Ahojte, hned v uvode poprosim, nech sa k teme vyjadruju len veriaci prispievatelia akelkolvek vieri ale nie ateisti!
Nechcem tu hadky o viere, chcem pohlad veriaceho cloveka na moju uvahu. Dakujem za pochopenie.
Ludia vysvetlite mi prosim ako pozitivne mam prijat vetu z modlitby:
..Otce nas ktory si na nebesiach
vetu:
"Nech sa stane vôľa tvoja"
Ako to mam chapat, ze ked mne sa paci nejaka baba, je mi sympaticka, mam ju rad a chcel by som ju za zenu, stravit cely avoj zivot ale Boh to zariadi tak ze ona odcestuje za pracou prec a tam sa casom da dokopy s inym ktory ju zbali a mne to trha srdce, tak to mam chapat tak ze Boh ma pre mna pripravenu inu zenu? Lebo jedna ma o mna zaujem ale ja nemam velmi zaujem o nu, nieje moj typ, je dobrej povahy ale nepaci sa mi a nezdielame podobne nazory ale ona mi nadbieha, vola ma niekde stale, pise atd.
Proste mam to chapat tak ze Boh ma s mojim zivotom iny plan a pripravil mi inu zenu do zivotu nie tu co chcem ja? Ze on vie aka zena je vhodna pre mna?
Mam to chapat tak ze ona je pre mna Bohom vyvolena a nemam sa tomu branit lebo je to Bozia vôla?
Netyka sa to len vyberu ziv. partnera ale aj prace, byvania, dovolenky a pod.
Mam ten problem ze branim sa tomu co nieje podla mojej vole, chcem niekoho koho mat nemozem a ta co ma zaujem nechcem lenze niekedy uz mam slabu chvilku a premyslam ze zoberiem casom aj tu co nechcem aby som neostal sam nakoniec.Idem nato rozumovu a ako by som sa chcel aj podvolit Boziemu planu ohladom vyberu partnerky do manzelstva.
Potom sa vo mne prebudi rebel a natruc si poviem NIE ja si vyberiem aku chcem darmo ma ta druha zaujem ja ju neberiem!
Kamos napr. tiez mal o jednu zaujem s ktorou randil, ale ked cestoval s kamaratom na dovolenku na stanici sa dali do reci s jednou babou ktora tiez cestovala tym smerom. Aj ked doma mal svoju tato druha mu nejak tak poplietla hlavu ze sa dal nakoniec dokopy s nou. A pritom to nebol celkom jeho typ.
Viete pride mi to ako s nejakeho bečkoveho americkeho filmu kde dvaja sa zhodou okolnosti nahod stretnu a zaciatkom to medzi nimi vrie, neznasaju sa, nepritahuju ale napokon sa aj tak casom pobozkaju a daju sa dokopy.
No co Vy nato?