ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
SM sa prejavuje pomaly u kazdeho pacienta inak, jednemu ochabne svalstvo inemu to zasiahne napr aj zrak...jeden ma chronicku formu druhy atakovu..je to rozne. a podla mna sa tato choroba zacina prejavovat tak okolo tridsiatky, ale su aj pripady kedy sa to prejavilo skor
Majky ja som si myslela ze toto ochorenie sa prejavuje postupnym ochabovanim svalstva...
Pcecítala som si príspevky a sokovalo ma že tak mladí ludia maju toto vazne ochorenie. Doteraz som si myslela ze sa to tyka ludí po 50-60-tke. Da sa nejak predchadzat tomuto ochoreniu, myslim prevenciu alebo je to aj z casti dedicne?
71gloria, prepac ak moj predchadzajuci prispevok vyznel nejak utocne ale tak...ja som to len fakt nepochopila..a je pravda ze kazdy si zvoli tu cestu ktora mu vyhovuje.
ak sa smiem spytat ty mas SM?
majky, aj psoriáza je kožné ochorenie a pritom je tam vážna porucha metabolizmu....a takto je to pri každej chorobe
skleróza multiplex ničí všetky bunky tela, takže je oslabená funkčnosť všetkých orgánov..natierať si treba celú chrbticu a kĺby, aj surová strava vo veľkom množstve dokáže vraj chorobu výrazne spomaliť
71gloria: a v com to ma akoze pomoct? SM je predsa nervove ochorenie tak preto nechapem co s tym ma stitna zlaza...a este take malickost: co mazat??? fakt nechapem