Zvláštna prosba - programovanie

Príspevok v téme: Zvláštna prosba - programovanie
neznamy1986

Zdravím - raz dávno som písal, že pre zdravotné problémy mam takmer znemožnené reálne zamestnanie - a dal som sa na rekvalifikačný kurz - tvorby webov atd... No ale často je to u mňa tak, že vela veci potrebujem dovysvetliť atd... Nenašiel by sa prosím medzi vami niekto ochotní, čo sa vyzna v PHP a nejak vymeniť kontakty na bližšie konzultácie atd prosím...

Emma3

čo sa týka PHP tak podla mna je na slovensku top toto skillmea.sk :) ja som to pozeral a učil sa podľa toho a bolom to mega :) skús kuk

zanzi

Ja som spokojná s kurzami do vita. Majú v tom dobry system, vies si vybrat uroven - ci si zaciatocnik, pokrocily alebo co. Venuje sa ti lektor. Konkretne tam maju aj kurz na php, ktory hladas: www.vita.sk Tak pozri ci sa ti paci :).

neznamy1986

jax: no dakujem pozriem - ako chcem sa venovať dalej php - ale nejaka brigadka popri tom by bola viac než potrebná

Tomas42

neznamy1986: urcite ti drzim palce nech sa uchytis, zaciatky su vzdy a vsade tazke, ale ak chytis 1-2 prve pracovne skusenosti, tak sa to rozbehne, len to netreba vzdavat, urcite pozri nejake odbornejsie fora aj zahranicne kde sa venuju php problematike, tam by ti mohli fundovanejsi odbornici pomoct, a dolezite je, ze ta to bavi a zaujima, nevadi, ze nejakym veciam nerozumies, ja napriklad nerozumiem fakt ze vela veciam a napriek tomu som este stale zamestnany :)) , najviac veci sa aj tak naucis v realnej praxi, chcelo by to zo zaciatku mozno pre teba nejaku staz ziskat, aby si si mohol do zivotopisu napisat realnu prax..
swistica: ja som zacinal 4 mesacnym IT kurzom na testera), ale to sa nejednalo o programatorsky kurz, ale o kurz softweroveho testera, az teraz popri aktualnej praci si robim programatorsky kurz online po veceroch, pracujem v korporate vo Viedni na freelance, a kolegovia su celkom napomocni, aj ked ja sam citim, ze tam do toho prostredia nepatrim, ze som tam nezapadol, kedze neovladam technicke zrucnosti..
EV365: nemyslel som tou sumou 1 mesacny plat (ale prezradim, ze sadzba na den sa pre cloveka s 3-4 rocnou praxou moze pohybovat kludne plus/minus 400eur a to nehovorime o programatorovi, ale o automatizovanom testerovi, programator ide ovela vyssie, ak ma teda clovek technicke zrucnosti, (u mna sa jedna o sadzby vo Viedni a poskytovanie mojich sluzieb formou freelance, cize nie tpp) ale ani na sk tie sadzby nie su nizke, staci si pozriet webovu stranku titans sk, aby clovek mal aky taky prehlad, ako sa tu pohybuju platy...

swistica

Tomas42 - chapem to z tvojich prispevkov spravne, ze ako programator si sa zamestnal skor ako si ukoncil kurz? Zamestnavatel je nejaky korporat ci nejaka lokalna firma? A ako ta beru kolegovia, kedze podla vlastnych slov programovat velmi nevies?

neznamy1986

Tomas42: Ja sa snažím dospieť k tomu, aby som sa aktívne wordpressom mohol venovať (aktívne - t. j. nie len vedieť nainštalovať na uložisko, hodiť tému a hrať sa s ňou)- len tam su potrebne aspon lepšie zaklady phpčka atd...

Tomas42

Jax: ano zial som momentalne na takej pozicii, zlakal ma krasny plat, ale az neskoro som si uvedomil, ze je to nad moje schopnosti, tak snazim sa tam este nejako udrzat podla hesla "fake it, til you make it" :))
ale radsej by som odtial odisiel a mal pokoj a hlavne ziadny stres aj ked o polovicu nizsi plat.. ale beriem to sportovo, ze je to "platena skola", nejake zaklady sa mozno na mna este stihnu nalepit, kym ma vyhodia..

ale clovek sa vie uplatnit v IT aj bez programovacich zrucnosti, moze zacat ako IT Tester a postupne ist vyssie, a aj kariera Softweroveho Testera nie je zla, a da sa velmi slusne zarobit..