Ako schudnúť posledné 2 kg ?

Otazkaaa

Dúfam že nie, ženy v mojej rodine majú zvyčajne hmotnosť do 65 kg. Sladkosti napríklad nejem vôbec, nadváhu by som hádam mať nemala, keď si viem ustrážiť to čo jem. Pred rokom som začala s tenisom a mám tréning naviac z plávania, možno to bude tým. Možno aj stresom zo školy, kvôli tým tréningom som často unavená a nechce sa mi učiť tak si trochu oddýchnem a potom sa nestíham učiť a učím sa dlho do noci. Kariéru postavenú na športe mať nechcem, na Slovensku by sa to neoplatilo, ale učiteľ/tréner na plaveckom mi hovorí, že by som sa na to nemala vykašľať pretože každá získaná medaila ma môže niekam posunú a vraj by to bola škoda. Saunu a masáže mám možnosť si pridať, ale na čo by to bolo dobré ?

Omen

Milá autorka, na tvoju otázku je odpoveď: "Priberieš!" Rast sa na teba nevzťahuje: "iní mladí...".

Možno kľúč k tomuto problému si objavila sama vo svojej prvej reakcii: "tak nemám menštruáciu asi rok, môže to byť kvôli športu?" Skús popremýšľať, čo sa "asi rok" dozadu zmenilo: navýšila si si tréningy za účelom zvýšenia výkonnosti?, obmedzila regeneráciu organizmu na 1 deň?, zmenila jedálniček?, prudko schudla?, zažívala veľké stresy...?
Ak máš možnosť pridaj si masáže, saunu...

Cloo2

Práveže ja mám lekára čo tú antikoncepciu bral ako poslednú možnosť a rovnako tak aj ja. Už som skúsila naozaj všetko, problém som aj tak nevyriešila a mať za tri roky len 7x menštruáciu tiež nie je v poriadku. Už keď nič nepomáha myslím si že tá možnosť s tou antikoncepciou nie je taká zlá aj keď áno je len dočasná. Deti zatiaľ nechcem, resp. mám na ne ešte v 19tich čas, tak zatiaľ tento problém riešim takto :)

swistica

dobreuz - napisem Ti len tolko - sprav si printscreen toho co si napisal do tejto temy a v buducnosti sa nim pochval svojej buducej manzelke. Mozno to v tom case docvakne uz i tebe samotnemu.

swistica

@cloo2 - lenze problem je v tom, ze ak uzivas hormonalnu antikoncepciu, tak nemas menstruaciu v pravom slova zmysle. Gynekologovia to vsak takto radi riesia, no v skutocnosti problem len oddaluju. Ked vysadis antikoncepciu a budes chciet dieta, tak tento staro-novy problem budes musiet riesit. Ak teraz antikoncepciu nepotrebujes, bolo by dobre ju vysadit a riesit problem.Samozrejme treba si k tomu vela nacitat a zmenit aj lekara.

dobreuz

Kariéra trvá aj do 40tky a po 40tke je neskoro na dieťa... Ale nech robí ako chce, mne to môže byť v podstate jedno.

petroneta

aké dieťa teraz, dobreuz? Veď má 18. Aj dieťa, ale až keď príde čas.
Ide o to, že sa jej netvorí estrogén.

Cloo2

Tiež som mávala problémy s menštruáciou. Za rok prišla maximálne dvakrát a neskôr už ani raz. Myslela som že sa mi cyklus upraví keď sa prestanem premáhať čo sa týka športu a aktivít alebo keď priberiem. Prestala som športovať a pribrala som 10kg, aj tak nič nepomohlo. Začala som piť rôzne bylinkové čaje a užívať bylinkové kvapky určené na tento problém a nič. Nakoniec mi gynekológ predpísal hormonálnu antikoncepciu a menštruáciu mám pravidelne aj keď športujem 5x do týždňa. Možno je práve chyba v hormónoch a jediné čo ti pomôže je antikoncepcia, aj keď na začiatku skús radšej tie bylinky. Samozrejme každý sme iný, ty môžeš mať problémy kvôli tvojej váhe alebo kvôli tomu že sa premáhaš. Vždy treba počúvať svoje telo, ak sa cítiš byť preťažená skús povoliť a uvidíš či to bolo tým že sa premáhaš. Určite by si ale mala ísť aj ku gynekológovi pre istotu. Nemusíš sa báť, to vyšetrenie je úplne v pohode.

dobreuz

Petroneta nikto mi nie je ukradnutý, no ona určite nepotrebuje ubrať zo športu, keďže ženy vedia rýchlejšie regenerovať kvôli estrogénu a koľko nádejných športovkýň už utratilo kariéru kvôli dieťaťu, to by bola škoda.