Aky je Vas pohlad na vec (len veriaci)

Príspevok v téme: Aky je Vas pohlad na vec (len veriaci)
slabejvieri

Ahojte, hned v uvode poprosim, nech sa k teme vyjadruju len veriaci prispievatelia akelkolvek vieri ale nie ateisti!
Nechcem tu hadky o viere, chcem pohlad veriaceho cloveka na moju uvahu. Dakujem za pochopenie.

Ludia vysvetlite mi prosim ako pozitivne mam prijat vetu z modlitby:
..Otce nas ktory si na nebesiach
vetu:
"Nech sa stane vôľa tvoja"
Ako to mam chapat, ze ked mne sa paci nejaka baba, je mi sympaticka, mam ju rad a chcel by som ju za zenu, stravit cely avoj zivot ale Boh to zariadi tak ze ona odcestuje za pracou prec a tam sa casom da dokopy s inym ktory ju zbali a mne to trha srdce, tak to mam chapat tak ze Boh ma pre mna pripravenu inu zenu? Lebo jedna ma o mna zaujem ale ja nemam velmi zaujem o nu, nieje moj typ, je dobrej povahy ale nepaci sa mi a nezdielame podobne nazory ale ona mi nadbieha, vola ma niekde stale, pise atd.
Proste mam to chapat tak ze Boh ma s mojim zivotom iny plan a pripravil mi inu zenu do zivotu nie tu co chcem ja? Ze on vie aka zena je vhodna pre mna?

Mam to chapat tak ze ona je pre mna Bohom vyvolena a nemam sa tomu branit lebo je to Bozia vôla?
Netyka sa to len vyberu ziv. partnera ale aj prace, byvania, dovolenky a pod.
Mam ten problem ze branim sa tomu co nieje podla mojej vole, chcem niekoho koho mat nemozem a ta co ma zaujem nechcem lenze niekedy uz mam slabu chvilku a premyslam ze zoberiem casom aj tu co nechcem aby som neostal sam nakoniec.Idem nato rozumovu a ako by som sa chcel aj podvolit Boziemu planu ohladom vyberu partnerky do manzelstva.

Potom sa vo mne prebudi rebel a natruc si poviem NIE ja si vyberiem aku chcem darmo ma ta druha zaujem ja ju neberiem!

Kamos napr. tiez mal o jednu zaujem s ktorou randil, ale ked cestoval s kamaratom na dovolenku na stanici sa dali do reci s jednou babou ktora tiez cestovala tym smerom. Aj ked doma mal svoju tato druha mu nejak tak poplietla hlavu ze sa dal nakoniec dokopy s nou. A pritom to nebol celkom jeho typ.

Viete pride mi to ako s nejakeho bečkoveho americkeho filmu kde dvaja sa zhodou okolnosti nahod stretnu a zaciatkom to medzi nimi vrie, neznasaju sa, nepritahuju ale napokon sa aj tak casom pobozkaju a daju sa dokopy.
No co Vy nato?

drevoplatno

Tak ja tomu vsetkemu potom nechapem
Vravite ze Boh nezasahuje, Boh neriadi, clovek sa rozhoduje sam na zaklade slobodnej vieri
Ale ked ma niekto nepritahuje a ja jeho strasne az je na mne zavisly kde je to riadenie ze ma tak miluje ale ja jeho nie?
A ked sa Boh len diva a sleduje nase rozhodnutia tak akoto ze sväti mali vidiny a volania a sli za volanim Boha a stali sa sväti? Taky Šavol na Pavla sa obratil ..
Preco si Boh vybral prave ich?
A co Maria? Preco sa prave ona stala matkou Jezisa a prisiel za nou anjel?
Preco do zivota tychto ludi zasiahol Boh priamo?
A ostatni sa maju sami rozhodovat?
Preco niektori si najdu obojatrannu lasku a ini neopatovanu aj ked danu osobu nadovsetko miluju ale musia prijat odmietnutie?
Vsetko je to nahoda alebo je to dopredu dane a Boh je len pasivny divak?

daniela2

súhlasím s veriacou. Absolútne vo všetkom, čo napísala.
drevoplátno. Boží zámer nemal byť, aby Ti ubližovala, pretože ona tým porušovala jeho prikázania. Predsa len si vyšiel z toho víťazne, pretože si sa niečomu naučil. Láska je emocionálna záležitosť, ale musí v nej byť aj racionalita. A to si sa mal tým naučiť a myslím, že to aj budeš už vedieť. A každú životnú ranu, ktorá sa Ti stane Boh vie obrátiť v Tvoje dobro.

veriaca

"Nech sa stane vôľa tvoja" si vysvetľujem tak, že mám prijať do svojho vnútra to, čo sa mi stalo, čo sa mi deje s pokorou, vedomím, že to tak má byť, je to pre moje dobro, pre môj duchovný rast, poučenie aj pochopenie, z ktorého budem neskôr čerpať.

Áno, správne si to pochopil, Boh má pre teba pripravenú inú ženu. Pochopenie ale nestačí, je potrebné svoju lásku prepustiť zo svojho srdca, hlavy, duše. Dať je slobodu, voľnosť, poďakovať za spoločné krásne chvíle, popriať všetko dobré a odpustiť. Chce to čas, veľa času... Až potom sa môžeš pohnúť ďalej a otvoriť svoje srdce novej láske.

Láska je vzácny a krehký cit, s tou sa nehazarduje. Môžeš si cez modlitbu vyprosiť manželku, overiť či ňou je tá nová žena. Nikam sa neponáhľaj. Nie oči, ani hlava, len srdce ti napovie...

BJ 2

slabejvieri - cital som len uvodny prispevok, lebo nemam vela casu. Takze takto, Boh nezariadi, ze tvoja zena, ktora odisla prec a nasla si ineho. Ona sama sa rozhodla odist. Boh musi respektovat tvoju slobodnu volu. Vnimas to teda zle. Ty uplne ignorujes slobodnu volu bytosti, naprikald ludi, co som si vsimol, a myslis si, ze to robi Boh. Nerobi to Boh, on jej nenakaz odijst. Ona odisla sama prec. Boh v tom nemal prsty. Dufam, ze to pochopis, ze nie vsetko riadi Boh, a nehadz vinu za vsetko co sa stane jemu. Ludia maju slobodnu volu. Preto ani nevie, ktora zena bude pre teba. Zena to urobi so slobodnej vole, ze sa do teba zamiluje. Boh nemoze vediet dopredu, kde sa ktora zena rozhodne pohnut. Cize nehadz vinu na neho za svoju mizeriu v zivote, alebo za spackanu lasku. Dobre ti poradim. Toto robi vela ludi. Hadze vsetku vinu na Boha. Vybuchne niekde granat a zodpovedny je ... Boh. Ale... pritom ten granat odpalil clovek, so slobodnou volou.
Ty absolutne nevnimas to, ze bytosti maju slobodnu volu, z toho co som cital. Mam pocit, ze si myslis, ze vsetko riadi Boh (ze ich ovlada ako pajacov na snurke. Ale nieje to tak... rozhoduju sa sami a Boh ich volu respektuje. Nehadz na neho vinu a zodpovednost za to, co spravi clovek. Ok? Snad som ti poradil, kde robis chybu.

Medea7

Véd to jedna vec je aké sú naše umysli, druhá vec co ma v plane Boh. Co ja ten život pozorujem, mne sa nezdá žeby to bola náhoda stretávať ľudí, ktorí nám prídu do životnej cesty. Fakt neviem ako to je.

drevoplatno

Dobre tu pisete niektori ale ako vysvetlite situaciu ked on alebo ona je do neho/nej zamilovana/y ale dotycna osoba to tak neciti ..
Aky je zer Boha v tomto pripade ak sa niekto zahladi do osoby ktora nema zaujem?
Je to zamer Boha?
Amor triafa nespravnym smerom?
Ako vysvetlite ked som by bol pre dotycnu urobil cokolvek ale ona mi lasku neopatovala ..
Miloval som ju tak ze od lasky by som ju tzv. "zjedol"
Bola pre mna vsetkym a predstavoval som si nasu spolocnu buducnost zatial co ona ma cely cas vodila za nos a este aj flirtovala s druhymi ked som jej dvoril ..
Bol to Boži zamer?

ahjajjaj

jej manžel sa veľmi zmenil. Ona mu povedala, prečo ho prestala milovať, a ako ju to manželstvo ubíja a v čom a jej manžel zareagoval tak, že teraz s ním žije naďalej a je spokojná. Exmilenec sa jej toho času vyhrážal, že niečo pokazí na ich aute, a jej manžel bude mať autonehodu, potom že sa môže stať niečo aj jej synovi a podobne....

bez energie

ahjajjaj, ona ostala s tym aferkovym spred troch rokov a lutuje? ved bola v nestastnom manzelstve, tak preco jej potom bolo luto manzela?