Skleroza multiplex

kurca

Ahojte !!! Mojej najlepsej kamoske teraz diagnostikovali SM . Dost sa o nu bojim ... Zacalo to tak , ze bola namesacna ...skoro podpalila dom . Zatial to s nou nie je take zle , iba jej dlhsie trva kim pochopi , co jej clovek vlastne povedal ....Bojim sa , ze sa to zhorsi ... Vie mi niekto poradit , co pre nu mozem spravit ??? alebo je tu niekto s podobními problemami ??? Dakijem ...

livka

ahojte volam sa livia mam 18 rokov a tuto chorobu mam uz 4roky bolo tazke zmierit sa s tym ale co uz,,su ludia co su natom aj horsie,,,drzte sa

eva hanzelová

Ahojte,volám sa Eva,mám 25 rokov a pred dvomi rokmi mi zistili,že mám SM.Beriem interferony,môžem povedať,zatial sa cítim dobre a nepocitujem obmedzenia.Držte sa.

gebora

avojte.. mala som problem s tocenim hlavy uz asi vyse roka.. po magnetickej rozonancii mi zistili ze to vyzera ako sm-ka.. pozerala som symtomy na internete ale tocenie hlavy som tam nenasla.. ma z vas niekto tiez taký problem,ze sa mu cele dni toci hlava? dakujem

jana1965

volám sa Jana a sklerózu mám už 4 rok chcela som si aj vybaviť invalidný ale pán doktor ma ohodnotil na 15% vôbec ho nezaujímalo že akú mám namáhavú robotu robím v obchode ,pichám si betaferon a moje príznaky bola som stŕpnutá od pása dole ahojte a držte sa

obag

SM mam diagnostikovanu uz viac ako 13 rokov a aj ked viem co tato choroba "prinasa" nikdy som si to "nepripustil" a po par atakoch na zaciatku som relativne v poriadku.Prvy rok po "vypuknuti" choroby som maval vecer doma dennodenne hodinovu masaz celeho tela /popritom som samozrejme pracoval/ a myslim si ze ta mi velmi pomohla. Este aj teraz chodim 1-2 krat do mesiaca a vzdy sa citim ako znovuzrodeny - vrelo odporucam.

Cilka

Hlavne treba vedieť, že u každého človeka nemá táto choroba rovnaký priebeh ( tak ako každá iná.) To čo sa prejavuje u niekoho tak-či onak ešte vôbec nemusí byť skleróza multiplex.Máte túto chorobu diagnostikovanú? Boli ste u neurológa? Vyšetrili Vám už miechu, resp. očné pozadie? Hlavne žiadna panika, ale návšteva renomovaného neurológa!!! Priebeh choroby býva rôzny.Môže prichádzať masívnym "prevalením," ale aj veľmi pomaly a nenápadne.Potrebná je príkladná životospráva atď.Držím Vám palce!!!

emilia havranova

Ahoj kolka, rada by som vedela ako sa da pomocť človeku s SM.Mám ju už 10 r.Som este sebestačná, ale rada by som uvítala nejaké rady.

jmt

A este mirabele ... to je jedno kto si co povie.z toho si hlavu nerobim.Ja som pocul najnovsie, ze chodim pravidelne podnapitom stave :-D