ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
vtaj pri tehotenstve sa priznaky zmiernuju.. si pozri ak chces... ja som si za ten pol rok co som ju "mala istu" uz toho dost ´precitala.. dokonca som si zohnala germaniove tabletky z nemecka co tu nemaju... tak som riaden psychac.. A SKLEROZA MULTIPLEX VOBEC NENI STRASNE CHOROBA.. len niekto ma proste smolu a ma ju agresivnejsku... tak to s nim ide dole vodou.. ale ak by som ju ozaj mala.. nicoho sa nebojim.. ja som si uz svoje predepkovala a az mi výde pozitivny likovr budem len rada nech mi uz konecne nasadia interferon,ak ked to vraj neni az taka slava.. a preco sa zaujimas o sm ked ju nemas??? a ja som mala pred pol rokom nieco take ako atak a tie problemy pretvavaju do dnes.. rano som mala slabost na ruke,uplnu vycerpanost na ruke.. proste ako keby som celu noc s nou cvicila ci co.. na obed mi strpla noha a vecer som si necitila polku tvare.. vsetko mam do dones.. az na tu tvar... a tou niesom si ista.. cela som daka divna:-D
Myis, pockaj pockaj Sm mam ja:)))
cela som nejaka taka ako keby som mala Sm..
divne sa citim na dotyk..ale už mi je to jednoo
Ti doktori na Sk su nejaky divni.. ja si myslim, ze tu sm mam.. Ked citam priznaky Veroniky..
Obdivujem ta aka si mudra a vela vies...ja som si o tej chorobe tiez vela citala. je vraj zaludna..aj 15r. môže v tebe vriet a dlho trva pokial ti ju najdu...
a vraj to až taká hrôza nie je aj ked ju mas...
inak, nevies ked už mas o nej vela nastudovane ake je to s tehotenstvom? keby som bola tehotna?
a vraj ani neskracuje život..a vraj len 15 percent ludi konci na voziku...
sorry za otazky..ale vies..hmhmhm
ale aj tak nevies vlastne co to je...
ci tetania alebo SM.
byva ti aj na odpadnutie? mavas ataky?
soravia123 proste si to inak citim.. ani to neviem definovat.. proste taký iný pocit.. a ked som minule pocula jednu doktorku ako za dverami o mne hovorila ze si to domyslam.. sakra.. ako si toto clovek moze domysliet.. ale to je taka ovplyvnena doktorka.. mna moja neurologicka preklepkala a povedala ze tu nieco neni v poriadku.. a povedala ze nechape preco to ta prva doktorka proste ingoruje.. asi to chce mat jednoduksie.. vysvetlenie mojich problemov tu predca je..-tetania
a sorka za hrubky... teraz to citam a chytam sa za hlavu.. rýchlo som chcela napisat:-/
apropo.. dorbonosti tvoria celok... a neni spravne vsetko zvalit len na psychiku.. sice je za vela zodpovedna.. ale nie za vsetko.. a ked lekar z tvojho tocenia hlavy uzna ze mas narusenu psychiku a pritom to moze byt ovela nieco horsie je to katastrofa...totalne podceni situaciu.. mal by cloveka poslat na niekolko testou.. mna by v zivote nenapadlo ze nosim nieco v hlave.. a preto sa mi toci hlava.. vzdy som si myslela ze je to taka hlupost. nedostatok vytaminu.. nieco tam proste mam.. mam uznanu tetaniu. .ale tetaniu ma kazdá 3baba... a nejake demilizacne ochorenie co vyzera ako sm.. lekari nie su istý.. no ja sa na sm citim.. uz som si nieco precitalal o tetanii.. spýtala som sa dokonca dvoch neurologou.. tetania proste nesposobuje dlhodobe slabosti a ine pocity ako mam ja.. a navyse mam oslabene reflexy na lavej strane co teda nechapem.. bo inak si citim pravu stranu... a uricte niesom ziadne hypochodnder co si namysla sklerozu multiplex.. keby si zazila to co ja.. ved uz dva krat na mna vytiahli ziadost o interferon .. a teraz mi povedia ze kedze je tam ta tetania... nini to iste.. musia zistit co to ja vlastne nosim v hlave.. na co sa to hra alebo co to je..proste komplivovane a zamotane... inak.. priznaky sm je tocenie hlavy.. citala som pribeh zeny.. tocila sa jej hlava.. diagnotikovali jej sm a nemala pritom klinicke priznaky... je to taka pestra a mnohotvarna choroba ze nemozes povedat.. tebe sa nedeje toto.. ty to nemas.. mozes ju mat.. nosit v sebe 5 10 rokov a priznaky nemusis mat.. neviem ci poznas prinicp tej choroby.. vyuzivas 10 percent mozku.. ked ti nahodou sm zasiahne tu cast ktoru vyuzivas,mozog vie drahu presmerovat..tak vsetko funguje dalej.. tak si predstav po kolkých rokoch sa ti moze prejavit
myis...mhmh aj ja raz sa vraj zobudim a nevstanem. nebudem vediet nic. zoberie ma sanitka abudem ako debilko v nemocnoce..uplne mi už sibe..
nie nemam...
ako dlho mas priznaky..a nemas poruchy citlivosti koze?
ked sa zlaknes nestrpnes celôa? neodpadavas?
ako a co so spickou nohy? nevladzes sa odrazat?
mna tak boli krk, ze ma kdesi na inu stranu taha, ked chodim. Dnes som bola na masazi a uz ma netaha, ale stale mam take pocity strachu, ze co bude. Ja mam strach, ze sa jedno rano zobudim a nebudem vediet chodit a take ine halusky.. Soravia, mozno by bolo lepsie, keby si tie AD skusila.. Ja nemozem pretoze som tehotna, inak keby som nebola, tak hned by som brala..