ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
hdlfs, to je ťažká otázka pre laikov. Ale skús napísať túto otázku na www.infopacient.sk je to pre verejnosť a odpovedá tam lekár.
jajka, s tymto problemom o sebe este nie, ale pred 4 rokmi som absolvovala komplet neurologiu, vtedy vylucili aj MS, ale to bolo raz.
a tieto problemy s koncentraciou sa mi zhorsili az v dalsich rokoch. nemam energiu zas tym celym prejst, len sa pytam, ci je mozne aby clovek nemam ziadny iny priznak MS, len tento.
to su iste vzacne rady pre tych co su diagnostikovani ale ja som sa pytala na ine.
ahojte,
moze byt neschopnost koncentrovat sa prvym priznakom MS- a zatial jedinym?
totiz ja uz asi 3 roky nie som schopna ani precitat knihu, alebo nieco napisat, vzdy sa musim komplet vlozit do cinnosti, rukami, mozgom aj celym telom, ine druhy cinnosti neviem robit viac ako par minut.
prikladala som to stresu a psychike lebo som mala tazke obdobie, ale aj ked som v pohode, neviem precitat ani clanok v casopise bez toho aby ma nevyrusila aj mucha co leti okolo :(
no tak ten wobenzym je naozaj dost drahy...ja beriem 4 tabletky 3x denne, takze sa to aj rychlejsie minie...mohla by to poistovna nejako preplacat :-/
...mas tam odsek kde sa pise o PORUCHE ZRAKU...a ze za to mozu napr.oblicky...
i ked je to pisane,na matky-tehotne...ale mozno,ze sa to tyka aj ludi,ktory maju probl.zo zrakom...treba brat vsetko do uvahy...
NITRAK pozri si toto...mozno ti to pomoze...na ZRAK...