Nechapem preco sa stale vsetci stazujete, samy si mozete za to, kde ste, co robite. Kazdy si je strojcom svojho stastia. Mali ste sa lepsie ucit a nemuseli ste teraz makat na smeny vo fabrikach a robit otrokov zahranicnym investorom. Zacnite podnikat, zamestnajte ludi ked mate plne usta reci ako vam podnikatelia a stat robia zle. Otroci ste a aj nimi ostanete. To je len vas problem a neschopnost !
Prečo sa slováci stále šťažujú?
Aj mne je to nepríjemné, ale ber to tak, že aspoň si uvedomujú čo je zle a možno to aj budú riešiť. Tiež ma to ale už nebaví hlavne v MHDčke po práci keď som unavená a chcem mať tých 20 minút počas cesty kľúd.
Kazdy sa stazuje, aspon co si vsimam vo svojom okoli a pritom je to len o tom, ze stale chceme nieco co nemame. Keby sme si vedeli vazit to co mame, tak sa nebudeme stazovat ;)
A keď nebudeš robiť nadčasy a ani soboty tak Ťa vyhodia. Takže takto to chodí na Slovensku. Aspoň vo fabrikách.
A niekto sa môže aj rozkrájať, makať dňom aj nocou, soboty, nedele, nadcasy a dostane max 800 eur.. vlastná skúsenosť.
To co pises nie je tak celkom pravda, ide len o to ako sa clovek nastavi jak sa zariadi ;)
Slovensko je iba kolonia, provincia , nemame buducnost iba zit ako otroci z ruky do ust.
staviam dom, nieco pre teba... Skúste si spomenúť, koľkokrát ste už počuli z úst zamestnávateľov o tom, aká je u nás drahá pracovná sila a aký neflexibilný zákonník práce máme...
A teraz sa pozrite, čo sa píše v dokumente Americkej obchodnej komory združujúcej amerických zamestnávateľov na SK:
- Náklady na pracovnú silu patria medzi najlacnejšie v Eurozóne,
- pracovné právo umožňuje väčšiu flexibilitu pre zamestnávateľa, ako v ostatných krajinách Eurozóny.
naklady na hodinu prace na slovensku su v priemere 11,6 v slovinsku, ktore ma porovnatelne hdp aj produktivitu prace je to cez 18 eur, takze nezavadzaj a nerozsiruj vseobecne klamstva, ktore podsuvaju nasi zamestnavatelia, lebo to tak jednoducho nieje
uvedene udaje su z eurostatu
No nieco vam poviem k tym mzdam. Teraz staviam dom a dal som si nacenit elektriku. Material 3.000,- eur, praca 2 ludi na 8 dni 7.000,- eur. Je to uz 4. skoro rovnaka ponuka. Cize 440,- eur za den. Jeden ma vyhlasku a da revizne papiere a ten druhy vrta zasuvky - napr. cena za nedbornu pracu - vyvrtanie diery do sadrokartonu 5,- eur a osadenie elektrikarskej krabicky, cize vlozenie toho plastu co je v zasuvke do tej diery a vytiahnutie kablov - 5,- eur, cize za max. 10 minut prace 10,- eur. Obaja su zivnostnici a maju tolko roboty, ze mesiac musim cakat. Vsetci ti, ktori sa boja robit na zivnost su blazni. Z tohto hravo zaplatim okolo 100,- eur uctovnicke a mam pokoj, nik nadriadeny ma nedrbka. Kto chce byt zamestnanec nech je, ale nech sa nestazuje a napr. 1000,- eur v cistom znamena, ze zamestnavatel musi dat 2.000,- eur celkom, co je hruba a superhruba mzda a skyste u nas, ked vsetci chcete vsetko lacno na to zarobit a to ma zamestnanec este 4-5 tyzdnov dovolenku, takze nekritizujte, chodte pekne do ulic a povedzte vlade, ze nech znizi odvody a dane, aby vam mohol zamestnavatel viac vyplatit v cistom.
jumbacisko súhlasím, ale aj tá predavačka, aj ten smetiar si zaslúži takú mzdu, aby neživoril a nežil na hranici biedy. Ale aby v pohode, poplatili všetko čo musia a žili spokojne.