Bez sexu

Príspevok v téme: Bez sexu
Anomyss

Ahojte, chodím s priateľom 3 a pol roka. Všetko je v úplnom v poriadku, teda až na jednu vec sex. Na začiatku vzťahu sme spolu mali sex aj 2krát za deň a teraz 2krát do mesiaca. Vôbec neviem v čom je problém, ale určite viem, že neverný mi nie je. Proste vôbec mi nejde do hlavy, že nemá záujem a to z toho dôvdu, že on sám mi rozprával, že bez sexu by si život nevedel predstaviť. Do nášho prvého stretnutie mal sex neustále, dokonca mal aj kamarátky len na sex. A práve preto neviem čo sa s ným stalo, keď mu poviem aby sme si išli spolu užiť tak povie že sa mu nechce, vždy povie to isté. Preto už ani nemám zíujem sa ho to stále pýtať. Skúšala som aj sexi prádlo a mič. Neviete mi nejako poradiť čo mám robiť ? Ako ho mám znovu dostať ? Prosím ľúdkovia, ktorí ste niečo podobné zažili poradte. A blbé komentáre si nachajte pre seba.Ďakujem za odpovede bambule :)

Tomas12345

ahjaj :

Citala si si to čo som ty poslal ? Manželské spojenie sa definuje ako neprerušovaná sulož kedy partner ejakuluje do partnerky. Ty si spomínala že máš s partnerom prerušovanú súlož a to je podla cirkvi hriech.

ahjaj

Tomas, o prerušovanej súloži viem, že nie je v súlade.
Ale súlož s nie úmyslom plodenia ako úplné manželské spojenie áno.

Tomas12345

ahjaj :

Lenže cirkev pojem "manželské spojenie" chápe inak než ho chápeš ty. Cirkev považuje manželské spojenie pri sexe za naplnené len vtedy pokial partner ejakuluje do partnerky a nie mimo nu (prerušovaný sex). Píše o tom kaplán Vladimír Malec v druhom verši. Prerušený sex sa preto nemôže nazývať naplnením manželským spojením. Ide totižto o porušenie 9 prikázania.

Ak chcú mať partneri počas manželstva sex a znížiť pravdepodobnosť otehotnenia na minimum, môžu tak spraviť počas partnerkiných "neplodných dní", avšak sex musí byť úplny, s ejakulaciou do partnerky a nie mimo nu.

Nie je to však len nariadenie cirkvi, prerušovanú súlož zavrhuje i Písmo.

Genezis 38 : 8 - 10 :

"Vtedy Júda povedal Onanovi: „Obcuj so ženou svojho brata, vezmi si ju za ženu a zaisti potomstvo svojmu bratovi!“ Keďže Onan vedel, že potomstvo nebude jeho, kedykoľvek obcoval so ženou svojho brata, zakaždým vylieval semeno na zem, len aby neposkytol potomstvo svojmu bratovi. Pánovi sa však znepáčilo, čo robil, a dal zomrieť aj jemu.

lubicka0

hm, toto ani sama neviem ako by som riesila. asi by som to nechala tak a cakala, co sa bude diat. ved ty predsa chces ten sex a on je ten, co nie, ze? spravne to chapem?

ahjaj

"oddelene od jej cieľov plodenia a spojenia, ktoré sú vlastné manželskej láske."
čítanie s porozumením. Od cieľov spojenia, ktoré sú vlastné manželskej láske.
Ak by tam stále bolo aj plodenie, tak by manželia nesmeli spolu spávať, keď je žena tehotná, lebo počas gravidity, až na mimoriadne prípady nemožno otehotnieť ešte raz.
Takže cieľom môže byť aj manželské spojenie.

Salamistka

Antisexx ked jeho zene vyhovuje pouzivanie HAK tak je to snad ich vec a je to v poriadku, nie? Ako Manzel pisal, nemyslim, ze jeho zene to znizuje chut na sex a nechapem, preco by mal ist on na vazektomiu. Je vidiet, ze sa sexu nerozumies a nechapes ani preco pritom niektory ludia maju radi napr. hranie tych roli a tak. Ty za vsetkym vidis co sa tohto tyka len to negativne lebo ti to nepride v poriadku, pretoze si to ani neskusila a nepoznas to.

Tomas12345

ahjaj :

Zaujala ma táto téma a tak som si o nej dačo išiel vyhladať. Zistil som však že katolícka cirkev považuje sex bez úmyslu splodenia potoka za hriech.

Dekrét 2351

www.katechizmus.sk

Ono to inak nefunguje tak, že bud je človek prísny katolík alebo ten benevolentný. Ak nejaký čin nepovažuješ za hriech ale katolícka cirkev áno, potom katolíčka byť nemôžeš. Ono to nefunguje totiž tak že niektoré veci katolík dodržiava, a tie ktoré sa mu nepáčia dodržiavať nedodržiava. Bud sa človek snaží vystríhať všetkým katolíckym hriechom alebo inak katolíkom nie je.

klasikac

Mala by si na sebe zapracovat aby si bola pre neho fyzicky pritazlivejsia-posilka, beh zdrava strava.. Popripade sa dohodnite ze mu za sex budes davat peniaze.