Zdravím - raz dávno som písal, že pre zdravotné problémy mam takmer znemožnené reálne zamestnanie - a dal som sa na rekvalifikačný kurz - tvorby webov atd... No ale často je to u mňa tak, že vela veci potrebujem dovysvetliť atd... Nenašiel by sa prosím medzi vami niekto ochotní, čo sa vyzna v PHP a nejak vymeniť kontakty na bližšie konzultácie atd prosím...
Zvláštna prosba - programovanie
ja si naopak myslim, ze so samotnym html/css clovek toho moc nenarobi a samotnym kurzom iba plytvate cas.
na zaklade kurzu vas nik nezamestna, treba mat skusenosti a prax.
ako si chcete po skonceni kurzu najst pracu?
velke shopy maju vlastne vyvojove timy, pre nich nebudete zaujimavy. a male eshopy si davaju robit vyvoj ma mieru, alebo pouzivaju univerzalne eshopove produkty, ktore maju administratorsky pristup a vsetko si tam mozu sami nastavit. ani v tomto pripade nie je vela moznosti na presadenie sa.
navyse mali eshopari asi budu mat obmedzene zdroje, takze by mohol byt problem s platenim.
ked tu furt spominate eshopy-tam by podla mna trebalo vediet aj databazy a ine technologie. je to velmi siroka oblast, kde by trebalo velmi vela vzdelavania a s html toho naozaj nic moc nenarobite.
skor by som sa zameral napr. na javu a potom hladat pracu cez net. je vela stranok sprostredkujuvich kontakt medzi programatormi a zakaznikmi, nemusite byt obmedzeni iba na slovensky trh.
Ono s tymi kurzami je to take vselijake. Ja som si nedavno robila tiez dva kurzy - jeden online a jeden prezencne. Viac mi vsak vyhovuje online forma, pretoze mozem ist svojim tempom a viackrat sa k tomu vratit ak mi nie je nieco jasne. Pri prezencnej forme vela zalezi od lektorov.
Ja som vsak k zadaniam v online kurze mala dostupne aj riesenia. Pri prezencnom kurze som zase vypracovavala zadanie a dostala spätnu väzbu od lektorov. Pokial ty mas len zadanie, nie je to prave to najlepsie.
Az teraz citam prvy prispevok, najskor som si vsimla len ten druhy, takze je to asi uz zodpovedane.
Tomuto rozumiem, davnejsie som sa tomu venovala ako hobby.
Len ma zaujimala dole polozena otazka, pretoze predpokladam, ze stranka uz bude hotova a nove prvky zamestnanec vytvarat nebude. Takze ak je predpoklad, ze clovek nezvladne webovu aplikaciu a webovy server, tak pre neho kurz len na redakcny system, css a html nema vyznam?
aby sme sa rozumeli: s css a html vieš nahodiť na stranku text, dať trebars okraje - farby atd... Ale efekty (štýlom rolujem a nastane zmena atd) zrejme nespravíš.... A vela eshopov je robených tak že sa používa to php (zjednodušene povedané - je to jazyk, ktorý prečita server a vytvori z neho html a css dokument)
swistica: No iba čisto s html a css ťažko... Môžem sa mýliť, ale s html a css spraviš iba tzv. stranku ako z doby kamennej (bez efektov a pod. sránd) - a pre spravu eshopov atd podla mna treba - aj tie základy php a pod. srandy.... Neviem keby sa prihlasila ta daj jej kontakt na mna - občas dobre padne konzultovať s niekým atd...
neznamy - dakujem, zaujima ma hlavne ten kurz html, css uz bez nadstavby programovania. Obcas sa objavia inzeraty na spravu e-shopov. Cize stranka uz existuje a treba doplnat aktualne info o tovare , upravovat stranku atd. Myslis, ze toto by sa s tym kurzom dalo robit? Pripadne vytvorit nejaku jednoduchsiu stranku bez webovych aplikacii? Ide o to, ci to odporucit jednej znamej, ktora moze tiez pracovat zrejme uz len z domu. Myslim, ze pre nu by toto bolo maximum a programovanie by uz nedala. Len ci je teda uplatnitelnost na trhu prace iba s tymto kurzom na html a ccs?
Prihlás sa do školy.
swistica: Vyzerá to, že dokážeš inteligentne a s rešpektom komunikovať tak ti odpíšem. Je to viac kurzov ktoré na seba nadväzujú. Neviem, či mi budeš rozumieť - na úvod som mal html/css (to je úplny že základ), potom základy programovania php (php - jazyk v ktorom sa často tvoria weby - a využiva sa tam aj html/css), oop je tiež využívané a nakoniec chcem preisť na wordpress - redakčný system (stiahneš, nainštaluješ na uložiško - to je taka jendoducha praca s tym, pre zarabanie treba ale hlbšie vedomosti).... Kurz je robený štýlom videa s ukažkami a úlohy... No a tam su tie problemy - že teoria ok ale občas sa vyskytne uloha s ktorou neviem pohnúť... áno sú fora - ale tam nie vždy odpíšu a u mna je to tak, že mi je lepšie keď niekto cez fb v chate niečo dovysvetlí (komentáre na fb keď sa niečo zložité vysvetľuje sú tak trochu nepohodlné)... Ponuky vydávam (hľadame niekoho ohľadom worpdressu na dlhodobu spoluprácu atd) - ale bolo mi povedané (čo myslím, že nie je nepravda) že uplatnenie z toho je, ale min dva roky tvrdého učenia musia byť