Vraj prilis moc pracujem

Príspevok v téme: Vraj prilis moc pracujem
Benjaminek

Nastupil som do mojej prvej prace a zacal som robit tak ako viem z domu, ako ma to ucil otec. Rano zavcasu vstat, zacvicit si, sprcha, ranajky, do prace, tam sa neulievat, popoludni posilka, kupit si nieco, co si uvarim na veceru, nieco si precitat, nejaku knihu pred spanim a rano zas. Len ja urobim 3x viac ako ostatni kolegovia, lebo oni sa rozpravaju, idu na cigaretku, kavicku, hraju sa na pocitaci hry a podobne. Ja prisne dodrzujem pravidla, co chce sef, je hned urobene, vsetko si pamatam, viem na vsetko rychlo reagovat. Kolegovia sa mi smeju, ked idem v aute, ze presne dodrziavam rychlosti, ze mam v aute zapnute upozornenia na prekrocenie rychlosti, vycitaju mi, ze im kazim normy, ze teraz cele vedenie kvoli mne vie, ze sa da urobit ovela viacej prace. Ja im aj rad pomozem, lebo sa nerad nudim, rad sa citim uzitocny a pri praci aj ovela rychlejsie ide cas, ako ked oni sedia a pozeraju na hodiny, ked bude koniec smeny. Ja este napr. cistim telefony, klavesnice, obrazovky, ukladam papiere. Na stole mam uplny poriadok, aby som mal vo vsetkom prehlad. Najhorsie je, ze ked sef videl, ako makam, tak mi dal asi o 30% vyssi hned prvy plat a stale dostavam nejake odmeny a ostatni ma idu za to zaskrtit, hoci im vysvetlujem, ze ja som taky a ked oni chcu, nech to robia ako ja, no oni nechcu, nechapu to. Teraz po pol roku si ma zavolal sef a chce, aby som mu robil zastupcu a toho, co to robil doteraz chce dat akoze na moje miesto. Mate to aj vy v praci takto isto, ze ludia nemakaju na 100%, ale ze asi tak na 30% a tiez by vam vadilo, ak by niekto vo vasej praci makal naplno? Mam 25 rokov a som cerstvo po skole. Akurat som mal par stazi v Nemecku, ale tam sa tiez makalo naplno.

Kvader

A kazdy den mas rovnaky? lebo niekedy je uplne nevyhnutne sa trochu aj ulievat.a okrem toho podla mna je toto individualne,dakoho vycerpava prave nicnerobenie-ty si asi ten tip.ked pracujess tak si praveze menj unaveny. asi.

simiona

Anka, presne toto som mala na mysli. Väčšina ľudí má ešte po práci plno povinností. Ale tak veľmi by som chcela vedieť, či by bol autor taký snažívy a plný energie aj pri státí za pásom v automobilke po niekoľkých 12-tkach a nočných.

Mne je dosť divné, že mu zamestnávateľ tak zvýšil plat? Lebo u nás aj tí snažívci zarábali rovnako. Žiadna motivácia.

Anka66

Simiona to tu presne vystihla -Aj u nás boli takí iniciatívni ... ľudia. A prví vyhoreli a dali výpovede. Lenže návaly práce a šialené tempo ostali nám. Hovoríš mi z duše tiež sa u nás vystriedalo pár iniciatívnych ľudí všetci dali po čase výpovede a ja si teraz nemôžem ani dovolenku zobrať kedy chcem lebo mi vdaka nim pridelili prácu kvôli ktorej tam musím byť stále a už len čakám čo kto kedy bude potrebovať. Čo ako mama dvoch detí ,,úplne oceňujem a teším sa,,. Autor témy je slobodný mladý muž nemá čo robiť tak sa realizuje v práci. No nie každý sa ide v robote predvádzať aký je úžasný a šikovný a strkať sa vedeniu viete kam. Niekto má aj po práci povinnosti a má aj decká. Personalna agentura samozrejme že cudzinci chudáci idú pracovať na Slovensko . Ved im niektoré závody aj 3 mesiace nedajú výplaty. Toto je vaša vizitka. A chudáci srbi a bulhari otročia za málo peňazí.

MichaelaG

Ak si za svoju prácu patrične finančne ohodnotený, tak ti tvoji 30% kolegovia môžu byť "ukradnutí". Horšie by bolo, keby si robil minimálne na 100% prácu (a aj za nich)a všetci by ste dostávali rovnako. Vtedy by si sa musel učiť pracovať na 30%. To by bola pre teba úloha č.1. Psychicky zvládnuť takúto situáciu v zamestnaní totiž vôbec nie je jednoduché.

Hnedovlaska8

BYT TEBOU SI S TYM NIC NEROBIM A NADALEJ TAK PRACUJEM AKO DOTERAZ. TO JE ICH CHYBA, ZE SA ULIEVAJU A ZASIVAJU.

Zuna7

Benjaminek, si skvelý - tak to má byť. Ak si ty spokojný a šťastný. Ak ti to ide prirodzene a od srdca. Dokážeš dať sebe a aj tejto spoločnosti - ľuďom veľa. Rodičia ťa dobre viedli a verím, že sú na teba hrdí. Využi naplno svoj potenciál. Si mladý, život máš pred sebou. Skvelé plány - poňal si to dobre. Takého zamestnávateľa ako ty by som chcela mať. :) Ponúkam také isté vlastnosti ako máš Ty. Ale o pár rokov viac skúseností - čo nemusí byť na škodu. Želám veľa úspechov a nech ťa neodradia krkavčie hlasy na tomto fóre.

AgenturaPerson

Sme personalna agentura, ktora sem vozi pracovat ludi zo zahranica na miesta, ktore nevedia obsadit Slovakmi. Zamestnavatelia nam dakuju, lebo ludia zo zahranicia su ovela procovitejsi a menej frflu ako Slovaci, no a Slovakom, ktori s nimi pracuju neostava nic ine, iba zacat pracovat viac, lebo su zahanbeni tym, ze niekto sa vie neulievat a naozaj 8 hodin realne pracuje a nekavickuje.
Ta nasa nizka produktivita a neochota, to, ze sa nevieme usmievat a byt mili, je aj pricinou nasich nizkych platov.
Zamestnavatelie vravia, ze vedia lahko zaplatit produktivneho cloveka, lebo jeho prepustenim by stratili vykonnu silu a tym aj zisk, len ze Slovaci si skor iba myslia, ze vedia pracovat, oni tak sami seba vnimaju, ze su pracoviti a ochotni, ale ked k nim zrazu daju cloveka zo zahranicia, tak zbadaju, ze nevedia az tak pracovat, ako si o sebe mylne mysleli.
Nerob si z toho nic, toto je problem celeho Slovenska, si potvrdenim nasich skusenosti, ze ked zamestnanec tvrdo pracuje a nema iba prazdne reci, tak zamestnavatel si ho vzdy vsimne. Nevsimaj si inych, nech ta to netrapi, ty budes mat vyssiu zivotnu uroven a oni si na to po case zvyknu.