Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))
BMI INDEX ako LUSK.
ja som zo seba asi zmetena niekedy tiez..ja sa nikdy neviem rozhodnut, vacsinou ma ludia ukecaju na nieco pokial to vazne naozaj nechcem tak nie ale inak hej...a tak je to aj s touto pracou, ja mam pocit ze do pol hodniky schmatnem kluce od auta a ficim tam osobne s nadejou ze este nemaju niekooho ineho lol
vrr :), ja som z vas hrozne zmetena :(, bojim sa ze ked nieco napisem aby ste to zle nepochopili. Mam synatora, ktory dlhsiu dobu nechcel jest, nemal cas, prenho to bola nuda, mal dolezitejsie veci, hrat sa s bioniclami... :), to asi nie je tvoj problem :))), kokso trepem...
ahojte bmi indexaci :)
dost dlho som sa tu neukazala :(mala som nejake problemiky ktore som musela riesit a brali mi dost energie, a mozno aj kvoli tomu som nedodrziavala skoro nic co sa tyka zdravej stravy alebo rad na tomto fore. Konecne som v pohodicke, od vcera som sa pustila do riadnej delenej stravy :) ale tak mi vrta v hlave ta voda :D just ked viem ze nemam pit pred a po jedle tak som smadna ako na sahare :D je to normalne? :D ach jaj :) tak mi drzte palce, nech sa uz konecne zatnem :)
igris, to je parada ze ste na to dvaja, ve dvou se to lepe tahne :)))alternativa, nezabudla si na ten druhy spln? prosim prosim nezabudni, velmi rada by som to vyuzila :)
vrr, nelutuj to ze si tu pracu nevzala, urcite to ma nejaky zmysel. po case by si mozno zistila ze si vazne mala chodit na tie chaty s kamosmi :) takto ako to je je dobre :)
pistik, oddychuj, oddychuj, aby si mal vela sil tuto s nami trkotat a pomahat nam :D vela zdaru dievcata :) pekny den
vrr:), to mozes aj tak ,vsak uz to potroske robis nie ?, snad :).Ked sa zaregistrujes nemusis pisat HRAT :)
to je zla uvaha...pracovala by som na zdravi..
do toho kodu kde treba pisat 4pismenka tochcelo po mne nech napisem "hrat" hehe:)
vrr ;), si trdlo :), mozno si spravila dobre ze nebudes pracovat s potravinami, to len tak nahlas uvazujem ...
alternativka vies co som posrala? zobrali ma do prace, predavatv bio obchode(makrobiotika) cize by som sa to naucila mala to lacnejsie a mozno sa umudrila a vysrala sa na tuto stravu nasu a tuto chorobu moju..ja som to nezobrala..bolo to moc narychlo. od zajtra. a ja uz mam nejake tie chaty v plane skamaratmi. mrzi mato. chcela som tomu obetovat vsetko, ale do jedneho telefonatu minutoveho som nemala casna rozmyslanie ano vezmem nie nevezmem..nevzala som a bolo. napadli mi alternativy zepri trvalom pracovnom pomere by sa mi to aj tak robilo tazko po pri skole, lenze mne by mozno stacil len ten august..mohla somto obetovat,tie chaty, pre svoje zdravie, pre financne vylepsenie, pre vyplneny cas a pre vedomosti o zdravi. mrzi ma to
No co kocky :), ako pokracujete ?, u nas doma sa to otocilo , uz nie som to ja co vecne "otravuje", zlepsujeme index dvaja :),
Jejej, Pista, takze zasluzena dovolenka :o) Prajem krasne dni, hoci uz asi neskoro, zrejme si prave na ceste...takze uzi si ich :o)
BMI index ako lusk mi chodí tak po rozume práve teraz. Lebo zajtra odchádzam na 3 týždne na dovolenku do vzdialenej krajiny.
Nejde ani tak oň, ako o to, či sa mi podarí v tak rozdielnej krajine oproti našej, zachovať si svoj „status“.
Nakoniec to možno ani nebude až také ťažké, lebo na celom svete platia zhruba tie isté princípy.
Ich poznanie a aplikácia nám môžu dať slobodu, aj v zdraví.
Tak uvidím, či sa vrátiť ku vám až taký slobodný. :) Verím, že hej. :)
.
Majte sa krásne:
*** a nezabudnite nielen na BMI Index, ale najmä na iskru v oku : ***)))
.
Pekné letné dni : )