ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
Ano, infekcie su velmi zodpovedne za choroby ako multiple sklerosis, len treba pripomenut, ze ide zvacsa o pliesnove infekcie. A kedze zeny maju pliesne castejsie ako muzi, maju aj viac tejto choroby. Taktiez rad pripomeniem, ze genetika zohrava nezanedbatelnu ulohu pri tejto chorobe, hoci iste percenticko tam je.
Môže spôsobovať tuhnutie svalstva a z toho vyplývajúce bolesti chrbtice.
Skleróza multiplex je nepredvidateľné chronické ochorenie postihujúce myelínové púzdra
nervov centrálného nervového systému /CSN/ t.j. mozgu a miechy. SM je najčastejšou neurologickou príčinou invalidity u mladej dospelej populácie a postihuje okolo l milióna
ľudí na svete.
Narušenie alebo rozklad myelínu sa vyskytuje v oblastiach mozgu a jeho výsledkom je spomalenie a nepresné vedenie informácií a porucha ich spracovania.
Napríklad ak dôjde k postihnutiu myelínu motorických vlákien,pacienti pociťujú slabosť.Ak
SM postihne mozoček,dochádza k poruchám koordinácie.
Toto ochorenie sa vyskytuje najviac medzi 20. – 40. rokom života, pričom sú ženy postihované častejšie jako muži. Pred 10. a po 60 roku života je výskyt ochorenia
veľmi zriedkavý.
Príčinou vzniku ochorenia bývajú vonkajšie faktory ako sú :
Infekcie
Stres
Výživa
Porucha imunity
Genetické predpoklady
Vírusové infekcie – najmä vírusy,ktoré napádajú nervový systém / vírus osýpok alebo herpesu/
Poruchy autoimunity
Autoimunita je reakcia imunitného systému proti svojim vlastným bunkám . U zdravého človeka telo rozpoznáva odumreté bunky a vylučí ich z tela von . U chorého telo nedokáže
rozpoznať svoje vlastné bunky ,považuje ich za cudzie a ničí ich.
Príznaky ochorenia sú veľmi rôznorodé
Poruchy videnia – vyplývajú zo zápalu zrakového nervu, začínajú bolesťami očí,
zahmleným alebo dvojitým videním a výpadkami zorného poľa.
Kŕčovité ochrnutia svalstva – ich následkom sú poruchy jemnej motoriky, meravej chôdze, cez únavu, mravčenie,tŕpnutie až po úplné ochrnutie svalových reflexov a straty pohyblivosti,koordinácie.
Poruchy zmyslového vnímania- znížená citlivost až necitlivosť ,mravenčenie,pocit napatia,úzkosti a poruchy rovnováhy.
Bolesť tváre
Porucha chuti
Porucha sexuálnych funkcií
Porucha reči – pre SM je typická pomalá ,ťažkopádna reč,při ktorej sa jednotlivé slabiky usekávajú a explozivně vyrážajú
Neistota v chôdzi a trasenie rúk - pri cielených pohyboch , vyskytuje sa hlavne pri poškození malého mozgu.
Porucha zvieračov kontrolujúcich uvoľňovanie moču a stolice.
Psychické ochorenia - najčastejšie depresie
Pacienti so SM by mali jesť striedmu,zdravú a vyváženú stravu.
Mali zvýšiť prísun vitamínov a mineralov. Dôležité sú vitamíny skupiny
B / B- 1 , B- 6 , B – 12 / A a E . Z minerálov je veľmi dôležitý prísun vápnika a horčíka.
Dôležitý je aj prísun nenasýtených mastných kyselín , ovocia , zeleniny a cereálií.
Treba sa vyhnúť nadmernej konzumácií alkoholu,piva. Alkohol a fajčenie oslabuje imunitný
Systém a spôsobuje deficit vitamínov – najmä skupiny B.
Môže by pri SM bolesť chrbtice?
Pre chorých, ktorí sa chcú vyliečiť mám 2 otázky :
1. viete, čo spraví živočíšny alebo rastlinný stužený tuk pri izbovej teplote ? Stuhne. A teraz si predstavte, čo urobí tento tuk vo vašom tele pori konzumácii zmrzliny, chladených nápojov, v chladných končatinách alebo podchladených orgánoch. To isté. A tiež pri konzumácii slaných jedál.
2. Čo sa stane keď niekto konzumuje alkohol, drogy, ale i tie slabšie ako cukor, lieky a priveľa ovocia hlavne ovocných štiav. Uvoľní sa a ochabne. Tiež všetky sliznice, uvoľnené orgány a vitálny kanál okolo chrbtice.
V obidvoch prípadoch nemôže v tele prúdiť energia, ktorá nám dáva schopnosť pohybu a života.
Moja vlastná dobrá skúsenosť s Aloe, bez chemickej liečby s pozitívnymi účinkami by som chcela odovzdať aj iným pacientom s touto diagnózou. Ani ja som tomu moc neverila, pokiaľ sme ich nevyskúšali. Čím ďalej tým viac mladých ľudí je postihnutých touto chorobou a preto sa chcem len podeliť o dobrú skúsenosť a priaznivé účinky prírodných produktov pri tejto diagnóze.
joanam... als je dost blba choroba.. podla mna horsia ako rakovina.. lebo s rakovinou sa da bojovat a dokonca ten boj aj vyhrat.. na als asi neni liek,ale pocula som nieco take, ze v juhoslavii alebo kde robia vymenu kostnej drene,co to moze spomalit... ale musis si to kuknut na nete... ved zda sa mi,ze aj tu na zdravi o tom ide diskusia... tam mas nejake linky na sstranky o tej chorobe...