Ahojte, chodím s priateľom 3 a pol roka. Všetko je v úplnom v poriadku, teda až na jednu vec sex. Na začiatku vzťahu sme spolu mali sex aj 2krát za deň a teraz 2krát do mesiaca. Vôbec neviem v čom je problém, ale určite viem, že neverný mi nie je. Proste vôbec mi nejde do hlavy, že nemá záujem a to z toho dôvdu, že on sám mi rozprával, že bez sexu by si život nevedel predstaviť. Do nášho prvého stretnutie mal sex neustále, dokonca mal aj kamarátky len na sex. A práve preto neviem čo sa s ným stalo, keď mu poviem aby sme si išli spolu užiť tak povie že sa mu nechce, vždy povie to isté. Preto už ani nemám zíujem sa ho to stále pýtať. Skúšala som aj sexi prádlo a mič. Neviete mi nejako poradiť čo mám robiť ? Ako ho mám znovu dostať ? Prosím ľúdkovia, ktorí ste niečo podobné zažili poradte. A blbé komentáre si nachajte pre seba.Ďakujem za odpovede bambule :)
Bez sexu
BJ_2 :
No tak ale ono v súčasnej dobe sa nedá žiť zcela bez penazí. Clovek auto potrebuje a musí i niekde bývať, nemôže predsa bývať v jaskyni. Majetok je podla mna v poriadku, ale len majetok ktorý je potrebný na živobytie. To znamená že napríklad človek môže mať auto, ale to auto by nemalo byť nijak zbytočne predražené a rovnako tak ani kresťan nepotrebuje bývať v nijakej prepychovej vile. Obycajná bytovky či skromný dom mu zcela stačí.
ahjaj :
Však ja ťa nesúdim, len dohováram. Ak kresťan dohovorí kresťanu v dobrom nevidím v tom hriech.
Príslovia 9:8
"Nekarhaj posmievača, aby v ňom neskrsla voči tebe nenávisť, pokarhaj múdreho a bude ťa mať rád".
Evanjelium podľa Lukáša 17:3
"Dávajte si pozor! Keď sa tvoj brat prehreší, pokarhaj ho! Ak sa obráti, odpusť mu!"
List Kolosanom 3:16
"Kristovo slovo nech vo vás bohato prebýva. Vo všetkej múdrosti sa navzájom poúčajte a napomínajte a pod vplyvom milosti spievajte Bohu vo svojich srdciach žalmy, hymny a duchovné piesne".
Ciže ty v podstate veríš Biblii a Bohu ale neveríš v niektorých veciach že Cirkev správne pochopila Božie Slovo ?
Lenže v krestanstve to nefunguje tak že dovolené je to čo sa človeku zdá byť v poriadku. Pokiaľ tá vec ktorá sa človeku zdá v poriadku v Biblii v poriadku nie je je to považované za hriech. Ak by sa človek mal orientovať len na základe svojich pocitov a svedomia, neexistoval by zákon v podobe ako poznáme. Neexistovali by dekréty a nariadenia, ktoré sa od kresťana vyžadujú i dodržiavať.
Samozrejme že dôležitejší je Boh než nejaká pekná oslava s kopu ľudí, aj kebyže sú tam neviem akí slávni ludia.
Inak čo sa týka penazí a majetku, zastávam názor že človek by mal svoj prebytok vždy a zakaždým rozdávať chudobným. Nechať by si mal len to čo potrebuje na obživu, všetko čo je nazvyš by nemalo ísť do zásoby ale chudobným.
Angelika3 :
Je pravda že Nový zákon už nahradil ten Starý, predsa len Starý zákon má v roli kresťana stále zastupitelnú úlohu, aspon z časti. Niektoré zákony ktoré platili v Starom zákone už v Novom zákone platiť prestali (napr zvieracie obety, priepustný list, nečisté jedlá, atd). Rovnako tak pribudli niektoré nové prikázania ktoré v Starom zákone neexistovali ( napr. trvalosť manželstva, vodný krst, atd). Niektoré prikázania ktoré sa nachádzali a platili v Starom zákone však stále platia i v Novom zákone ako napríklad už spomínaný zákaz prerušovanej súlože, desatoro, atd). Ono totiž pokiaľ Ježiš nejaký starozákonný príkaz nezrušil, tento príkaz stále platí i v Novom Zákone. Neplatia len tie príkazy, ktoré Ježiš v Novom Zákone zrušil. Prerušovanú súlož Ježiš nezrušil, takže je stále v platnosti ako zakázaná. Co sa týka s obcovaním ženou svojho brata, zdá sa mi že obcovanie s blízkymi pokrvnými bolo v Novom Zákone zakázané, takže to v súčasnosti pre kresťana povolené už nie je.
mat tieto vase problemy
"Falosnych krestanov je ale plno, aj takych, co si vysvetlia veci po svojom, aby si mohli uzivat. Nemali by mat ani majetky, auta, atd... vsetko porusuju. Potom si kupuju odpustky."
to je trochu od veci. Ak má kresťan dobré vzdelanie a dobrú prácu, prečo nemôže byť bohatší ako priemer? Veď to nenakradol, ale poctivo zarobil a rozumne používal peniaze. Že nemajú mať autá? A keď si v mieste bydliska nenájde prácu, ako uživí rodinu? Ako bude dochádzať do práce? Pešo 40 km?
A neviem o tom, že by sa v súčasnosti predávali odpustky.
Veď toto je úplný fanatizmus čo tu píšete.
Tomas podla tvojich slov, ktoré cituješ zo starého zákona, ktorý je mimochodom židovský a veľmi sa líši od nového zákona kde pôsobil Ježiš, tak Pánovi vadilo keď "vylieval semeno na zem", ale to že mohol kľudne obcovať so ženou svojho brata je na poriadku, no ok...poviem teda chlapovi- kedže nemôžeš mať deti, môžem si zašukať s tvojím bratom? Je to podľa Biblie.
Myslím, že každý robíme tak ako považujeme za najvhodnejšie, nie?
ešte niečo, Tomas.
Kamarátovi príbuzní. Neter sa vydáva narýchlo, je v 3. mesiaci tehotenstva, inak mali cirkevný sobáš naplánovaný na trochu neskôr, keď však už bude v pokročilom štádiu gravidity. tak sa rozhodli pre civilný sobáš s tým, že ten cirkevný budú mať o pol druha roka.
Tak akože dovtedy budú žiť v hriechu, len preto aby mohli pripraviť tak honosnú a viditeľne krásnu svadbu, akú chceli? Tak čo je dôležitejšie, Boh, alebo veci viditeľné zvonka a pekná oslava s kopou ľudí?
vyjadrila som sa, že som katolíčka, ale nedržím sa presne všetkých zásad. V tom mám predsa slobodnú vôľu, a neprináleží Ti za to súdiť ma.
Sú proste určité veci, ktoré vnímam mojou morálkou inak, nech je napísané inde. Nespochybňujem Bibliu, ale isté časti učenia, ktoré ju vysvetľujú, ponímajú a nariaďujú.
POviem príklad. Rozvedený človek. Jedno, či muž alebo žena. Podľa katolíckej viery nemá právo na iného partnera, kým nemá cirkevne anulované manželstvo. Keď sa však rozvádzajú, druhá strana nemá záujem cirkevne anulovať manželstvo a je okolo toho dosť veľa všeličoho.
Rozvod je beztak veľmi bolestivá záležitosť. Prečo by človek po prekonanej bolesti nesmel byť šťastný a začať nový život po boku iného partnera? Neverím, že by Boh po ňom toto chcel.
Tomas - nemozu mat sex len tak na uzivanie si, samozrejme... iba za ucelom plodenia deti. Falosnych krestanov je ale plno, aj takych, co si vysvetlia veci po svojom, aby si mohli uzivat. Nemali by mat ani majetky, auta, atd... vsetko porusuju. Potom si kupuju odpustky.