Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Divia sa že mladí nemajú deti...

Príspevok v téme: Divia sa že mladí nemajú deti...
prihlasenie4545

V spravách to býva že mladí nechcú deti a že populácia starne...
A divia že nevedia dôvod prečo...

Tak ja vám poviem prečo...celý systém finančne ničí mladých pracujúcich ľudí a dobrý plat (alebo príjem) má len:

- malé percento tých najviac talentovaných, najviac šikovných (pričom veľká časť z nich aj tak utečie preč do zahraničia)
- zopár zbohatlíkov s povolaním syn
- nejaké percento kriminálnikov a podvodníkov, mafiánov + štruktúry ktoré sú priamo napojené na štát a oficiálne organizácie
- nejakí šikovní podnikatelia, ktorých je tiež málo (z ktorých veľa má konexie na predchádzajúcu uvedenú skupinu ľudí)

... zvyšok ľudí musí žiť od výplaty k výplate so žiadnym výhľadom do budúcnosti, so žiadnou možnosťou na postup... a potom sa budú diviť že prečo mladí nechcú mať deti.. Hypotéky sú drahé, nájmy sú drahé, život je DRAHÝ! Kde tie ich deti budú vychovávať? V stane pod mostom??

A či sa má kadžý stať programátorom? A či manážérom? Každý sa musí stať riaditeľom aby mal dobrý príjem? Zmiznú všetky problémy keď zrazu každý bude študovať právo a medicínu? Kto bude robiť "podradné" práce... štatisticky väčšina ľudí musí práve tieto práce robiť, lebo tam je najviac potreba... iné "vyššie" pozície sú tiež potrebné ale je ich len malé percento...

Alebo nech majú deti len tí čo v tých 20% šikovných riaditeľov, ale ich deti nebudú potom chcieť robiť tie práce...

Buď nech sa zvýši životná úroveň pre "obyčajných" ľudí alebo nech potom držia huby keď sa im nechce platiť...

CoTrepes

A Bratislava nieje Slovensko? Ty ju zas neodčlenuj.

Elektrikár na živnosť zarobí 2 tisíc plus, takýto majstri vôbec nestíhajú toľko majú zakázok.
Samozrejme robiť pod nejakou firmou čo len zdiera tak nezarobí nič.

prihlasenie4545

Glero presne ako píšeš... celé na hlavu.. som zvedavý ako by spoločnosť prežila keby sa zrazu každý začal zaujímať len o programovať a manažment... za pár týždňov by ľudia pokapali od hladu a od chorôb ak nebolo ľudí, ktorí nám čistia vodu vo vodárniach, závodov kde sa vyrába potrava, kamionistov ktorí nám to všetko vozia - títo "hlupáci" ako ich zvyknú inteligentní ehm...vyššie postavení.. nazývať nám zabezpečujú každodenný prísun akého-takého životného komfortu tak prečo si oni nezaslúžia žiadny??

Bez počítačov by sme prežiť dokázali ale bez jedla nie...

Glero

Slovensko je v oblasti financií na tom postavené na hlavu. Na jednej strane sa hovorí o tom ako už 16 ročné "deti" majú deti, ale zároveň populácia stárne. Čo sa týka tých financií. Dnes je mať dieťa neskutočný luxus a myslím že keby má ostať mama a dieťa, mama to nezvládne pretože nároky mladých idú stále hore, a stále je treba byť trendy. Niekedy to bývalo inak, ale žiaľ vývoj nezastavíme nikto z nás. Ja som fungoval v dobe, že keď som niečo chcel zdvihol som zadok a išiel som pracovať a nie obchendovať mame na krku že sa celé prázdniny nudím či nejdeme niekde na dovolenku.

Ale naspäť k téme.. Slovensko je choré, pretože veci ktoré boli vyššie spomenuté sú na Slovensku drahé, a zaroveň sú platy nízke. A áno, každý nemôže byť vysoko postavený, každý nemôže zarábať 5000 eur mesačne, ale pokiaľ budú niektoré povolania takto postavené stane sa to že za chvíľu nebude mať kto cestára robiť, nebude mať kto piecť chlieb a podobne. A prečo mladý odchádzajú ? Elektrikár na slovensku tak okolo 1000, v zahraničí 3000+ za tú istú robotu. Len somár by to nevyužil tak vám poviem.

ehm

Nestotožňuj Bratislavu s celým Slovenskom. V iných regiónoch je životná úroveň podstatne nižšia. A nie, nemôže sa každý presťahovať do Bratislavy.

CoTrepes

Choďte sa pozrieť do Bratislavy do hociktorého nákupného centra do garáží a uvidíte tu chudobu. Na Slovensku žiadna chudoba nieje. Developeri nestíhajú stavať tak sa to všetko predáva.

poznameto

Ti s tymi autami je pravda, staci ze ocko ma.nejaku firmu, tu da auto dcerenke, tu da auto synovi ti zene a potom zena aja dcerenka ci synacik sa vozia po.meste ako VIP osobnosti a pritom ani prstom nepohli len sa dane neodvadzaju ako maju a auticka akoze na podnikanie ...

ehm

CoTrepes a ty v akej krajine prosím ťa žiješ? aké kupovanie bytov? v mojom meste postavili pred pár rokmi bytovky a všetky zívajú prázdnotou. Ľudia ledva získajú hypotéky na staré vybývané byty s nižšou cenou. Aké vklady na účty? pol krajiny je zadĺžená a má na krku exekútora, Drahé autá? viac ich vidieť aj v Rumunsku ako u nás. Ty nevieš, o čom hovoríš

otvoroci

Nick Cotrepes
Zlaty moj, ale kto tie auta ma?

Podnikatelia neplatiaci dane, klamu pri odvodoch lebo si.davaju auta do odpisov ze kvazi vyuzivaju auto na podnikanie a hovno na podnikanie cela rodina sa v nom vozi..
A ti co nepodnikaju pracuju v nemecku, holandsku, anglicku, irsku a odtial.maju prachy ale co z takej rodiny ked muz je doma pri zene raz za mesiac na par dni?
Je to este rodina?
Potom byty a auta.kupuju ludia ktori maju na krku hypoteky 20-25 rocne
Aky je to zivot s hypotekou nakrku?
Kto sa to bude s tym chvalit?
Ze vzal na byt ci dom hypoteku?
Alebo ze nepriznava prijem z.podnikania a neodvadza dane a meni auto jedno za druhym,..

Esmera

tak ja som veriaca a ako taká viem, že dieťa je dar od Boha, a Boh sa postará o mladú rodinu. Boh chce, aby sme mali deti. No musíme dačo robiť aj sami, aby sme ich uživili, ja napr. chcem podnikať, ak by sa mi ešte podarilo mať rodinu, lebo mám 35 a som slobodná ešte a bezdetná.

CoTrepes

Jaká chudoba, jaké od výplaty do výplaty?
Prečo sa tie byty predávajú za také sumy? Lebo sú hneď vypredané! Tak kde je chudoba? Ľudia stoja pred bankomatmi s vkladom a len vkladajú peniaze... Všade samé drahé autá... Že chudoba....
A aké drahé hypotéky? Veď úrokové sadzby sú najnižšie odkedy hypotéky existujú. Nevieš o čom hovoríš.