Ako schudnúť posledné 2 kg ?

dobreuz

Ahjaj žene stačí 10% tuku, mužom 3%, hociktorý skúsený tréner to potvrdí. Má úplne normálnu váhu, nech s tým nič nerobí a v žiadnom prípade
6 - 9 mesiacov oddych, veď to by prišla minimálne o 60 - 70 % kondície čo nadobudla.

Otazkaaa

Takže váha 59 kg pri výške 175 cm je podvaha ? Lekár mi to nikdy nepovedal, viem, že určitá dávka tuku je potrebná, ale napríklad moja spolužiačka má tiež 175 cm a má 52 je zdravá a nemá žiadne problémy, takže som to brala tak, že moja váha je v poriadku. Chcela som ísť aj na kasting do agentúry, vraj tam baby normálne mávajú menej ako 59 kg pri mojej výške alebo aj keď sú vyššie.
Oddych znamená to, že by som mala prestať so športom na istý čas? Ako budem vedieť či osteoporózu už mám ? Šport mám veľmi rada, bola by som nerada ak by som s ním myslela prestať. Je mi ľúto čo sa stalo tvojej známej, chudák dieťa.): Ďakujem

ahjaj

pozri si toto: www.zdravie.sk
Vnútorné orgány potrebujú výživu a energiu. Ty prijatú energiu hneď aj spotrebuješ a organizmus je podvyživený. Zober si, že táto váha by bola podváhou aj u človeka- nešportovca, pričom svaly sú ťažšie ako tuk. Určitá dávka tuku je pre ľudský organizmus potrebná.
Keďže srdce, pľúca, atď, sú kľúčové orgány pre fungovanie organizmu, organizmus si deficit výživy rieši tým, že vyníma z fungovania orgány, ktoré nie sú nevyhnutne potrebné na prežitie: maternicu a vaječníky.
Ono to v podstate znamená, že Ti kedykoľvek môže deficitne fungovať aj iný vnútorný orgán.
Pokiaľ viem, pri oddychu a riadnej výžive sa v priebehu 6-9 mesiacov väčšinou menštruačný cyklus obnoví. Ohrozené sú teraz aj kosti. Na osteoporózu treba cvičiť, ale pri nadmernom cvičení a podvýžive organizmus prestáva produkovať estrogén, ktorý kosti chráni a dochádza k osteoporóze. Tá je liečiteľná ale nevyliečiteľná. Znamená to, že stav sa môže zlepšiť.
Pri gravidite dieťa potrebuje vápnik. Ak ho aktuálne nemáš dostatok v strave, berie z kostí. Počas dojčenia organizmus potrebuje vápnik. Ak ho neprijmeš dostatočné množstvo v potrave, ide z kostí, ak je aj tam nedostatok, z nedostatku vápnika môže dôjsť k zástave srdečnej činnosti.
Mala som známu, vydávala sa v ten deň, ako ja. Mala mentálnu anorexiu a 13 rokov nemohla otehotnieť. Bola potom na liečení v Lúčkach, pribrala, a stal sa zázrak, celá dedina sa tešila.
Zomrela na Mikuláša o 6 ráno vo veku 34 rokov a s práve 3 mesačným dieťaťom, ktoré sediac v kresle práve dojčila, keď spadla z kresla mŕtva. (dieťa žije) Pri pitve sa zistilo, že príčinou bola zástava srdca následkom nedostatku vápnika.

Otazkaaa

Ahjaj, čo konkrétne znamená, že mi môžu zakrpatieť vaječníky ? Že nebudem môcť mať deti ? Takže ak by som pribrala 4 kg tak by som ju mohla dostať ? Chodím na súťaže v plávaní, cvičím gymnastiku a hrávam tenis, pribrať sa pri tom všetkom dá asi ťažko

dobreuz

No a, to je dobré že má málo % tuku, čím menej tuku tým lepšia kondícia. A ten index platí skôr pre chlapov, 81 kg by bolo extrémne veľa!

ahjaj

Podľa BMI indexu sa Tvoja ideálna váha pohybuje v rozmedzí medzi 63 až 81 kíl. BMI: 19,3 z toho tá váha je zo športových svalov a málo tuku. Kvôli tomu nemáš menštruáciu. Tú máš iba vtedy, keď Tvoj organizmus obsahuje toľko tuku, aby sa v maternici mohol usadiť a uživiť plod.
Neteš sa, že menštruáciu nemáš, lebo vaječníky Ti môžu zakrpatieť z nedostatku výživy, a nemusia začať fungovať, ani keď priberieš. Na prvý pohľad tých 59 kíl je na ženu OK, ale príroda Ti dala na ženu vyššiu výšku, tak musíš mať jej zodpovedajúcu hmotnosť.

dobreuz

U Teba sa prejavujú mental sklony Tomas12345, má úplne zdravú a normálnu váhu, nepotrebuje ani pribrať, ani schudnúť tak už s tým prestaň! Nebude každý sumo ako Ty.

Tomas12345

Mala by si pribrať a nie schudnúť, začínaju sa u teba prejavovať anorekticke sklony, mala by si vyhladat psychiatra, alebo začni normálne jesť a priber.

Katuska476

Strata menštruácie môže mať veľa príčin, zo športu si nemyslím.
Mala som kamarátku mala nízku váhu, tiež stratila menštruáciu, trošku pribrala tak sa jej vrátila. Možno kasting nie je viac ako zdravie a viac chudnúť by si nemala :)