ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
nevidim tam ziadne prirodne protizapalove a male davky toho stareho slabeho wobenzymu toho vela nenarobia pri odmorovani tela.
Takze napriek tomu, ze si bral plno veci, zrejme ti to nepomohlo.
A naviac beries plno chemie, co sa ti nakoniec musi po case vypomstit.
A nevidim tam nic silne antiviralne. V skleroze multiplex tzv spiace virusy(dormant) podla lekarov su vobec nie spiace a napadaju rozne tkaniva v tele, hoci sa navonok zriedkavo prejavia. Najma napadaju nervove obaly a vytvaraju tak zapaly po celom tele.
ked je telo oslabene, tie "spiace " virusy sa "prebudia" a zacnu nicit vselico v tele, co sa prejavuje ako zapaly, zamorenia, reumaticke bolesti a podobne
Takze bojovat proti zapalom prirodnymi latkami, odmorit telo a potlacit virusy je naozaj potrebne, ked chces bojovat proti SM(MS).
A nie umelo potlacat prirodzenu imunitu tela a zamorovat si ho roznymi skodlivymi chemikaliami, ktore su schvalene ako "lieky".
nevidim tam ziadne prirodne protizapalove a male davky toho stareho slabeho wobenzymu toho vela nenarobia pri odmorovani tela.
Takze napriek tomu, ze si bral plno veci, zrejme ti to nepomohlo.
A naviac beries plno chemie, co sa ti nakoniec musi po case vypomstit.
A nevidim tam nic silne antiviralne. V skleroze multiplex tzv spiace virusy(dormant) podla lekarov su vobec nie spiace a napadaju rozne tkaniva v tele, hoci sa navonok zriedkavo prejavia. Najma napadaju nervove obaly a vytvaraju tak zapaly po celom tele.
ked je telo oslabene, tie "spiace " virusy sa "prebudia" a zacnu nicit vselico v tele, co sa prejavuje ako zapaly, zamorenia, reumaticke bolesti a podobne
Takze bojovat proti zapalom prirodnymi latkami, odmorit telo a potlacit virusy je naozaj potrebne, ked chces bojovat proti SM(MS).
A nie umelo potlacat prirodzenu imunitu tela a zamorovat si ho roznymi skodlivymi chemikaliami, ktore su schvalene ako "lieky".
No drahe je najviac to ovocie a zelenina a ked som doma tak mi to kupuje foter. A hej tie lieky su drahe ale co narobim ked mi to predpisal lekar. A ja mam zapal ocneho nervu mesiac takze to neberem roky. a najdrahsi bol ten OCUVITE-lutein a wobenzym ale ten berem iba 3krat po jednej tablete tak to je nic. A momentalne co peniaze mam ta vobec by som ich nevahal minut na ovocie a zeleninu.Najradsej by som si kupoval BIO potraviny ale to uz by som nevykryl.
Inac ked ste mali zapal ocneho nervu fakt tak pomaha nato milgama ? Pridem vam mozno ako nejaky rozhadzovac, len fakt s tym chcem pobojovat a dokoncit vysku. Hadam zvladnem skusky tento semester,
nitrak: preboha,to kolko stalo? nie je toho nejako vela??? :(
normalne mam zimomriavky, ked to tu vsetko citam :D...ja sa stazujem, ze kolko vitaminov musim brat a pritom niektori beriete ovela viac...naviac som este teraz aj dostala anginu, tak som z toho uplne "happy" :D
sydney: ja taktiez som zmenil zivotospravu totalne a furt sa ladujem ovocim a zeleninou, na ranajky ovsene vlocky a kadejake tie ostatne nie moc chutne potraviny ale dufam ze dako to tomu cervu v mojom oku narobi problemy. Tak ked mi nevedia lekari pomoct liekmi tak co ine mi aj ostava a preto chcem skusit vsetko. A tiez chcem zacat cvicit ked doberem uplne ten prednison. Mne ten prednison ani zo subjektivneho ani objektivneho hladiska nepomohol a to sa aj ocny doktor divi. Lebo mi tvrdili ze vacsinou sa stav po tak silnych davkach zlepsi. Ze som pripad kedy sa v medicine 1+1 rovna 3. A ze je aj netypicke to, ze ja vidim relativne dobre na to oko.Ze ludia so zapalom nervu tam chodia co pomaly vobec nic nevidia. Ja vidim ciernu skvrnu v strede zorneho pola. Dakujem za rady.
nitrak: ahoj, tiez som mala zapal ocneho nervu, stalo sa to v septembri a pekne cisto som videla az na vianoce. mne prednizon zabral,ale ked to vezmem celkovo,tak sice nervu pomohol,ale zvysku tela narobil skody. niekde som citala,ze treba jest vela vitaminu B,myslim ze aj C,ja som prestala jest sladke(teda aspon nie kazdy den),chodim cvicit,a vela zeleniny treba.tak mi povedali aj v nemocnici,a zatial je to celkom fajn. ine lieky ti nepredpisali?