ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
tak naco mam COPAXONE na zvysenie imunity, ked ju znizuje??
Navrhnutim interferonov na SM(multiple sclerosis) si sami lekari priznali, ze pravdepodobne sa jedna o nasledky poddiagnozovanych virusov, kedze interferon je navrhnuty proti virusom, je to synteticka, latka , vyrobena genetickou modifikaciou, len podobna nasim vlastnym telesnym interferonom
Nuz protizapalovych v prirode je hromada, tak isto antiviralnych a zvysujucich viralnu imunitu. Na to netreba super drahe patentovane drogy s plno postrannymi ucinkami.
Tu si mozete precitat o interferonoch a virusoch z hladiska organizovanej mediciny
www.hepatitis-central.com
Copaxone naopak znizuje imunitu, celkove, co je nie velmi rozumny pristup, najma ked sa uvazuje, ze rozne poddiagnozovane infekcie a zamorenie hraju silnu rolu v SM, nielen genetika, ktoru z toho obvinuju.
Hmmm, kamoška mala 24, keĎ jej zistili SM, vzťah mala tuším tri roky a chlapec zdupkal, keď sa dozvedel, čo jej je.... smutné....
ale preco by mal hned rozmyslat nad svadbou? ved nie je dolezite, ze aj teraz sa k tomu stavia normalne? hocikedy sa moze stat, ze bude sa treba o mna stara...mozno zajtra sa uz nebudem moct pohnut...nemusi to tolerovat iba ten, ktory si ma chce uz aj vziat
t4nick4 mas 17 rokov, si myslis ze on siel do vztahu stebo ze si ta zobere za zenu a bude stebou do konca zivota?
ved aj ja som mala takeho ked som mala 22 :-)
verim ze su aj dobri chalani ale asi som na takych nemala stastie, kazdi sa zlakol a mozno ja by som bola na ich mieste taka ista, nikoho neodsudzujem
ja som sice mlada, ale ja mam priatela, ktory isiel so mnou do vztahu s tym, ze vedel co mi je...vobec sa toho ani trochu nezlakol a este so mnou chodieva na kontroly :)
tina78: paneboze,to hned ako ujdu ked im o sebe povies a svojej chorobe? to su taki uboziaci!! ja mam vdakabohu priatela,s ktorym som bola uz predtym nez to zistili,a je v pohode,ale normalne ma to dostalo,ze niekto toto dokaze druhemu povedat,ze sa o neho bude musiet starat :( to ma naozaj mrzi.
ps: kopa zdravych ludi je ok a tiez mozu nahle skoncit vselijak,ze ostanu druhym na krk,to clovek nikdy nevie
mozno je psychicky chora a nezvlada to, nevie to inak prejavit,
a mozno to nie je chorobou mozno by bola taka aj keby bola zdrava, vela zdravych ludi robi zlobu
tazko povedat
ja sa priznam ze tiez zavidim zdravim aj ked to na mne nevidno sm, ale musim si pichat copaxone a zdravo sa stravovat vyhybat sa infektom a to zavidim zdravim divcatam ze nemusia taketo veci riesit a idu zurovat na diskoteku
a taktiez nie som najskaredsia a predsa si nemozem kvoli tomu najst priatela, kazdy sa hned zlakne a necha ma nechce sa viazat so mnou lebo sa boja ci sa o mna nebudu muset v buducnosti starat,
je to na zblaznenie
mozno ma teraz ukamenujete,ale osobne poznam jednu osobu s touto chorobou,s ktorou jednoducho musim pracovat a je to velmi tazke. Tak zlu osobu,plnu nenavisti zavisti zla som uz davno nevidela. Tato osoba este svoju chorobu vyuziva na to,aby ju okolie lutovalo,aby sa jej prepieklo konanie ktore by druhych stalo aj miesto,hra na city a pritom ludom okolo seba vedome ublizuje a nici ich,akoby tym ostatnym akoze zdravym ludom zavidela to ich "zdravie". Tieto stavy u tej osoby pretrvavaju uz vyse 5r a len kvoli tejto osobe som sa zacala o tuto chorobu zaujimat blizsie,aby som mala aspon aku taku predstavu,kolko bude este "skodit" Hovorim o pracovnej sfere,ako cloveka mi je tejto osoby luto a neprajem jej nic zle
mam sm asi 10 rokov a mam stale silnejšie bolesti už doma nič nespravim a mam problemy zajsť do obchodu kvoli bolestiam ,neposlali ma zatial na žiadnu liečbu interferonmi