Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Skleroza multiplex

RNG

hello, je sice pravda, ze vo vsetkom ma dedicnost vplyv, ale vplyv ma aj spolocne prostriedie, typ potravy na ktoru je rodina zvyknuta a vzajomne delenie sa o rozne mikroorganizmy, ktore sa prenasaju v blizkom styku.
Dedicnost je casta vyhovorka lekarov, ktori ked si nevedia poradit a nepoznaju priciny tak zhodia zo seba(oni totiz by mali cloveku pomoct) zodpovednost na "osud"= dedicnost.
Je to zaroven aj novy zdroj prijmov, lebo do vyskumu okolo genov sa sype hromada penazi a z ich vyuzitia sa rysuju doslova zazracne zisky, ked sa ludi na to podari prehovorit. Nuz a na to je velmi ucinna reklama, ovladanie masovych komunikacii a dokonca priame ovplyvnovanie zakonodarcov.

hello111

O tej dedicnosti to nemam z vlastnej hlavy - v minulosti som tiez bola vysetrovana pre podozrenie na sm a povedala mi to odbornicka - primarka neurologie, pretoze my sme v rodine sm mali.
Pred 20 rokmi sa mri nerobilo, ale u nich ani nebolo potrebne - robili im nejake testy predispozicie na tuto chorobu.

tina78

a este ked tu spominas ze boli na vysetreni ako deti... a ich otec to ma 20rokov... tak to bolo este za komunizmu... vtedy asi neposielali na mri...

ale pises to ako keby si bola lekar.... a pritom si len nieco pocula a uz to musi byt pravda....:-0

tina78

hello111 bohvie co maju, podla mna sm moze byt cela rada vselicoho
ako je mozne ze niekto po 20rokoch sm sa ma dobre,
a niekto po prvom ataku zostane na voziku

to ze je to geneticky prenosne to sa tradovalo este za komunizmu v minulom storoci... lebo nevedeli nic o tejto chorobe
ale kedze sla doba dopredu a zistilo sa kopec novych veci... ako viralne ochorenia ze napomahaju tejto chorobe... tak mudrci zasa tapaju

nikto nevie o tejto chorobe ani z coho je, ani preco ma kazdy ine priznaky... prosto nic.. ani lieky....

hello111

Neviem presne, jej otec ma sm vyse 20 rokov, su traja surodenci a hovorila, ze boli na takomto vysetreni, este ked boli deti (ked otca diagnostikovali) - pravdepodobnost ochorenia urcili len u jedneho a presne tomu nedavno nasli lezie, ale zatial je bez priznakov. Ostatni su vporiadku, takze na tom vysetreni nieco musi byt.Viac o tom neviem. Ale poznam aj inych ludi s sm a viem, ze tam dedicnost riesili tiez...

martin82

hello111 na akom vysetreni to bola, genetickom ci? "Dedičnosť tohto ochorenia nie je jednoznačne preukázaná, ale je viac prípadov vyššieho výskytu v niektorých rodinách, čo môže súvisieť so životným štýlom či inými faktormi"...aneb, to ze ju maju surodenci nemusi znamenat ze je dedicna, skor ze maju podobne stravovanie, rovnake prostredie, rovnake ockovania atd. U mna v okoli do 3tieho kolena dozadu nikto, jasneee, predtym nebuchol Cernobyl:)