ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
Ahojte !!! Mojej najlepsej kamoske teraz diagnostikovali SM . Dost sa o nu bojim ... Zacalo to tak , ze bola namesacna ...skoro podpalila dom . Zatial to s nou nie je take zle , iba jej dlhsie trva kim pochopi , co jej clovek vlastne povedal ....Bojim sa , ze sa to zhorsi ... Vie mi niekto poradit , co pre nu mozem spravit ??? alebo je tu niekto s podobními problemami ??? Dakijem ...
ahojte volam sa livia mam 18 rokov a tuto chorobu mam uz 4roky bolo tazke zmierit sa s tym ale co uz,,su ludia co su natom aj horsie,,,drzte sa
...je to nakazlive ??? zda sa mi ze nie. Je to pravda ???
SM mam diagnostikovanu uz viac ako 13 rokov a aj ked viem co tato choroba "prinasa" nikdy som si to "nepripustil" a po par atakoch na zaciatku som relativne v poriadku.Prvy rok po "vypuknuti" choroby som maval vecer doma dennodenne hodinovu masaz celeho tela /popritom som samozrejme pracoval/ a myslim si ze ta mi velmi pomohla. Este aj teraz chodim 1-2 krat do mesiaca a vzdy sa citim ako znovuzrodeny - vrelo odporucam.
Hlavne treba vedieť, že u každého človeka nemá táto choroba rovnaký priebeh ( tak ako každá iná.) To čo sa prejavuje u niekoho tak-či onak ešte vôbec nemusí byť skleróza multiplex.Máte túto chorobu diagnostikovanú? Boli ste u neurológa? Vyšetrili Vám už miechu, resp. očné pozadie? Hlavne žiadna panika, ale návšteva renomovaného neurológa!!! Priebeh choroby býva rôzny.Môže prichádzať masívnym "prevalením," ale aj veľmi pomaly a nenápadne.Potrebná je príkladná životospráva atď.Držím Vám palce!!!