BMI INDEX ako LUSK.

Príspevok v téme: BMI INDEX ako LUSK.
pišta

Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))

igris

Neviem ci je to spravna odpoved, som v stadiu veeeeela citania :).Umele sladidla neposkytuju ziadnu popripade velmi malo energie. Nie su vhodne k ucelu chudnutia, pretoze signalizuju organizmu prijem cukru. Telo sa na to pripravi a uvolni inzulin.Ked vsak nasledne cukor nepride, hladina cukru prilis klesne a dostavi sa nenasyteny hlad. Organizmus si na to casom zvykne a prestane uvolnovat inzulin. Namiesto toho pokles naladysposobi velku tuzbu po dalsich sladkostiach. Ovocie je lepsie :)

Z-uzka

Pištík, ďalšia otázočka?? Čo hovoríš na cukríky?? Teda také bez cukru, ja som si v poslednom čase veľmi oblúbila Orbit Drops, hlavne melónikové..
Ďakujem, pekný večer, brúú noc.. :))

Z-uzka

misha
Hehe, tak budem piť za teba aj naďalej..:) Ale už asi tolko nemôžem, budem to musieť obmedziť, ale keď mne to pomáha zaháňať hlad.. Ach jáj, no čo už.. Musím nájsť inú alternatívu.
Drž sa Mishka, dobrú nocku :))

igris

mishka :), ja ti verim ze to co pises myslis teraz uprimne, len prosim ta snaz sa aby ti to vydrzalo dlhsie, aj potom co tu polievku zjes :)

misha

Alti, robím si na večeru polievku, ráno som mala to cappučíno, ale vieš čo? Pôjdem si kúpiť ten banán, grep, a ráno to skúsim. Prísahám.
Igriska, a ja by som si to jedlo pripravila aj sama, nepotrebujem, aby ma doma obskakovali (čo ani nie je)...
pišta, ja by som sa snažila ho dodržať. Už ma to takto nebaví fungovať. Nič mi to nedáva, len ma to okráda o všetko krásne. Chcem s tým na 99% skončiť!

pišta

Alternatíva :),
si najväčšia bojovníčka, akú tento web „nosil“ : )))
Ale...kus súhlasím s Igris.
Už dlhší čas rozmýšľam o vzorovom jedálničku pre naše kamarátky. Ibaže aký to bude mať efekt, keď dodržiavať taký jedálniček, znamená najprv upustiť od svojich zakorenených (a nesprávnych) postojoch ku jedlu a vôbec k sebe?
Alebo sa mýlim? Máš v tom väčší prehľad. Mishke aj iným chcem pomôcť (určite aj iní), ale...napíš, prosím ťa, ku tomuto svoj názor.

igris

Alternativa, myslis ze ked bude zoznam tak to pomoze ? Viem ze to tu mishka pisala, tak si toho chytla, pripominas mi mojho muza :))). Ale to som nechcela pisat. Ono je dost dolezite aby niekto pre nu to jedlo kupil, pripravil, pekne naserviroval, aspon ja by som to tak riesila. Tym by som snazila prejavit zaujem o nu a jej zivot, zdravie... Samozrejme , ze tym som nemyslela "tabulu "o troch chodoch s vyprazanymi reznami ;), ale chutny salatik, nakrajana misa ovocia ....

Alternativa

PISTA a dalsi kamarati, HELP
prosim porozmyslajte a napiste na zaklade Vasich vedomosti podrobny rozpis jedalnicka na tieto problemy:
1. ANOREXIA = dlhodobe /ne/fungovanie organizmu napr. na 3 ks jablk, 3 citronoch, 2 kapucinach,atd. a to jednotlivo moze byt celodenny prijem
2. BULIMIA = prejedanie, napchavanie sa blbovinami jedno cez druhe - tu zoznam pochopitelne neuvadzam.

Alternativa

Vyborne, Misha, mas prvy krocik za sebou. Je malinky, ale je, fajn. Budu aj dalsie. A este mala pripomienka - nepoznam slovo NEVIEM, takze uc sa to aj Ty. Je to uzasna pomoc zit kvalitne, radostne, hoci problemy tym neodstrasujem :D.
Moje rady pre dnesok:
1.Skoc si kupit 1 ks banan a papaj ho po hltoch, hoci aj hodinku
2. Na rano, na lacno si vytlac aspon 1/2 grepu a naried si ho vodou tak 1:1. A pochlipkavaj, alebo pi duskami. Prijmes tekutinu a grep ma dokazatelne proticelulitidne ucinky a pomaha pri redukcii vahy. Staci ako argument? :D

misha

Alti, prepáč, že som neodpísala, zabudla som na toto:-( Takže: áno, ja nad tým uvažujem, uvažujem nad tým každý deň. Každý deň začínam odznova, padám, vstávam, padám, vstávam...Tiež myslím na to, čo som tu čítala, že mám začať jesť máličko a častejšie..Viem, že mi neuveríš, ale ja naozaj neviem takto papať:-( Strašne by som potrebovala mať napísaný ten jedálníček na papieri, čo mám kedy spapať. Veľmi by mi to pomohlo. Naozaj veľmi.