Rakovina - fakt sa to uz neda zastavit?

Príspevok v téme: Rakovina - fakt sa to uz neda zastavit?
angel_diablo

28.november2006 ako stale mal som futbalovy zapas ked tu zrazu som odpadol z nicoho nic v case mojej najlepsej kondicie ..prebral som sa az o tri dni v nemocnici na samych hadickach a tych somarinach:( tri dni co som stravil v kome uz boli pre moju rodinu dost silnym zaszitkom ale ked potom prisla diagnoza - zhubny nador na mozgu- najviac 3mesiace zivota myslel som ze ma porazi....lekari ani len neskusali nador odstranit lebo bola viac nez 90ˇ% sanca zeby som uplne ochrnul a tak nasledovali mesaice a mesaice v nemocniach na vselijakych terapiach (rádioterapia, chemoterapia, hormonálna liečba) nejako sa moj zivot rozbehol a dnes uz zijem 9mesiac s tou svinou v hlave....ale posledne tyzdne sa moj stav dost zhorsil niekdy pcoas dna si ani nedokazem ovladat ruky , nohy jednoducho si ich vobec necitim, neviem ovladat svoje spravanie ale vraj sa to uz neda zastavit je to pravda?? uz mi fakt nic nepomzoe len smrT?

MetallicA

bože toto s tými potravinami nechajte raz a navždy tak, je to hlúposť. Inde som veľa razí čítala, mlieko mlieko piť pri rakovine, potom zase povedia že to je zlé, potom zase to pomáha. Idú s tým na nervy

llek

Nadorove ochorenia postihuju vsetky vekove skupiny, od najmensich deti az po starkych. Vela krat som rozmyslala, pre koho je to najtazsie: male dieta?- trapia sa rodicia a kladu si otazku, preco prave ich dieta, mladeznici tak 17-20 rocni? -prave sa deju dolezite veci v ich zivote, chcu ist studovat a rakovina tak velmi zmeni ich zivot, aj ked sa vyliecia mozno navzdy ovplyvni ich dalsi zivot, mladi dospeli?- prave sa chcu ozenit, vydat,mat deti alebo uz maju male deticky, ludia v strednom veku?- kopa povinnosti v praci, zodpovednost za dorastajuce deti, ludia 50-60 rocni? prave sa im uvolnili ruky, deti sa osamostatnili, mozno prichadzaju vnuci, ludia 70-80 rocni? - aj ti zle znasaju bolest a utrpenie co im choroba sposobi. Pre kazdeho je to z mnohych dovodov tazke a neda sa porovnavat pre koho viac a pre koho menej.

Ivka 1

Ano zakladom vsetkeho je nepoddat sa tomu. Myslim,ze mas dostatocnu motivaciu preco .. Pri onkologickych ochoreniach sa odporuca vylúčiť alebo aspon obmedzit v strave: červené mäsa /bravčovina , hovädzina/ ako aj výrobkov z nich.Mäsové vývary.
Vylúčiť : biely rafinovaný cukor , výrobky z bielej múky , lúpanú ryžu, biele pečivo, rastlinné tuky, sladké mlieko, sladké nealkoholické nápoje, cigarety, alkoholické nápoje . Dávať si pozor na obsah éčiek a stabilizátorov v potravinách.
Z mäsa je vhodné : rybacie pripravované prírodným spôsob , varením bez tuku.
Po dokončení pridať pár kvapiek olivového oleja.
Do stravy zaradiť : dostatočný prijem / nesladený bylinkové čaje a minerálne
vody z overených minerálnych prameňov, zeleninové šťavy.
- denne 5 porcií ovocia a surovej zeleniny, hlavne listovú zeleninu /šalát,brokolica, sladká kapusta/
- používať kvalitné oleje / olivový panenský olej a slnečnicový/
- maslo
- kyslomliečné produkty s čo najnižšou dobou trvanlivosti
- výrobky z celozrnnej múky a cereálie.

llek

a.oll nevzdaj to. V situacii v ktorej sa ludia ako ty ocitnu je velmi dolezity pozitivny postoj k veci. Pri lymfoproliferativnych ochoreniach nastastie moznosti liecby aj vyliecenia su a niekedy aj vtedy, ked uz aj my tomu prestavame verit. Si mlady, vela vydrzis a mas dovod, preco to vsetko vydrzat. Nic nefunguje stopercentne, taku liecbu este nemame, ale da sa vela.

a.oll

to je super,ze niekomu to pomohlo.pre ja 40 len tolko-neviem,kolko ma svokra rokov,ale vychovala si deti a odzila si to,co sa mnohym nepodari.videl som na odd ludi mladsich ako ja.samozrejme,ze vek nezmensi bolest blizkych,ale treba sa na to pozriet z toho hladiska,ze sa jeurcite bude odchadzat lahsie ako niekomu,kto za sebou nechava mladu zenu s dvomi malymi detmi...

MetallicA

llek, to je pravda s tou výživou. NIektorí sa fakt správne stravujú a ochorejú takto alebo napríklad aj ked je to odveci ale spája sa to tiež s chudnutím tá zdravá strava a pohyb a nepomôže dakomu ani tam. A stretla som sa už aj s tým, že niekto sa stravoval celý život zdravo a nakoniec mu zistili, že práve to mu škodí teda niektoré veci z toho. JE to divné proste

MetallicA

akože tak som nepovedala že jedine tým sa to dá na sto percent odstrániť tým odkyslovaním a nič iné. Ale mne sa to tiež v rodine naskytlo a tou stravou sa to dalo odstrániť neviem zdá sa mi to lepšie ako chemoterapia isto zdravšie no ale ak nezaberá tak je to smutné

a.oll

hm,je to tak.tiez by som si rad nasadil ruzove brejlicky a cakal,ze nejake odkyslenie mi pomoze,ale jednoducho veci su ako su a mam pocit,ze to ako to dopadne mozem maximalne ovplyvnit tym,ze to nevzdam..mam male deti,takze mam motivaciu,ale slepe nadeje este nikomu nepomohli.osobne v takejto sra... by si clovek mal aspon dopriat nieco prijemne...

llek

Ivka1, jedna vec je teoria a zelanie ludi a druha vec je realny zivot. To, co napisal a.oll, cely jeho pripad, to je realny zivot tak, ako ho zazivame na ambulanciach. Vies nezijeme v sklenniku, zijeme v realnom prostredi, kde na nas vselico posobi a ani o tom nevieme a potom kazdy sa narodime so svojim vlastnym imunitnym systemom, ktory u kazdeho z nas inak reaguje na to s cim sa stretavame, preto je ta realita taka aka je. Ludia velmi radi pouzivaju slovo zla vyziva- kto z nas presne vie co je ta skutocne spravna vyziva?

Ivka 1

Etiológia (veda o príčine vzniku) rakoviny hovorí že : V ľudskom tele existuje mnoho tisíc buniek, ktoré sú zastavené už počas ich rozvoja v zárodočnej emryonálnej fáze. Tieto bunky sa nazývajú mezenchymálne bunky, fibroplasty (bunky spojivového väziva), neoblasty a pod. Ich primárnou úlohou je oprava. Keď je kosť zlomená, tieto bunky sú schopné sa transformovať na kostné bunky. Ak je krv zničená, tie isté bunky sú schopné transformovať sa na krvné bunky. Sú skutočne mnohopotenciálne a môžu reagovať na akékoľvek množstvo morfogenetického stimulu. Tie isté bunky, keď ich objektom záujmu sú karcinogény (rakovinu spôsobujúce chemikálie) transformujú sa na rakovinové bunky. Každý deň, v každom ľudskom jedincovi, sa veľké množstvo týchto normálnych emryonálnych buniek stáva rakovinových. Avšak len zriedkakedy vyvolajú chorobu (rakovinu) a to vďaka pozoruhodnému systému tela, a to imunitnému systému. Funkciou imunitného systému je zničiť a neutralizovať všetky cudzie látky v tele. Ak sa emryonálna bunka stane rakovinovou, z biochemického pohľadu sa stáva cudzou látkou v tele. Zostávame však aj naďalej zdraví, pretože lymfocyty, makrofágy a ďalšie komponenty nášho imunitného systému sú schopné neutralizovať a zničiť tieto nežiadúce bunky a predísť ich rozvoju a znásobovaniu sa. Tieto rakovinové bunky sú normálne zničené našim ochranným mechanizmom za pár hodín.

Avšak, ak je imunitný systém oslabený zleou výživou, nadmernou znečisťujúcou látkou (zvyčajne zo životného prostredia) alebo pretrvávajúcim, vysiľujúcim stresom, potom sa rakovinové bunky stávajú bezuzdnými a množia sa rapídne a spôsobujú bujnenie a vznik rakoviny. Náš imunitný systém slabne vo všeobecnosti s pribúdajúcim vekom. Toto zvyšuje možnosť vzniku degeneratívnych metabolických ochorení. Jednou z hlavných úloh metabolickej liečby je revitalizovať imunitný systém a vrátiť ho k plnej funkčnosti. Úspech tejto úlohy dovolí imunitnému systému eliminovať alebo negovať rakovinové bunky ešte predtým ako môžu začať invazívne rásť.
Metabolickí lekári a výskumníci veria, že môžeme byť stále zdraví, ak zabezpečíme jednotlivým bunkám v tele náležité množstvo kyslíka, výživy, enzýmov, minerálov, aminokyselín a ďalších nevyhnutných živín, a to zo stravy a výživových doplnkov. Dôležitým je taktiež schopnosť tela eliminovať odpadové látky z metabolizmu buniek vďaka správnemu fungovaniu črevnej činnosti, výkonným dýchaním, normálnym vylučovaním a pod.. Liečenie úspešné za predpokladu, že sa pomôže telu detoxikovať od škodlivých/zhubných látok. Toto je podstata metabolickej liečby. Je to viaczložkový program zahŕňajúci množstvo súvisiacich elementov, kde každý z nich hrá dôležitú úlohu pre úspešnosť tejto komplexnej liečby.