ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
som zla napisala.. poruchy a zapal ocneho nervu su prve priznaky v 15% pripadov.. mas milion veci ako sa ti prve priznaky mozu pejavit.. hluchota,pomocovanie.. bla bla...
soravia123.. nejde o to co si myslim ja... ja som na to neprisla ze mam sm.. poslali ma na mgneticku rezonanciu.. z toho 3 magnetice rezonancie boli pozitivne na sm.. to jest demylizacne loziska.. ktore vsak neboli v takom pocte aby mi to uznali... munule som citala clanok.. a tam bolo ze dost vela veci sa na mr podoba na sm.. treba to prestetrit.. a nie kazdý smkar ma pozitivny likvor..to mi povedala doktorka a poznam aj takých ludi.. ako prve priznaky sm su len 15%.. nemozes to takto zakockovat.. lekari vahaju co mi je.. v ruzomberku.. centrum sklerozy multiplex.. prepac.. ale podla par pismen co tu citas nemozes usudit tetaniu.. ja si inak citim polovicu tela neustale... od rana do vecera.. a mam trosku slabsiu spicku.. chcela by som verit ze jeto len daka posrata tetania.. ale teraz som psychicky totalne v pohode az na tie moje diagnozy..to ma sere.. berem aj anitdepresiva na tetaniu... ale zmeny necitim.. soravia123,ty mas sm???
hmhmmh. Myis...moja rana su desna bojim sa ako den prezikem..ci ma nepleskne niekde. ci nestrpnem a nevezme ma sanitka...no hruza...taký vyjavený ksicht mam. a vecer si blahozelam ze som to prežila....a takto je to každý den..ach jo..dokedy???kedy mnou mrskne?? je to desne...možno keby som zacala jest Ad bolo by leepsie..
myis blahozelam, to je uzasne,ze cakas babo, zameraj sa na to aby bolo zdravucke, a neboj sa ziadnej choroby, mas to oba v hlavke, myslim
myis ja si myslim ze ty to vsetko mas iba z uzkosti, aj mna bolievaju svaly, mam dvojite videnie niekedy, toci sa mi hlava, zavrate ale to vsetko ze z blbej uzkosti:(...ked som uzivala ad a uzkost presla, polavili mi aj tie priznaky, je to v psychike
Mam 26 zachvilu. Som v siedmom tyzdni
Ja mam velakrat taky pocit, uplne napatie, ze si myslim, ze sa zblaznim! Napata som ako struna. Sem-tam sa to uvolni, ale vacsinu casu mam taky pocit, akokeby som mala strach z niecoho. Kazdy den.. Vecer to byva lepsie, ale rano je to hroza
inak ak cakas baby tak to je z toho.tá unava..a blahoželam.kolko mas rokov? ja 30
Moja, ano ajsne raz som mala zachvat..trpla som bolo mi na odpadnutie...vnutorne som sla vybuchnut, citim sa ako casovana bomba- len prááááásk..u lek. som nebola ja mam alergiu na lek. bojim sa ich..ani AD som nikdy nebrala..
tiez asi rok som zila hlavne po tom zachvate ze mam Sm...telo mi vtedy trplo cela som bola momo..stale som sa sledovala.
potom som sa zalubila, myslienky ine..a lepsie..nejak sa to zmenilo..teraz je to detto..jesen- ja zas trpnem...usta, tvar..vsetko..zas mi je zle...citim ze mi chyba pohladenie, podpora, ludske teplo..
stale mam pocit ze som strpnuta- ale ked sa posteklim vlasom alebo pichnem vsetko citim. aj sa hybem aj vsetko..
jaa ti neviem nervy v cudu, uzkosti , fest sa sledujem...sm ako na hojdacke
hej, ja mam akokeby unavene svaly. Som velmi depresivny clovek, uzkostlivy a hrozne sa bojim chorob. najma sm.. Ked som brala Xanax bolo mi fajn. Teraz som tehotna.. A hrozne ma zacali boliet svaly.. Ty mas tiez take stavy, ze sa pozorujes a potom sa tak vystresujes, ze si napata ako guma? Ja ako som si precitala o sm, odvtedy si myslim, ze ju mam