Aky je Vas pohlad na vec (len veriaci)

Príspevok v téme: Aky je Vas pohlad na vec (len veriaci)
slabejvieri

Ahojte, hned v uvode poprosim, nech sa k teme vyjadruju len veriaci prispievatelia akelkolvek vieri ale nie ateisti!
Nechcem tu hadky o viere, chcem pohlad veriaceho cloveka na moju uvahu. Dakujem za pochopenie.

Ludia vysvetlite mi prosim ako pozitivne mam prijat vetu z modlitby:
..Otce nas ktory si na nebesiach
vetu:
"Nech sa stane vôľa tvoja"
Ako to mam chapat, ze ked mne sa paci nejaka baba, je mi sympaticka, mam ju rad a chcel by som ju za zenu, stravit cely avoj zivot ale Boh to zariadi tak ze ona odcestuje za pracou prec a tam sa casom da dokopy s inym ktory ju zbali a mne to trha srdce, tak to mam chapat tak ze Boh ma pre mna pripravenu inu zenu? Lebo jedna ma o mna zaujem ale ja nemam velmi zaujem o nu, nieje moj typ, je dobrej povahy ale nepaci sa mi a nezdielame podobne nazory ale ona mi nadbieha, vola ma niekde stale, pise atd.
Proste mam to chapat tak ze Boh ma s mojim zivotom iny plan a pripravil mi inu zenu do zivotu nie tu co chcem ja? Ze on vie aka zena je vhodna pre mna?

Mam to chapat tak ze ona je pre mna Bohom vyvolena a nemam sa tomu branit lebo je to Bozia vôla?
Netyka sa to len vyberu ziv. partnera ale aj prace, byvania, dovolenky a pod.
Mam ten problem ze branim sa tomu co nieje podla mojej vole, chcem niekoho koho mat nemozem a ta co ma zaujem nechcem lenze niekedy uz mam slabu chvilku a premyslam ze zoberiem casom aj tu co nechcem aby som neostal sam nakoniec.Idem nato rozumovu a ako by som sa chcel aj podvolit Boziemu planu ohladom vyberu partnerky do manzelstva.

Potom sa vo mne prebudi rebel a natruc si poviem NIE ja si vyberiem aku chcem darmo ma ta druha zaujem ja ju neberiem!

Kamos napr. tiez mal o jednu zaujem s ktorou randil, ale ked cestoval s kamaratom na dovolenku na stanici sa dali do reci s jednou babou ktora tiez cestovala tym smerom. Aj ked doma mal svoju tato druha mu nejak tak poplietla hlavu ze sa dal nakoniec dokopy s nou. A pritom to nebol celkom jeho typ.

Viete pride mi to ako s nejakeho bečkoveho americkeho filmu kde dvaja sa zhodou okolnosti nahod stretnu a zaciatkom to medzi nimi vrie, neznasaju sa, nepritahuju ale napokon sa aj tak casom pobozkaju a daju sa dokopy.
No co Vy nato?

precoaztak

Prosím o radu, ak moja priateľka žije veľmi vo viere ktorá je neskutočne veľká, a ja som tiež založený a verím tak ako ona. Ale ja nedokážem tak veľmi prijať toho boha a mať sex po svadbe, a tieto veci. Všetko bolo v poriadku žili sme sexuálny život a zrazu sa zmenila.

Zuzana209

Ahoj

Pridám aj ja svoje pozorovanie a poznanie, tak ako mi to pomohol Boh vidieť. Som veriaca a v šťastnom manželstve 15 rokov…

Ja som presvedčená o tom, že Boh má pre každého pripraveného určitého partnera, ktorý má byť jeho manželom/manželkou. Samozrejme, nájsť tú osobu, vyžaduje mať otvorené vnútorné oči aj uši a hlavne srdce...Totiž, nie je to tak, že by nám Boh určoval niekoho nasilu “proti srsti”... napr. myslieť si, že ak je tu niekto, kto je dobrý veriaci a chce ma za partnera - tak z toho vyplýva, že mi ho vybral Boh, aj keď ma k nemu nič neťahá - TAK TO NIKDY NIE JE! Ak je to ten pravý - tak aj ja musím vo vnútri cítiť, že moje srdce ma k nemu ťahá...t.j. Boh vložil do môjho srdca túto prirodzenú náklonnosť.

Poznám veľa manželstiev, ktoré boli uzatvorené v kostole/cirkvi ale nie sú šťastné. Prečo? Lebo jednoducho ľudia odmietli počúvať vnútorný hlas, ktorý ich mal navigovať a vzali si nejakého partnera z rôznych ľudských dôvodov - napr. tehotenstvo, strach zo samoty, vek, sexuálna príťažlivosť, finančná stabilita atď...Teda svadba v kostole alebo cirkvi nezaručuje, že ide o partnera, ktorého si želal Boh.

Ako sa teda nepomýliť?

V prvom rade - je nutné si byť na 100% istý, či ma Boh vôbec volá do manželstva. Ak chcem začať hľadať partnera - mala by som počas modlitby dobre počúvať vnútorný hlas, či náhodou Boh nechce aby som zostala slobodná/slobodný a tak slúžiť Bohu...podobne ako Pán Ježiš si oddelil počas svojho života na Zemi svojich učenníkov a odlúčil ich od rodín, aby mohli výhradne slúžiť iba Jemu.

Ak nadobudneš úplnú istotu, že Boh ťa volá do vzťahu - až potom začni hľadať. Tu je ďalšia prekážka, cez ktorú však je nutné prejsť - nepomýliť si sexuálnu náklonnosť s náklonnosťou srdca...Je úplne normálne, že ťa niekto sexuálne priťahuje. Ty sám ale musíš po nejakom čase rozlíšiť, či to nie je IBA telesné priťahovanie - to na manželstvo nestačí (!) a presne toto ťa tiež môže naviesť k niekomu, kto sa k tebe absolútne nehodí…

Aby sa človek vyhol týmto chybám - mal by sa denne modliť s Bohu a to v dôvernom vzťahu ako k dobrému Oteckovi a prosiť ho svojimi slovami, aby mu priviedol do cesty tú pravú “polovičku”. Potom je už len potrebné byť otvorený tomu čo sa deje okolo teba a S VIEROU čakať na správny moment. Medzitým, kým stretneš tú pravú aj ty sa vnútorne meníš aj tá tvoja drahá ak ťa ešte stále nespoznala sa stále vnútorne vyvíja a máte určený správny čas kedy sa máte stretnúť aby vaše duše do seba správne “zapadli”. Teda čas, nie je pre Boha obmedzením...Ja poznám aj vynikajúce manželstvá, ktoré vznikli po 40-tke a je úplne jasné, že sú požehnané…(samozrejme to je len príklad)

Pomodlím sa dnes za teba, aby si jasne videl ako sa rozhodnúť a aby si mal silnú vieru na tejto ceste...žehnám ti :-)

magnettkaa

Ahoj človek slabejvieri. Tiež som momentálne v takej istej situácií ako si ty, je to náročné ale je to bežná vec, nie si sám komu sa to deje. Viem ťa pochopiť ...je to ťažké a hlavne dosť veľká dilema , ktorú teraz prežívaš...či otvoriť srdce človeku o ktorého nemáš až taký záujem ako o tú prvú (ktorá odchádza).... ale jednou z možností čo môžeš urobiť je to, že môžeš vyskúšať sa častejšie stretávať s tou ktorá o teba záujem má..... ja som to napr. skúsila a zistila som že ako človek sa ku mne aj celkom hodí, sadneme si aj celkom povahovo...je mi s ním fajn, ale ako sexuálny partner ma nepriťahuje až natoľko že by som s ním niečo dokázala mať intímneho charakteru...

petronneta

"Ma laska k cloveku vobec vyznam?"
Má. Miluj blížneho svojho, ako seba samého.
Naproti tomu, tá zamilovanosť, príťažlivosť a podobne, je podľa mňa dosť chemická záležitosť. Vtedy sa vymieňajú chemické informácie o genetickej spôsobilosti počať zdravého potomka.

Zuzka8

Slabejviery vzťahy na tejto Zemi majú význam. A Boh si všíma trápenie ľudí. Niekedy Boh nezmení situáciu, lebo chce zmeniť naše srdce. Niekedy Boh nezmení situáciu, lebo nás chce zachrániť od našich hriechov. Niekedy daná vec by nebola ani pre naše dobro.
Neboj sa a počkaj na Neho, čo Ti povie, ak Ti už neodpovedal.

slabejvieri

Ja uz tomu tiez nerozumiem ..
Takze Boh co sa tyka vztahov na nas kasle?
Je mu jedno ci si najdeme lasku alebo nie?
Je mu jedno ci najdeme pravu lasku?
Ide mu len aby sme milovali jeho?
Ma laska k cloveku vobec vyznam?