Stale na neho myslim

Príspevok v téme: Stale na neho myslim
Katka12244

Ahojte, asi vam moja tema pride smiesna a kazdy budete mat jasny, vyhraneny nazor, ale napriek tomu to skusim. Som zena, nestastne zalubena do muza, ktory isty cas zivota travil so mnou. Netvorili sme oficialny par...ale to nie je dolezite. Uz 2 roky nie sme spolu a ja sa dva roky trapim. Skratka neviem zabudnut. Ja ani nechcem, aby sme boli spolu, nechcem s nim mat vztah, chcem len zabudnut. Viem, ze mam prerusit kontakt, viem, ze to chce cas, ze si mam riesit svoj zivot, ze mam najst ineho muza. Ja to vsetko viem a aj tak robim...som aktivna, vzdy som bola...mam pracu, ktora ma naplna, konicky, plnim si sny, zijem, smejem sa, uzivam si zivot,vyhybam sa mu, nekomunikujem...ale aj tak kazdy jeden den na neho myslim a strasnym sposobom mi chyba. Mozno teraz budem zniet trochu povrchne...ale nikdy v mojom zivote som nevyzerala lepsie, nebola uspesnejsia, nemala viac penazi, lepsiu pracu a napriek tomu som sa nikdy necitila horsie... Toto ma uplne nici, neviem, co mam robit, nic nepomaha, nic nezabera. Uz som si sama sebe smiesna...a aj tak s tum neviem nic urobit. Ako mam do kelu konecne prestat na neho mysliet???

Beee

@analyzator: nechcela som reagovať na tvoj predošlý príspevok v tejto téme, aj keď sa ma mierne dotklo tvoje zaškatuľkovanie vetou "ale to by dámy asi nebavilo". Nie všetky ženy čítajú len romány a bulvárne plátky. Možno ťa to prekvapí, ale ako žena mám prehľad vo filozofii vrátane Schopenhauera, ale to, že poznáš diela tých najznámejších filozofov ťa ešte nerobí schopným vyriešiť každý problém. Samozrejme, môžeš si vziať inšpiráciu, ale nie je to kľúčom k vyriešeniu problému.
Čo sa týka tvojej poslednej reakcii v tejto téme - pre teba to môže byť prkotina, pre mňa môže byť zase prkotina to, čo je pre teba existenčný problém. Keby sme uvedené problémy chceli s Katkou riešiť formou sedení, tak by sme asi vyhľadali pomoc danou cestou a nehľadali ju na fóre, ale rozhodnutie, pre akú formu riešenia sa rozhodneme je len a len na nás. Napriek tomu, že sa bez relevantných príčin navážaš do mirec411, on sa nám aspoň snažil reálne pomôcť a poskytnúť na vec racionálny pohľad bez toho, aby sa ako ty nad nás povyšoval a naznačoval našu hlúposť, keď sa trápime nad niečím tak banálnym. Znovu podotýkam, že pre teba to môže byť banalita, zvlášť keď nepoznáš všetky okolnosti, a naopak tvoje problémy môžu byť banalita pre iných. Takže ďakujem za filozofické okienko a nabudúce ti odporúčam posilňovať si svoje ego iným spôsobom ako atakovaním ľudí, ktorí hľadajú pomoc.

grilda05

tazko povedat, co by bolo najlepsie, no ak to trva uz tak dlho, mozno by bolo najlepsie sa k nemu vratit, no to ty podla vsetkeho ani nechces, no bohvie preco, asi to az take ruzove nebolo

analyzator

mirec411... toto sa vymiká založenej témy. Nebudeme robiť schou pre teenegerov. Nebudem oplácať invektívami. Nemalo by to konca. Preto sa budeme radšej držať hesla starých rodičov: Nech na Tvoje psi špinia. Pekne povedané. Dal som Ti len jednu otázku. Prečo si tým ženám nepovedal, že ide o prkotinu a stačí pár sedení a sú za vodou. Ty si to rozpitval, ale neporadil. Mohol si ch poslať za prvým psychológom. Inak som rád, že si mi bezplpatne urobil profil. Vážim si to. Ale máš krátku zápalnú šnúru, ľahko sa vznietiš. Čo je horšie, odhaľuješ svoj charakter. Môže to mať následky na Tvoj profesný život. A ak je niečo hlúposť, hlúposťou ostane. Bezohľadu kto to napísal. Werich: Nad hlúposťou nikdy nezvíťazíme, ale nesmieme prestať proti nej bojovať. Tak ja sa idem venovať dôležitejšej činnosti. Vnuk je dnes doma zo školy, asi idem s ním na zmrzlinu a so ženou na kávu. A na podnet môjho kamaráta, tiež sa zaoberá duševným zdravím, každý deň si vybrať nejaký citát alebo iné múdro a pouvažovať nad ním. Dnes som náhodou narazil na citát Karla Čapka, tiež na internete...„Jedna z najväčších civilizačných pohrôm - učený hlupák.“ Filozofia sú otázky a odpovede. Tak asi cez ňu pouvažujem, prečo je to tak. O mojej logike možno nabudúce. Aj keď si myslím, že nebude. Bol si pre mňa prínosom. Potvrdil si môj názor na určitý druh ľudí. Tak maj sa a nech sa Ti darí. A možno ešte...zbav sa malomeštiackych manierov.

mylady

Bohužiaľ, si asi ta zena, zasnivana a romanticka, sentiment a nostalgia u teba hrajú vela. To je zle, lebo cas nam bezi všetkym rovnako a ty sa z toho dostanes, ale za cenu toho, ze si nebudeš vsimat okolo seba to, co by ta jedneho dna urobilo stastnou a naplnenou v inom a skutocnom vztahu. Prezivas minulost akoby to bolo tu a teraz, mozno ze je jar a tebe sa teraz intenzívnejsie pripominaju tie vsetky veci. Ale nie si sama, vsetci myslime a spominame, ale na nieco co v danom case bolo také ci onake. Len s tym rozdielom, ze je to len na tebe ako sa postavis k prítomnosti a nebudes ju zbytocne prirovnavat k minulosti. Mysli na buducnost, co ti prinesie, ale skus tomu aj trochu tomu pomoct, aby ta buducnost nebola donekonecna stazovana minulymi vecami.

mirec411

analyzator -
mal by zi zanalyzovať v prvom rade seba, či si už neprekročil hranicu, za ktorou sa už sám sebe zdáš najmúdrejší. Filozofia ti ide..., to áno, ale logika silne kríva.
Ty si čítal moju knihu, keď sa vyjadruješ k "Pandorinej skrinke"? Prepáč, ale pochybujem... Pri troche logiky by ti muselo byť jasné, že toto je fórum, kde sa dá krátko poradiť, ale nie rozpitvávať problém, ktorý sa dá reálne riešiť na niekoľkých posedeniach a nie v pár riadkoch na fóre.
Osobne ja ...som vedel, že Katka (a rozhodne aj "beee) sú dve inteligentné ženy, ktoré pochopia všetko, čo som im napísal (myslím, že vedia čítať dokonca aj medzi riadkami).
Nie sú založené silne filozoficky ako ty... a preto nemali potrebu reagovať spôsobom ako ty.
PS: - Ako poradca samozrejme ""milujem"" mudrlantov a ich ťažké rozumové úvahy za použitia odborných výrazov, zvlášť ak sa urputne snažia ukázať svoju sčítanosť.
Tebe ako tak čítam ani sám Plzák nesiaha ani po členky :) a dovolíš si ho kritizovať. Nemám slov... -------- A máš pravdu: - Naozaj nie si psychológ ...a radšej ním ani neskúšaj byť, prosím.

analyzator

Psychológ nie je to Bohom vyvolený človek. Preto ako sa líšime jeden od druhého, tak sa líšia aj rady a názory rôznych psychológov. Záleží aké má cítenie a sedliacky rozum. Preto aj dámy tu spomínané zatlieskajú každému kto im pohladí ego a chápe ich. Mirec tá Pandorina skrinka je taká hlúposť ako Plzákovo ..zatĺkať, zatĺkať zatĺkať. Keď si to tu tak rozbodoval, čo si im nedal rovno konkrétne rady. Aby si vedeli konkrétne odsledovať v akej fáze sa nachádzajú. Nepočul som o prípade kedy psychológ v tomto pomohol. Tento stav môže trvať od niekoľko rokov až do smrti. Bežne sú to desiatky rokov. Stáva sa to aj vydatým. Je jedno koľko ten styk s danou osobou trval. Dva dni, dva týždne alebo dva roky. Hlavne, že sa spustil. Stačí na to zlomok sekundy. Potom nasledujú tu spomínané dôsledky. Pre postihnuté manželstvo je to pohroma. Rozvod alebo sa s tým zmieriť. Čo je skoro nemožné. Pre slobodných veľká záťaž. Rady žiadne. Sú to veľké emočné zážitky a ukladajú sa do dlhodobej pamäte. Podvedomia. Uloží sa až osemdesiat percent. Vo veľkých detailoch. Veľmi živé. To čo postihnutý prežívali, plus čo si mozog ešte podokladal sám. Neskôr je nemožné to od seba odlíšiť. Vždy sa musia k tomu vracať. K tomu ešte nastupuje spomienkový optimizmus. Voľne povedané, zážitky sa zdajú krajšie ako v skutočnosti boli. Aby toho nebolo dosť, pridruží sa aj Zeigarnikovej efekt / je to psychologický jav, ktorý hovorí, že sme viac motivovaní k dokončeniu prerušených a neúplných úloh, akoby sme mali. Týka sa vecí materiálnych aj vzťahov .../ Je to chémia. Mozog sa toho nerád vzdáva. Takže ide o stav ktorý nie je z rozumu a rozumom sa nedá ovplyvniť. Čo s tým? Nie som psychológ. Viem len, že to nemožno ukončiť cestou ktorou to vzniklo. Komplexnú prácu na túto tému vypracoval nemecký filozof Arthur Schopenhauer v 19 storočí. Ale to by dámy asi nebavilo. To je realita. Aj keď si sťažujú, že láska bolí.
Tu je tu je ukážka, ako si stým vedia špecialisti poradiť. Dajú sa na tom zarobiť pekné prachy a nemožno sa sťažovať na nedostatok klientov. Ponuka jedného kouča.
Semináře pro dosažení trvalých a pozitivních změn v oblastech:
láska, sebeláska, sebevědomí, rodina, vztahy, tvořivost, radost, spontánnost, zdraví, žena, muž, komunikace, partnerství, sexualita, hojnost, peníze, životní poslání, bůh. Čiže služby všetkého druhu. Nič nie je problém.
Doporučjem dať do vyhľadávača : Ornament 34 a vypočuť si. Nájdu si niečo pre seba. Dámy sú silné osobnosti, tak im prajem im veľa úspechov.

tieztotakmam

Katka, preco si myslis, ze na to treba psychologa? Mne to zas nepride az tak zvlastne a specificke.
A ano, mam podobny problem, pisala som to hned na zaciatku, ale snad to prejde. Ten prispevok o romantike, to uplne sedi.

Katka12244

Zamilovany2...
Neurazim sa, viem, ze navsteva psychologa by bola najlepsia. Momentalne zijem v zahranici a tu je to trochu problem, ale viem, ze by som to mala urobit... viem, ze mam problem

zamilovany2

Katka...skús navštíviť psychológa alebo iného odborníka. Podľa tvojej poslednej odpovedi a celkovo,nie on je ten problém, ale ty máš nejaký problém ktorý s ním ani nesúvisí. Nieje to z tvojej strany láska ani zaľúbenie, to vyzerá úplne inak. Dosť pochybné je to ako v každom príspevku zdôrazňuješ že s ním ani nechceš byť a snažíš sa mu vyhýbať ale dva roky nevieš zabudnúť... dievča, navštíviť radšej psychiatra, neuraz sa ale vyzerá to na nejakú začínajúcu diagnózu.

Katka12244

Zamilovany...
Tazka otazka. To zavisi od mnoho veci a hlavne to nie je vobec realne. Ale samozrejme, keby taka situacia nastala, nebudem klamat, potesilo by ma to. Ale co by bolo dalej, ako by som to spracovala, co by sa zmenilo...to neviem.