Skleroza multiplex

soravia123

bolest svalov nie ej znak..je to unava..svalova unava. znak depky, uzkosti- syndrom vyhorenia..si nejaka uzkostliva nie??
s krcnou ma problem vela ludi aj mna teraz bolia trpne mi sija:))))
baby , nic nie je horsie ako sa uzavret a zit v bludnom kruhu a mysliet ze mam SM..ta choroba nie je dobra je zla ale neviem preco sa jej bat a triast sa...vies SM ma jeden z 1000 ludi..a ruky , nohy bolia a trpnu asi kazdemu 1ť alebo 20 cloveku...
teraz sa tu sledujete, a porovnavate priznaky..je to na cvoknutie..
aj ja som atka byvala..aj mne trpne kadeco..ale k Dr. nejdem..pokial ma nehodi o zem

myis

Soravia, ja som mala tiez strach, ze to mam, ale ja mam skor bolesti svalov, ako ked vela cvicis, ale ja pritom necvicim. Strasne ma bolieva krcna chrbtica a ramena. Su to tiez znaky?

soravia123

Ozaj a este som citala ze sex. problemy..vraj neschopnost dosiahnut orgazmus.aj tym su totiz nerv. zakoncenia a je to postihnute tiež...
meskanie menzesu nie je priznakom a nema to s tým nic spolocne..
veronika, head up:))
baby kde ste...piste..vyzalujte sa

soravia123

co poznam ludi tak vzdy mali najprv dvoj. videnie. poruchy stability, zakopavanie...potom odmlka- to je take fazove ochorenie..a potom zas..aj závrate kt. som mavala nie su znakom...
byva to psychika..
takisto Sm pacienti. bývaju zamtení, zabudaju slovka..
veronika skor to bude tetania..alebo uzkost...

soravia123

ano, hlavne dvojite videnie.býva to prvý sympton- zapal ocneho nervu...
vidis - je to zapal...to by mala veronika už zistene z likvoru...

myis

Aj to postihnutie zraku je tiez velmi otazne, je to hlavne diplopia (dvojite videnie), alebo stracas videnie na jedno oko, alebo nevidis poriadne farby, len take ako osumele..

soravia123

veronika, ak by si mala Sm mas pozit. likvor. Sm je zapal a destrukcia myel. vlakien..a ten zapal. proces by bol jasny z toho likvoru..asi neprebieha u teba zapal..
nemôžes mat tetaniu? nebrni ti telo, tvar, ruky, nemavas divne stavy:: aj u tetanikov býva postihnuta len pol tela...vola sa to pravostranna tetania...
ktoru cast tela si citis inak? lavu? pravu? ak lavu byva to od cervikalneho neviem presne nazov..proste krcna chrbtica...a co zrak??? pri Sm byva zrak postihnutý..
chod na doktorka.cz najdi nemoci a daj latentní tetanie a tam sa dočitaš..vsetko..

myis

Ach Verus, prajem ti, nech sa z toho dostanes. Skusala si nejaku alternativnu medicinu? Ja som dnes bola u masera, povedal, ze mam hrozne stuhnute svaly a vraj mam tie stavy z toho.. Neprudi mi krv poriadne ako by mala, potom sa mi nedokrvuju urcite casti. Povedal, ze mam chodit na masaze a na yogu. Stiskal mi rozne body v tele a hrozne to bolelo. Najma spodna cast chrbtice a krk a hlava.