ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
a ty poznas takych co ich to postavilo na nohy? ja som tiez pocula vela veci ale nezazila takze nemozem vediet ci sa zakladaju na pravde
moj priatel byvaly bol neurolog a za tie roky som vela veci pochopila,
nelutujem sa, zijem
ale tiez si nebudem nahovarat ze je to lepsie ako to je
a preco nam to davaju tu liecbu? no asi preto lebo maju za to peniaze
ved predsa ked sa dali do vyskumu tak musi sa nieco vratit
ty si take hlupucke dievcatko...
to je krasne ako sa vyjadrujes...ja este neviem ci mi to pomaha..ale keby to nepomahalo aspon trochu, tak by nam to asi nedavali, nie? to ze sa budes teraz stale len lutovat, tak ti vobec nepomoze na zlepsenie...uz boli pripady kedy na tom boli tak zle, ze ani chodit nemohli a teraz chodia...a nabuduce si prosim ta odpusti tu nadavku...nepoznas ma, takze si to nechaj pre nejaku svoju kamaratku..
a nabuduce tu pis pikoviny ked budes po 10 rokov SM
a nie tvoje fantazma ako ti liecba pomaha
jasne ze mi to zistili v skorom stadiu a uz 7 rokov viem o tom a su obdobia dobre a su aj zle....
a ver mi alebo nie... liecba je na hovno a komu pomohla tak gratulujem ste vylieceny....
no tak tebe nepomohol..a teraz za to je medicina uplne na prd? mozno ti pomozu silnejsie lieky...dolezite je aj to, v akom stadiu ti to zistili.mne to nastastie zistili v uplnych zaciatkoch...kazdemu predsa pomaha nieco ine...a myslim, ze by sa tu malo skor podporovat a nie hovorit co vsetko je zle...
aj ja mam iba lahky priebeh toho, tak neviem preco by nemohli mat aj oni...vy hned vsetci myslite na to najhorsie...ani si neuvedomujete ako ta medicina napreduje...pred 3 rokmi ani neexistovali nejake injekcie ako COPAXONE... keby mi to zistili skor, nebola by som vobec liecena a uz som mohla byt na tom horsie ako teraz...
Malo to podľa teba ľahký priebeh - to sú len dohady. Ak by boli správne, prečo to u nasledujúcich generácií má ťažký priebeh ?
Ľudia dnes žijú umelo, spoliehajú sa na chémiu, nie sú ochotní pre zdravie urobiť nič okrem hltania tabletiek. Nezamýšľajú sa nad príčinami chorôb.
urcite to ani mna neodradi od toho mat deti...ale vies, mozno to mal niekto v rodine, ale nevedeli o tom...ved ono sa to nepozna az tak dlho...mozno mali taky lahky priebeh toho, ze to nebolo na nich ani vidiet...takze neviem no
dedicne nie.u nas v rodine to nikto nema,ani nemal,pytala som sa kazdeho a to ma starka pamat jak slon,a voilá,ja som exemplar. to je skor o strese,strave,zivotny styl a tak.a ak aj ma matka sm,dieta ma len nizku sancu to dostat a nemusi to vobec mat,nie je to podmienka.mna to urcite neodradi od toho mat deti