Toto sú moje osobné skúsenosti a jeden poznatok (asi uhádnete, ktorý:) s BMI indexom:
1.Neriešme hneď svoju váhu, riešme svoje zdravie. Zdravý organizmus si svoju optimálnu váhu nastaví sám.
2.Naša životospráva je kľúčom k nášmu zdraviu a teda aj váhe : dobrá strava, oddych, optimizmus, vhodný a pravidelný pohyb.
3.U užšom slova zmysle naša dobrá (budúca :) váha sa odvíja od dobrého metabolizmu:
* Oddeľujme stravu, výborne metabolizuje.
* Ovocie vždy sólo a nikdy nie za obilovinovými jedlami.
* Zaraďme každý deň surové ovocie a zeleninu do nášho jedálnička.
* Vsaďme na kvalitu tukov, bielkovín-celozrné potraviny, orechy, ryby...
* Piť akékoľvek tekutiny najneskôr pol hodinu pred jedlom alebo najskôr po jedle 1 hodinu.
* „Zobkanie“ medzi jedlami prenechajme minulosti.
* Vylúčme alebo aspoň obmedzme potravinové jedy.
* Keď nevieme odolať sladkosti tak si ju dajme, ale ako sólo jedlo.
* Tabletky na chudnutie a liposukcia sú barbarstvom.
* Zázračné diéty sú naozaj rýchle, ale akurát tak na vytiahnutie peňazí z našich vreciek.
* Neponáhľajme sa rýchlou úpravou váhy, ale snažme sa o trvalosť výsledkov, najlepšie - na celý život.
* Primeraný pohyb sa nedá ničím iným nahradiť.
* (Dámy, na slovíčko. USILUJTE o pravidelnosť vášho mesačného cyklu. Je vašim veľkým pomocníkom aj v tejto oblasti.)
*** Dôležité na záver *** : Nie je podstatná ideálna váha, ale iskra v očiach. Radšej šarm príjemne naladenej kus viac štíhlej dámy alebo usmievavej moletky, ako nevrlý pohľad utýranej „stopercentnej baby či xalana“.
Diskutujme, meňme k lepšiemu vyššie popísané, učme sa navzájom, buďme zdravší a fajnovo BMI-Indexovejší : )))
BMI INDEX ako LUSK.
Ahoj Misha,
nebyvam vztahovacna, ale tento raz mi je luto, ze si sa nevyjadrila k mojim slovam zo vcera napisanych o 23.21 hod. Koncili...dobre? Ak si ich citala, som spokojna, rozhodnutie je na Tebe. Pa
Ajojte všetci.
vrr,
ďakujem za ponuku, ale vybiť zuby si neprosím:-)
Igriska,
Tvoju ponuku prijímam. 14.9. idem k zubárke, takže budem počítať s tým, že mi ju preplatíš:-))))
pišta,
dobre, berem vodu za svoju kamošku:-)
Z-uzka,
ty piješ aj za mňa:-)) Ja neviem, ale aj keď mám hlad, a snažím sa piť, tak mi tekutiny hlad nezaženú. Hmm...
pozdravujem vás všetkých a ja si k tomu indexu pridávam pohlad na hory,je tam krásne,idealny čas na túru jesen je na to ako stvorená
Ďakujem Pištík za odpoveď..
To som ani nevedela, že sa toho toľko zo mňa vyplavuje, keď pijem moc.. Vedela som, že dobré to určite nebude, veď ako sa hovorí, všetkého veľa škodí, no len keď ten hlad vtedy v takých tých zlých situáciach inak zahnať neviem..
Hm, a tie obličky už občas pobolievajú :(( Asi by som ich mala nechať oddychovať, chúďatá moje, obličky máme len jedny a sú ničím nenahraditelné..
Hehe, tak to máš úplnu pravdu, že počúvať vlastné telo je dosť veľká práca, normálna fuška :)) No pokúsim sa k tebe pridať, aj keď neslubujem, že to bude vždy najlepšie :-/
Tak sa tu zatial všetci majte, ja idem písať zaraďovací test na kurz angličtiny.. Papa :))
Z-uzka, no povedz, načo trápiť obličky? Okrem toho pri dlhodobom nadmernom príjme tekutín sa vyplavujú najmä minerály z tela von, napr. vápnik.
3 l najmä pri tvojom BMI je veľa, naozaj veľa.
Ja ťa nejdem strašiť. Ty si takô múdrô, inteligentnô stvorenia, tak ti to píšem ,aby si mala predstavu, ako teda zhruba fungujeme, my, človeenstvo.
Ja viem, že je to asi kus problém, ale čo tak počúvať viac hlad? Veď ten hlad prichádza ako kamarát, ako pomocník a hovorí: „Potrebuješ energiu, živiny, vitamíny, stavebné látky, reštrukturalizačné zložky, cukor...úsmev a polahody viacej...tak už s tým niečo urob!,“
.
Dobre počúvať svoje telo, tak to je „práca“ (umenie?) na celý život. Učím sa ho aj ja stále, stále...Pridáš sa? : )))
Alterantíva, :)
tak trochu ti závidím (v dobrom) tvoje nočné dialógy s nočnou oblohou, zrejme aj o SPLNE(ných) prianiach, cieľoch a vôbec. Asi je to fajn, na telo aj dušu.
Nenapíšem, že nemám čas.
Času je všeobecne dosť. Ide o priority.
Rebíček...niekedy som mal dosť vylámaných priečok, hm...
Ale ako čítam tento web, darí sa aj vďaka vzájomnej pomoci nové pridávať ...
...držím ti palce aj naďalej, Alternatíva :)))
Pišta
Ak sa smiem zapojiť do vašej vodnatej debaty, tak aj ja mám otázočku.. Síce trošku opačnú, hihi..
Čo sa deje ak pijem moc?? Lebo ja keď nejem, tak si ten hlad zaháňam pitím. Čiže potom denne vypijem aj 2 flaše 1,5 litroviek minerálky a k tomu ešte aspoň 4, či 5 väčších šálok čaju a ako kedy 1 alebo 2 šálky kávy??
Čo v takomto prípade??
Caute vsetci :D,
je fajn, ze nas zdravo namesacnych je dost na tejto Zemicke. Veru som na spln zabudla. Kalendar ma oznaceny zajtrajsok = stvrtok, presne o 19.41 hod. Cize dnes to ma byt ten pripravny odlahcujuci den, uz sa tesim na tie salatiky :D.
Pista,
aka skoda, ze s pribudajucimi rokmi menej casto vzhliadame k oblohe :D. Ale zase sme skusenejsi, no nie? Lebo aj walking pri nocnej oblohe prispieva BMI indexu ako lusk = drzim sa temy, hi, hi. Takze podme odlahcovat, ale na koho v ramci odlahcovania hodit dnesne povinnosti? :D
Lejla, dobr8 r8no ja tebe :)
Ja ani neviem, či je dneska spln. Do kalendára už nepozerám, správy nepočúvam, na večernú obluhu vzhliadnem len seme-tam. Čítam tento web a keď Alterantíva napíše, že je spln, tak jednoducho je. :))
Alternatíva, tak je alebo nie? :)
Mishka, naopak, VODA JE NEVYHNUTNÁ pre správny chod organizmu. Bežne stačí 1,5-2 l v rôznej podobe – minerálka, čaj. Polievka, džús...
Ak s týmto budeš váhať, to váhanie sa prenesie aj do tvojho uzdravovania, ktoré bude tiež váhavé.
Aj by tvoje telo chcelo (ejha, máme rým, ale ďalej dám pozor, však Igriska :) byť zdravšie, ale na regeneráciu buniek okrem iného je nevyhnutne potrebná aj voda. Sum sumárom, nemáš sa čo obávať, ale máš sa na čo tešiť ! :)
A aby sme sa nemotali v kruhu, Mishka napíš, že teda s tou vodou súhlasíš a ideš ju pekne-krásne pojať za svoju dennú kamošku. Dobre? :)