Tomu, čo príde zajtra, dláždime cestu dnes. Takže... Nebolo by hlúpe myslieť si, že "zajtrajšok" sa dá vnímať ako niečo samostatné, čo nemá nič spoločné s dneškom? -------- Samozrejme, že tento výcuc z biblie sa dá vysvetliť na 1000 iných spôsobov..., ale pýtam sa: - Nie je Biblia napísaná práve tak, aby sa všetko dalo zmanipulovať a vysvetľovať na 1000 spôsobov? Mimochodom - som veriaci, ale moja viera nemá nič spoločné s Bibliou. Aj preto, že na jedných stránkach píše o neobmedzenej a nekonečnej láske Boha k ľuďom., a na iných stránkach opisuje Boha ako niekoho, kto vypaľuje ľuďom mestá (Sodomu, Gomoru)., kto pomáha jednému rodu pozabíjať iný rod., kto navádza otca k obetovaniu syna... atď. -------- Zástancovia Biblie by mi to určite vysvetlili, ale iste na 1000 spôsobov. Presne tak ako to, že človek sa nemá starať o zajtrajšok. Naozaj nemá? Veď to je hlúposť, ktorá protirečí všetkému, čo vidíme a denne žijeme. .......... Alebo prestaneme pracovať a osievať polia, lebo zajtrajšok sa o seba postará sám? "Zajtrajšok" sa o seba postará, lebo vždy bude..., ale človek má myslieť, žiť a aj pracovať s ohľadom na zajtrajšok.