Nikto ma nemá rád

Príspevok v téme: Nikto ma nemá rád
Emma20

Doma to boli odmalička iba nadávky, výčitky, bitky. Mama ma nenaučila milovať, vždy ma za všetko bila, je posadnutá peniazmi. Nedá sa s ňou normálne porozprávať, vždy si myslí, že iba ona má pravdu a nikto iný. Vždy musí byť všetko podľa nej. Vybrala mi školu, všetko riadi. Nikdy som nemohla chodiť na žiadny krúžok, hrať na gitare ktorú som chcela roky, nikdy som nemohla lyžovať, ísť na výlet. Vždy ma väznila doma. Je to držgroš, je chamtivá, lakomá, zlomyseľná, zákerná. Stále ma ponižuje. Už nevládzem. Nemám kam ísť, nikoho okrem nej nemám. Neviem poriadne komunikovať s ľuďmi, ktorých nepoznám. Vždy mi vravievala, že každý mi chce len ublížiť a ja sa vždy akurát strápnim. Každý deň plačem, chcem umrieť a už to nezažívať. No vždy to nejako prejde a ja takto prežívam. Nemilovaná, nechcená... úplne na dne, na pokraji zúfalstva. Ako sa pozbierať? Ako začať žiť? Ako si plniť sny? Ako od nej ujsť... prosím, má/mal tiež niekto matku tyranku? Ako ste to riešili. Nepíšte mi odísť... Nikoho nemám, nie je kam. I keď viem, že to by vyriešilo... asi všetko :( alebo slučka... 21 rokov

SomTvojeDvojca

Zuzana: To preto, že ok, niektori maju moralne zabrany, potom preto, ze ich rodičia indoktrinovali v katolickej sekte, čiže na take niečo ani nepomyslia. No a potom Z VELKEJ VACSINY preto, že si to nemôžu dovolit - nemaju na to tvár a telo. A prave preto sa u nich toto moralizovanie stáva z núdze cnosť.

Ešte Tomasovi: Presne tak. Jedine, čo vy poyebani katolici viete vytiahnut na neveriaceho, je manipulacia pocitom po 1.strachu; 2. viny. Lebo v tom žiješ aj ty, aj ty si tym manipulovany a chceš, aby bol aj druhý, lebo "misery needs a company", proste chceš aby aj druhy bol obmedzovany ked si aj ty, a neznešieš, ked si niekto žije ako chce a vidiš že sa ma lepšie, ked sa neriadi zasadami tvojho imaginarneho kamoša. Ja som bola to iste čo ty a LUTUJEM cele to obdobie bludu, lebo realne je to strata času a aj TVOJA brzda v osobnom raste, v tolerancii a celkovo v schopnosti kriticky mysliet. Akekolvek naboženstvo je to najhoršie čo moze byt na manipulaciu ludi.

Ešte pre dalsi: Nie, nie je to podvadzanie. Podvadzanie je ked hladas u niekoho to, čo nenachadzas u frajera a ked citis k tej inej osobe niečo. Okrem toho, ty ako chlap si ten posledny, čo mi tu može davat kazne o podvadzani, kedze z vašich radov podvadza každy druhy a nie z nudze, ale z chuti ublizit a pohladkat si zakrpatene zakomplexovane ego, vieš moj pekny? V dobe, ked je tolko slobodnych mamičiek a cocotkov, čo sa nestaraju o vlastne decka, neposielaju vyzivne a len trtkaju kade tade mi ide davat chlap kazen? :DD Vieš, ze na tantru mi vacsinou chodia zadani chlapi?? Kkt, však každy jeden sa mi hnusi, aj keby vyzeral ako Brad Pitt. Ale vravela som, robim to pre €. Pre aky dovod ku mne chodia ti chlapi?

SomTvojeDvojca

Emma: odpisem ti na mail, ked budem mat menej povinnosti v škole

dalsi: Nie, nevie to, ani sa to nedozvie. A keby aj, tak čo. Potreba prežiť je v Maslowovej hierarchii potrieb doležitejšia ako potreba lasky. Prečo by som mala robiť za almuznu čo mi tu na SVK ponukaju, zrať rožky s parkami, nikdy nikam neist a nič si nekupit a cely poyebany život traviť v robote ked mam inu moznost? Ked mam možnosť žiť a nie preživať? Neišla som hned tymto smerom. Upratovala som, bola som v sklade, na recepcii, rozdavala letaky. A ked som začala s tymto, uvedomila som si, ake je na pizzu žiť poctivo v nepoctivom štate. Radšej budem ta najvacsia CURVA ako robiť za almužnu a iba preživať s rožkami a 10x zlacnenymi vecami ako PIZZA!! Život mam len jeden. Vieš kolko stoji zdrava strava? Vieš kolko stoji cestovanie, oblečenie, byt???

A Tomasko, ty sa venuj imaginarnemu priatelovi a virtualnym PC hram.

dalsi

SomTvojeDvojca,, a co tvoj frajer, vie o tom co robis? o tom vsetkom? Jemu to nevadi? Berie vazne vas vztah? Alebo mu to zatajujes a podvadzas za chrbtom? Uz tu jedna taka zblbnuta vysokoskolacka bola, co si myslela, ved to nic nieje, robia to mnohe, je to normalne, nieje to ziadne podvadzanie. A priatelovi nic nepovedala.

Zuzka8

Ahoj Emma20, a nechceš ísť pre to ku psychologičke? K takej milej, štyridsať ročnej. Oni často vedia povedať veci z nadhľadu.

Podľa mňa si dokonalá. Cmuk, posielam pusu.

Zuzana209

Ahoj Emka, úplne súhlasím s Tomášom - v žiadnom prípade "nepadaj" smerom k tantra masážam. Keď je to taký super recept na život - prečo väčšina ľudí si aj tak zvolí ťažšiu prácu niekde v kancelárii, obchode, fabrike ...? Pretože "niečo" v ich vnútri ich vystríha, aby nešli do takejto "práce". To, že nedochádza priamo k sexu neznamená, že energia tej práce nie je "špinavá". Myslím, že v tvojej situácii je to to posledné, čo potrebuješ.
Jednoznačne začni hľadať intenzívne prácu ( mimo tantra a pod. služieb) a začni ajj študovať, tak ako si aj chcela. Ja som to prežila a viem o čom hovorím - v situácii kedy nebolo možné už žiť v harmonii s mojimi rodičmi som odišla - bývala som v podnájme spolu s inými ľudmi, ktorých som nepoznala, chodila som do práce a v noci som študovala. Áno, boli to ťažké časy a mnohí to mali ľahšie - ale dnes sa mám veľmi dobre - nič mi nechýba - bývam v krásnom byte s milujúcim manželom, na všetko som si zarobila pocitovou prácou. Za to všeko môžem ďakovať Bohu a tomu, že som si nevyberala "ľahkú cestu"....Tiež mi Boh dal silu odpustiť mojim rodičom a žijem nakoniec s pokojom v duši. PROSIM POČÚVAJ HLAS SVOJHO SVEDOMIA a neboj sa ísť ťažšou cestou.

Miko285

Emma20, je mi ťa dosť ľúto, tiež som mal podobných rodičov aj keď nie taký extrém. Vždy som bol neschopný, škaredý, tučný... Odsťahoval som sa, teraz zarábam aj 3 tisíc mesačne (ani o tom nevedia) a stretávam sa s nimi pár krát za rok. Inej cesty ako odsťahovať sa asi niet.
Len obávam sa že nízke sebavedomie, sociálna fóbia a podobné veci ti ostanú navždy, kedže sme tak boli vychovávaný. Aspoň mne to všetko ostalo...

Tomas12345

Emma20 :

Emma nekasli na svoju dušu, nekasli na Boha, veď to je to najdôležitejšie v tomto živote čo len môže byť. Pri poslednom súde kedy Boh bude súdiť každého človeka to zistíš, no vtedy bude už neskoro ľutovať svoje činy.... Teraz máš na to ešte čas.