is that oligodendrocyte infection might trigger an inflammatory response. Many pathogens, including Chlamydophila (Chlamydia) pneumoniae, have been associated with MS. MS might be an infectious syndrome in which C. pneumoniae has a role in a subset of patients. Mechanisms by which such a cryptic infection could engender relapsing-remitting and, ultimately, progressive disease patterns are discussed.
A tu si mozete nieco precitat aj v slovencine a cestine:
www.chlamydie.info
:) seriozne uznavam ze nieco na tom moze byt, pozitivne myslenie ma predsa len nejaky efekt...stale lepsie ako vkuse bedakat nad nespravodlivostou osudu, ze :)
:-))))
presne tak, ak tomu uveris, aj ked je to, co si napisala uplny nezmysel, tak ju budes mat.
a ked mi amputuju nohu a budem verit ze ju mam, tak ju budem mat??? potom supeeeer!!! :))))))