Skleroza multiplex

majky1

SM sa prejavuje pomaly u kazdeho pacienta inak, jednemu ochabne svalstvo inemu to zasiahne napr aj zrak...jeden ma chronicku formu druhy atakovu..je to rozne. a podla mna sa tato choroba zacina prejavovat tak okolo tridsiatky, ale su aj pripady kedy sa to prejavilo skor

elle

Pcecítala som si príspevky a sokovalo ma že tak mladí ludia maju toto vazne ochorenie. Doteraz som si myslela ze sa to tyka ludí po 50-60-tke. Da sa nejak predchadzat tomuto ochoreniu, myslim prevenciu alebo je to aj z casti dedicne?

majky1

71gloria, prepac ak moj predchadzajuci prispevok vyznel nejak utocne ale tak...ja som to len fakt nepochopila..a je pravda ze kazdy si zvoli tu cestu ktora mu vyhovuje.
ak sa smiem spytat ty mas SM?

71gloria

a ešte chcem povedať, že každý má vlastný rozum nato, aby sám posúdil,čo by mohlo byť preňho dobré, čo chce skúsiť a čo nie. Pozdravujem Vás

71gloria

majky, aj psoriáza je kožné ochorenie a pritom je tam vážna porucha metabolizmu....a takto je to pri každej chorobe
skleróza multiplex ničí všetky bunky tela, takže je oslabená funkčnosť všetkých orgánov..natierať si treba celú chrbticu a kĺby, aj surová strava vo veľkom množstve dokáže vraj chorobu výrazne spomaliť

majky1

71gloria: a v com to ma akoze pomoct? SM je predsa nervove ochorenie tak preto nechapem co s tym ma stitna zlaza...a este take malickost: co mazat??? fakt nechapem

71gloria

Skleróza multiplex
mazať denaturovaným liehom a detským olejom v pomere 2:1. Stav zhoršuje nosenie hodiniek a kľúčov. Treba preliečiť štítnu žľazu