Ahojte. Kde byvate? Ja by som aj keď nerad musel ostať bývať s priateľkou u rodičov. Žiaľ nezarobim veľa a vyhodiť peniaze za podnájom čo mi ani patriť nebude nemienim. Mám 27, Žijem vo väčšom rodinnom dome. Pre také veci zase nechcem aby som som skončil sám a nehľadal niekoho. Ženy, vám by vadilo bývať u partnerovych rodicov? Zase naši sú v pohode ale viem že predsa len bývať vo vlastnom je lepšie. Ako to máte vy? Zase aby ste ma zle nechápali, som pracovitý ale na Slovensku je pracovná situácia aká je a vypadnúť za hranice nechcem.
Manželia,ľudia vo vzťahu, kde bývate?
Kremu a Dobreuz: len kto bude potom na vaše alibistický staré zadky robiť aby sa vám v starobe mohli vyplácať dôchodky, keď ľudia podľa vás nemajú mať deti ak si to nemôžu dovoliť (aj nie z ich vlastnej viny ale vďaka napríklad korupcii a rozkrádaniu v štáte na veľkej aj malej úrovni). Si myslíte, že ak vďaka vaším akože "moderným" a "progresívnym" názorom bude na Slovensku v budúcnosti veľký úbytok populácie, že ak sa tam potom nanosia imigranti z treťotriednych krajín sveta ako tí ktorí teraz vo veľkom prúdia do Európy, že tí na vás budú robiť a platiť? Však v takom Iraku nemajú ani poistenie na motorové vozidlá... Pred pár mesiacmi som sa bavila z jedným chlapíkom odtiaľ (nebol to Arab ale kresťan, člen nejakej tej prvej kresťanskej cirkvi na svete, nepamätám si ich názov) a ten mi povedal, že aj keď tam ženy akože teoreticky môžu pracovať, tak v skutočnosti nie, pretože sa im tam nemá kto starať o deti (asi tam škôlky moc nefungujú)... A keď som sa ho potom opýtala, že čo sa stane ak žena ovdobie (kto sa o ňu postará) tak mi na to doslovne odpovedal "Boh jej pomáhaj"... To je zrejme model aký by chcel zaviesť na Slovensko ten dement Dobreuz, ak za cenu, že by to spôsobilo chudobu a následný úpad celých rodín s malými deťmi, čo by sa neskôr negatívne odrazilo celospoločensky... Bože, ako ja nenávidím takýchto alibistických ľudí čo si pre svoju sebecké záujmy nevidia ďalej od nosa a riadia sa krédom "po mne potopa"...
Kremu a Dobreuz: len kto bude potom na vaše alibistický staré zadky robiť aby sa vám v starobe mohli vyplácať dôchodky, keď ľudia podľa vás nemajú mať deti ak si to nemôžu dovoliť (aj nie z ich vlastnej viny ale vďaka napríklad korupcii a rozkrádaniu v štáte na veľkej aj malej úrovni). Si myslíte, že ak vďaka vaším akože "moderným" a "progresívnym" názorom bude na Slovensku v budúcnosti veľký úbytok populácie, že ak sa tam potom nanosia imigranti z treťotriednych krajín sveta ako tí ktorí teraz vo veľkom prúdia do Európy, že tí na vás budú robiť a platiť? Však v takom Iraku nemajú ani poistenie na motorové vozidlá... Pred pár mesiacmi som sa bavila z jedným chlapíkom odtiaľ (nebol to Arab ale kresťan, člen nejakej tej prvej kresťanskej cirkvi na svete, nepamätám si ich názov) a ten mi povedal, že aj keď tam ženy akože teoreticky môžu pracovať, tak v skutočnosti nie, pretože sa im tam nemá kto starať o deti (asi tam škôlky moc nefungujú)... A keď som sa ho potom opýtala, že čo sa stane ak žena ovdobie (kto sa o ňu postará) tak mi na to doslovne odpovedal "Boh jej pomáhaj"... To je zrejme model aký by chcel zaviesť na Slovensko ten dement Dobreuz, ak za cenu, že by to spôsobilo chudobu a následný úpad celých rodín s malými deťmi, čo by sa neskôr negatívne odrazilo celospoločensky... Bože, ako ja nenávidím takýchto alibistických ľudí čo si pre svoju sebecké záujmy nevidia ďalej od nosa a riadia sa krédom "po mne potopa"...
Aj zo Slovenského platu sa da byvat len treba dvihnut rit a nestazovat sa... to ze niekto ostava v blbo platenej robote je len a len jeho problem. Mlady maju byvat sami ziadne take ze u rodicov a budu tam 3 generacie.... to je najhorsia mozna alternativa
Krému a všetci tí, ktorí tvrdia, že je hlúposť ostať s dieťaťom doma tri roky.
Existujú aj vyššie hodnoty ako peniaze. Nie som mačka, aby som vrhla dvakrát do roka po 6 mláďat, ale človek, ktorý plánuje dve deti a radšej sa budem o ne starať ja, ako ich zverovať cudzím ľuďom v jaslickach, kde by boli každú chvíľu choré, alebo opatrovateľke, ku ktorej si vytvorí emocionálne puto a potom mu ta osoba vystúpi zo života. Au Pair či Baby sitter je znak degradácie spoločnosti, kde sa matka nechce starať o vlastné dieťa.
vsetko je to aj o tych vztahoch, ale podla mna vela vztahov stroskotalo prave preto, ze byvali s niektorymi rodicmi, ze neboli sami a nemali svoj priestor
Kremu: odpovede na tvoje otazky najdes uz v predoslych prispevkoch:
-tvoj zensko/muzsky nick -prispevok 13:33
-vysvetlenie preco su zeny doma napriek nizkym davkam -prispevok 12:18
Nemam potrebu tu koleckovat :-)
Swistica- lebo si si automaticky myslela že som muž a písala tam niečo o sobáši s manželkou.Takze neprekrucaj.Ano iste je to ich rozhodnutie,ale preco potom väčšina žien nadáva na nízke dávky a sedí doma?
A ak chces, aby ludia vedeli, ze si zena, zvol zensky nick - napr. krema. Jednoduche. Kremu sa spaja s muzskym rodom.
Kremu
- to ci si zena alebo muz je uplne irelevantne, dnes uz aj muzi zostavaju na materskej
- nerozumiem tvojej potrebe oslovovat cudzich ludi mojko
- o dopade na psychiku svedci napriklad aj velka popularita a potreba psychologov v zapadnych krajinach
- retardacia nesuvisi s dlzkou starostlivosti o dieta zo strany matky
- rozhodnutie, kolko bude matka doma s dietatom je cisto jej vec a vec manzela, ja neodsudzujem zeny, ktore su doma pol roka a ani zeny, ktore su doma tri roky. Kazda ma na to svoj dovod, niektore z nich uz boli spomenute nizsie
Dbr_uz - ďakujem:) Ja len nechápem kde hneď vzala že som muž.Asi si ta swistica mysli, že to všetky ženy uvažujú rovnako že sa nechať 3 roky vydržiavať..Lenže podľa mňa je to veľmi zlý spôsob.Ak dieťa nieje nejak vážne chore,neje dôvod aby snim matka bola doma 3 roky a nadávala na štát aké sú nízke dávky.3 roky doma si môže dovoliť byť len taká žena, ktorá nieje odkázaná na dávky od štátu a plat manžela.Taká, ktorá má dostatok svojich peňazí.A všetky normálne ženy somnou budú len súhlasiť.
Inak k tým platovým nepomerom.Tak jasné keď je žena predavačka v potravinách čo zarobí minimálku a muž nejaký právnik tak samozrejme že tam sú rozdiely v plate aj o 1000€ a viac.Ale šak logicky takí spolu nemajú čo byť,lebo môžu vznikať veľké konflikty kvôli financiam.Logika.Partneri majú byť seberovni.Napr. kozmetička automechanik,murar predavačka a podobne.Tak, kde tie rozdiely v platoch niesu veľké a v pohode to pôjde 50:50 alebo aspoň 40:60...Ale ak su obidavaja lekári,pravnici, zubári,ITčkari tak tam tie platy sú takmer podobne.A mi nevravte že nie.