Zbytocna kupa bytu

Príspevok v téme: Zbytocna kupa bytu
bobo20

Čaute,

6 rokov dozadu som si povedal že sa chcem osamostatniť, zobral som si hypotéku, kúpil byt, odsťahoval som sa od rodičov.
Všetci kamoši ma vtedy odhovárali že či som hlúpy, že sa mi zastaví na 15 rokov život. Ja som si vravel že stále lepšie ako bývať s rodičmi...
Bohužiaľ čím daľej zisťujem že mali pravdu... Kým oni bývajú u rodičov, pokúpili si drahé autá, neriešia nájom, stravu, nič... Ja splácam furt hypotéku jak robot, mám 20 ročné auto, neostávajú mi peniaze na nič a teraz ešte tá kríza čo sa valí... netuším ani čo bude... ani nad tým nechcem rozmýšlať.
Oni majú na háku, užívajú si život a nejaký byt aj tak zdedia... Jeden kamoš už aj zdedil... Závidím im...
Aký máte nato názor, bolo to správne rozhodnutie ?

constantine

Bobo20. Investícia do osobného auta je najhoršia investícia.Nove auto už pri kúpe stráca na cene.Ta ide už len dole,nie nahor. Naopak,ceny bytov-domov sa držia,alebo stúpajú.Ten byt ti už nikto nevezme,ak ho neprestanes splácať.Ak sa bojíš,že to fin.nezvladnes,nikde nie je napísané,že sa ešte stále nemôžeš vrátiť bývať k rodičom. Poznám veľa ľudí,ktorí majú kúpené byty a tie prenajímajú-platí sa im z toho hypotéka,inkaso za byt a ešte im aj niečo navyše z toho ostáva.A keď sa zmenia tvoje životné okolností-že budeš mať vzťah,manželstvo,tak vždy mate ako pár kde ísť byvat,do vlastného hniezda. Pise sa tu aj o rozvodoch.Ale ty si ten byt nadobudol ešte pred svadbou,tak v prípade rozvodu sa nemusíš báť,žeby si o byt prišiel,alebo musel z neho vyplácať ex.Tak ak nemáš vzťah,pobyt s rodičmi ti neprekáža,dohodni sa s nimi a vráť sa bývať k nim.A byt prenajímaj pokiaľ nebudeš mať dôvod vrátiť sa žiť späť do bytu.A ostane ti aj na užívanie si,ako píšeš.

marek1251487

To čo tu čítam za bordel? Už v praveku si ako prvé človek hľadal nejakú jaskyňu. Vlastné bývanie dáva človeku slobodu, priestor, čas. Čo tu vôbec riešiš nejaké lacné krvy? To fakt ti záleží na nejakej trapke, čo jej stačí k životu mercedes? Fakt suprovo sa jej budú v ňom vychovávať deti. Kúpa bytu bola tvoja najlepšia voľba v živote. Môžeš ho prenajať, predať. Vždy na tom zarobíš. Tvoje rozhodnutie z teba robí vyzretého chlapa. A tomu si nájdeš aj adekvátnu partnerku. Ver mi, že tí tvoji prezieraví kamoši ulovia akurát tak nejakú hyenu, ktorá hľadá zdochlinu. Urobil si dobre.

Glasnst1

Neviem, prečo by si mal pochybovať o kúpe bytu, je síce pravda, že byt sa kupuje keď si chceš založiť rodinu, ale ako investícia to nie je zlé, pokiaľ ťa to zaťažuje, skús sa porozprávať s rodičmi , či sa nemôžeš vrátiť byt daj do prenájmu, nech ti zaplatí iba hypotéku plus režiu za byt.

Boogie

Prosim Vas pekne, uvedomte si jednu skutocnost. Zijeme v neslobodnom svete a zakladnym prejavom lasky je predsa sloboda. Vacsina ludi uz davno zabudla co je laska, kedze hlavny pilier lasky-sloboda, je umyselne dlhodobo potlacovana. Peniaze su len akasi klamliva nahrada slobody, ktora tak velmi ludom v dnesnej dobe chyba. Preto su ludia ochotny pre peniaze urobit veci, ktore by nikdy neurobili, keby zili v laske. Myslim, ze uz je nacase sa z toho vsetkeho poucit, a ako ludstvo vykrocit spravnym smerom.

fonte

Fonte, nie fronte, som chlap a ja som dal relevantne udaje, zatial co ty nejake svoje dojmy, takze skus namiesto tych dojmov a arogancie nejake statistiky a hlavne logicke zavery. Inak si len za nafuku.

fonte

Omen, nenafukuj sa, lebo nemas pravdu. Je to ako pise Soli. Pocet sobasov zo vsetkych spolu zijucich je ovela mensi ako volakedy. Dnes je mnozstvo ludi, co ziju spolu bez papiera a maju aj dve, tri deti, slobodne mamicky, co si nasli noveho a nezobrali sa, je to ovela komplexnejsie.
Tych 30 percent rozvodovost je u manzelov, ale ti sa tiez beru po 30tke, priemerny chlap ma dnes 34 a zena 31, takze uz len tu vidis, kde je pravda.
K tomu nikdy to tak nebolo, ale bolo, v roku 2006 koncilo 50 percent rozvodom, potom to zacalo klesat, ale zas zacal stupat pocet parov zijucich bez sobasa, takze tento udaj je tym padom skresleny.

Soli

Netuším ako sa to počíta, za aké časové obdobie, ale stále je to 34% čo je blízko tých 40% takže o moc viac "múdry" ako ja niesi...

Dnes sa samozrejme drvivá väčšina mladých neberie lebo majú rozum a vedia ako to dopadne. Ak by sa bral každý kto spolu žije viac ako 2 roky napríklad tak by to bolo možno aj 70% ...

Omen

Toto je problém niektorých "múdrych mladých", ktorí nepoužívajú mozog a zhltnú všetko, čo sa im predloží, aj s navijákom. Ak by si si verifikoval to, čo čítaš, potom by si takú "múdrosť" nenapísal! Nikdy to tak nebolo a ani teraz to tak nie je. V roku 2018 pripadalo na 1 sobáš necelých 0,34 rozvodu.