Odmlčala sa

Príspevok v téme: Odmlčala sa
Stajko

Ahojte všetci. Skúsim tak v stručnosti. Spoznal som ženu, je po vysokej škole, ja tiež. Občas som ju stretával jej v práci, keď som tam prišiel. Začali sme si písať, stretli sme sa. Potom sme si písali, ale niekedy odpísala až na ďalší deň. Zase sme sa stretli, navrhla to ona. Zabavili sme sa, dobre porozprávali, dohodli si ďalšie stretnutie. Medzitým sme si písali, ale opäť odpisovala až na ďalší deň. Tak som rezignoval. Ospravedlnila sa mi, že má toho veľa a navrhla ďalšie stretnutie. Nestretli sme sa, mne viacmenej do toho niečo došlo, aj jej, takže sme sa spoločne dohodli inokedy.

Tak sme si aspoň popísali, zavolali. Ale opäť to jej odpisovanie bolo zdĺhavé, poprípade mi radšej zavolala a pol hodinu sme prekecali. Ja som jej na to povedal, že keď nemá čas odpísať, tak že asi nemá záujem a mňa to nebaví, aby som jej napísal a čakal do ďalšieho dňa na odpoveď. Povedala, že sa po robote môžeme stretnúť. Mne sa však vtedy nedalo, tak mi aspoň volala. Potom ešte aj normálne odpisovala, zavolala a to bolo celé.

Posledných pár dni sa neozvala a ja som jej nepísal, ani nevolal. Nie som ten typ, ktorý by otravoval ženu. Tri dni bez kontaktu, bez ničoho a mňa to štve. Viem, že mi možno napíšete, že prečo som sa jej neozval, prečo som jej nezavolal, že muž by mal byť ten iniciatívny. Lenže koľkokrát som jej ja písal a dlho čakal na odpovede, že som si povedal, že ju asi obťažujem, že to robím nasilu, že možno by som mal spomaliť.

Nechápem tejto logike, že má záujem sa stretnúť, dokáže zavolať občas, ale potom sa odmlčí na pár dni. Keď sa opýtam čo sa neozvala, tak že mala toho veľa v robote. Už som sa jej naposledy opýtal, že či netrávi doma dáky voľný čas, či nemá 3 minúty čas počas dňa napísať správu keď je v aute, autobuse, na obede, na gauči alebo v posteli. Tak sa mi ospravedlnila, že ju práca najmä psychicky vyčerpáva teraz pred Vianocami.

Má vôbec význam dúfať, že sa niečo zmení? Alebo mám vsadiť na väčšiu snahu z mojej strany a každý deň jej napísať alebo zavolať?

daniela2

stajko, Jasné, že má čas. Nemá náladu. Chce, aby Vaša komunikácia bola pekná, a nechce do nej prenášať svoje starosti. Daj jej trochu viac priestoru, inak to celé pokazíš. Okrem toho, už tými výčitkami si to dosť kazil, že cíti povinnosť ozvať sa Ti, no a keď niečo zaváňa povinnosťou, človeku sa to nerado robí.

blueberryNN

Tiez som si pisala s jednym muzom tak, ze sme si napisali tak, ze sme na odpoved cakali aj den, niekedy dva. A teraz sme uz manzelia. Znies tak, ze potrebujes jej pozornost viac ako iba tvoju. Ak ma niekto seriozny zaujem, neznamena to, ze musi byt ako ma gumicke a odpisovat v casovom limite.

Stajko

daniela2 - Dovolím si nesúhlasiť s tebou teraz. Ak má aj zlú náladu, tak to nie je dôvod, aby ráno, na obed, poobede alebo večer nemala pár minút čas.

Stajko

January - Možno nie som ten otravný typ človeka. Keď mi neodpísala deň, tak som počkal na odpoveď aj do druhého dňa. Je mi proti srsti jej písať prečo neodpisuje alebo začínať dáku ďalšiu debatu keď nemám odpoveď ešte na to posledné.

daniela2 - Pravdepodobne máš aj pravdu, že by som sa mal ja ozvať. Príde mi zvláštne, že keď si sa citíla s niekým dobre, keď si išla 2x von, keď si dokážete volať pol hodinu a stále je o čom rozprávať a smiať sa, že si nenájdeš 3 minúty na napísanie krátkej správy. Dôvod prečo som zrušil stretnutie som jej vysvetlil, bola moja chyba, že som zabudol na 2 týždne vopred hodonutú akciu - odísť som nemohol, ale aspoň som vybehol von, aby sme si mohli zavolať.

daniela2

Dvakrát Tebe prišlo niečo do toho a nemohli ste sa stretnúť. Jej zas niečo príde do toho, že Ti neodpíše. Môže mať trebárs zlú náladu, alebo je len uťahaná a nič sa jej nechce, ani Tebe písať, a hlavu má plnú toho, čo bude v práci, teraz v novembri a decembri to v podnikoch najviac fičí. Netlač na ňu. Čo zlé je na tom, že Ti neodpíše deň, dva, tri? Veď zatiaľ medzi Vami ešte nič nie je. A všetko navyše kazíš tými výčitkami. Skús byť trochu trpezlivejší. Teraz je na rade v ozvaní sa ona, alebo Ty? Keď ona, tak vyčkaj, kým sa ozve. Ak Ty, reaguj. Ona sa môže cítiť tiež urazená, že Ti niečo prišlo do toho stretnutia, a že kebyže ozaj chceš, tak si veci vybavíš tak, aby si sa jej mohol venovať.

January

Na poslednu otazku - ano. Chapem, ze ta stve jej odpisovanie na druhy den, koho by to tesilo. Mna stve, aj ked mi niekto odpise za 20-30 minut, alebo duplom za niekolko hodin. Aha a nemam rada, ked musim byt ja ta iniciativna a hlasit sa prva, vtedy si takisto ako ty myslim, ze na druhej strane nie je zaujem.