Ahojte, chodím s priateľom 3 a pol roka. Všetko je v úplnom v poriadku, teda až na jednu vec sex. Na začiatku vzťahu sme spolu mali sex aj 2krát za deň a teraz 2krát do mesiaca. Vôbec neviem v čom je problém, ale určite viem, že neverný mi nie je. Proste vôbec mi nejde do hlavy, že nemá záujem a to z toho dôvdu, že on sám mi rozprával, že bez sexu by si život nevedel predstaviť. Do nášho prvého stretnutie mal sex neustále, dokonca mal aj kamarátky len na sex. A práve preto neviem čo sa s ným stalo, keď mu poviem aby sme si išli spolu užiť tak povie že sa mu nechce, vždy povie to isté. Preto už ani nemám zíujem sa ho to stále pýtať. Skúšala som aj sexi prádlo a mič. Neviete mi nejako poradiť čo mám robiť ? Ako ho mám znovu dostať ? Prosím ľúdkovia, ktorí ste niečo podobné zažili poradte. A blbé komentáre si nachajte pre seba.Ďakujem za odpovede bambule :)
Bez sexu
Vážený pán Tomáš,
Jedna vec je mať svoj názor,
druha vec je tvoj doterajší vychovný názor,
tretia vec je obhajovať zákon,,ktorý niekto napísal,človek,
štvrtá vec je Múdrosť od Boha.
piata vec je logicky názor.
Môžeš mať toľko všeliakých názorov, ale ak nemáš múdrosť od Boha, Ducha sväteho, tak môžeš mať vedomosti celeho sveta aj tak to človeku nepomôže.
Treba sa naučiť chápať zmysel človeka na Zemi.
Aj keby sa človek dal ukrižovať aj v dnešnej dobe Boh nezostúpi na zem aby urobil poriadok a aby Boha každý videl. Neurobil to ani za čias Ježiša.
Nájdi si v Byblii prečo je to tak !
Len náboženský fanatici a rôzne sekty vyťahujú jednotlive odstavce z Biblie a za podpory Satana zvádzajú ľudí na zlú cestu a mýlia ich.
Panna Mária povedala, že peklo bude vydláždené kňazmi a duchovnými. Lebo maju na zodpovednosti všetkých ľudí na svete !
Každá tvrdenie čo tu napíšem je potvrdené v Biblii.
Tak treba sa dobre učiť,učiť sa, učiť sa ako povedal Lenin.
Človek prežije určitú časť života a stále aj na sklonku života sa musí učiť. Preto nik nie je múdri a sme omylný ľudia.
Tomas, super odpoved, som sa pobavil. A coze tak zrazu zacalo Bohu vadit, ked sa brat vyspal so sestrou, ze zacali vznikat geneticke chyby? To si iba tak povedal, ze dost? A preco vyzeraju Aziati a Indiani inak ako belosi, hoci zili v rovnakom podnebnom pasme? A nemam pocit, ze by sa obyvatelia USA nejako lisili od Europanov, hoci tam ziju vyse 500 rokov :)
A este mi povedz, preco da Boh dieta dvom ludom zijucim v hriechu alebo dokonca otehotnie baba po znasilneni, ved dieta je bozi dar... len prosim ta nepovedz mi nieco v zmysle, ze cesty pana su nevyspytatelne :)
Marosko n :
Maroško vsetko su to len tvoje teorie, ukáž že máš pravdu tak že ich potvrdíš biblickým učením. Vypíš sem biblické verše ktoré potvrdzujú tvoje názory.
Vytrhávam z kontextu ? Tak mi to presne vysvetli a ukáž čo som povedal nesprávne, inak je to len tvoje ničím nepodložené obvinenie.
Vážený pán Tomáš . Maš aj meno po neveriacom Tomašovi.
Z koho boli narodení mnísi , kňazi, svätí ? A všetci ľudia ? Z lásky túžby a sexu.
Ak Boh požehnal manželstvo , musia sa starať o potrebne veci života. Lebo by zahynuli od hladu.
Ak sa žena nebude snažiť sa páčiť sa mužovi , na čo pekné sa muž bude pozerať na tejto Zemi , keď Boha nevidí a vidí jeho dielo v žene. !
Ak si nebudete vážiť svoje telo , kde ste dvaja ako si Vás bude Boh vážiť, keď si neviete vážiť seba ani bližného.
Ak máte svoju milú rád a ste zamilovaný, nie ste vďační stvoriteľovi za to šťastie tu na Zemi ?
Máme byť Bohu vďační za každú maličkosť, za každý deň.
Boh žehná láske a milovaniu ľuďom čo úprimne prežívajú túžbu po láske.
Človeku, ktorý nemá úprimne rád, tomu sa ten druhý po čase sprotiví . Ale dieťa pre matku je dôležité a matka ho má rada aj keď je protivné.
A nikdy matka nepovie už ťa nemám rada, si mi protivný.
Ako to robia dnešné ženy a muži !
Biblia je ako celok, nie ako jednotlive listy . Naučte sa celú Bibliu čítať ako celé Božie dielo a nevyťahujte jednotlive vety, lebo im nerozumiete !!!
Aj Ježiš hovoril v prirovnaniach, lebo krutú pravdu nik by nechcel prijať !
Pamätajte všetci,
máme rozumovú lásku, ľudsku lásku , duchovnú lásku, a keď nemáme ani jednu tak nám ostáva Božia láska. A tú sa musíme naučiť podľa Biblie !
Marosko n :
Aj kebyže odíde miliarda ludi nič to na veci nemení. Aj v čase Noeho všetci okrem Noeho žili inak ako mali žiť a preto sa zachránil len Noe a jeho rodina, zatial co ostatní ludia sa nezsachránili.
Marosko, neviem prečo neustále tak strašne vyzdvihujes tú manželsku lásku, ako keby sa bez nej nedalo plnohodnotne žiť. V živote kresťana je partner len ako bonus, ale nikdy nemože byt ako hlavný ciel... inak sa stane to že človek v manželstve začne milovať svoju ženu viac než Boha a to nie je správne. Voči tomuto nás varoval už i apoštol Pavol.
1 Kor 7 32 : 35
"Chcem, aby ste vy boli bez starostí. Kto je bez ženy, stará sa o Pánove veci, ako sa páčiť Pánovi. 33 Ale ženatý sa stará o svetské veci, ako sa páčiť manželke, a je rozdelený. Aj nevydatá žena a panna rozmýšľajú o Pánových veciach, aby boli sväté telom i duchom. Ale vydatá myslí na svetské veci, ako sa páčiť mužovi." 35
2Tim 3 : 1 : 5
1 Vedz, že v posledných dňoch nastanú nebezpečné časy. 2Tim 3, 1 2 Ľudia budú totiž sebeckí, chamtiví, chvastaví, pyšní, rúhaví, neposlušní voči rodičom, nevďační, bezbožní, 3 bezcitní, nezmierliví, ohovárační, nezdržanliví, suroví, bez lásky k dobru, 4 zradní, bezhlaví, nadutí, milujúci viac rozkoše ako Boha".
Maroško v ktorého Boha ty veríš ?
Neveriaci567 :
V časoch Adama a Evy neexistovali genetické chyby, to znamená to že Boh to zariadil tak aby v tom čase aj v prípade incestu nedošlo ku genetickým chybám. Ked už sa populacia rozšírila, nebolo plodenie v rámci incestu potrebné a preto až odvtedy začali genetické chyby v prípade incestu.
Akože je pravda že v Biblii existuju pasáže s ktorými majú i súčasný biblisti problémy s ich vysvetlením, iné verše zas prinášajú nejasnosti. To však ale nijak významnejšie neznižuje výpovednu hodnotu Biblie a kresťanstva, pretože ako som to tu už niekolko krát písal, krestanstvo je jediné náboženstvo v ktorom sa v súčasnej dobe dejú zázraky. O ziadnom inom náboženstve kde by sa niečo VIAC dialo neviem (kludne nejaké vypíš, ak poznáš(.
Náboženstiev existujú stovky, avšak predsa len to tak vyzerá že Vyššia Bytosť sa prejavuje hlavne v krestanstve, zatial co v iných náboženstvach sa neprejavuje. Pre toto verím že práve krestanstvo je to pravé náboženstvo.
Vážený pán Tomas12345
Neviem ,koho tu obhajuješ.
Obhajuješ tu výklad Biblie, ktorý zapríčiňuje odchod od cirkvi stamilionov ľudí. Toto je fakt ,ktorý sa nedá poprieť.
Mnohé ženy radi cítia svojho partnera vo svojom lone aj bez sexu. Pretože majú cit.
Tak ako boskavanie, a hladkanie. Ktoré trvá aj pol hodiny. Sex je len vyvrcholenie. Kto chce vyvrcholenie tak je to len sex !!!
A niekoho milovať len sexom neni Božia ani ľudská láska. Kto neni schopný citu a precítenia milovaného , ten prežije nešťastný život !
A ešte raz upozorňujem. Bibliu písali ľudia ! Písali tí, čo neboli ženatí a nikdy nemilovali , len si užívali sex.
A človek bez citu nemôže písať ľudské dejiny a zákony.
Vážený pán Tomáš. Opýtaj sa ľudí čo prežili v láske so svojou polovičkou ako sa dívajú na sex a milovanie a cit v láske.
Preto ak niekto tvrdí , že citové milovanie je sex tak je na veľkom omyle a znevažuje lásku, ktorú dal Boh človeku !!!!!
Tomas12345, prosim ta, v Biblii sa pise, ze Boh stvoril.Adama a Evu, nikoho ineho z ludi, ti mali deti, ako sa tie deti dalej rozmnozovali? Dufam, ze nie cez incest, lebo by sme boli degenerovani..
Ja nechapem, ako niekto moze verit takemu nezmyslu, ako je Biblia. Ano je to pekne citanie jednej z najdochovanejsich knih, ale to.je asi tak.vsetko.
Ja nepopieram nejaku vyssiu bytost, lebo naozaj vznik slnka, zeme, vhodna vzdialenost, vznik oranickej hmoty, ktora sa vie reprodukovat atd. je nelogicka, inaj aj ta bytost musela nejako vzniknut, ale to co hlasa katolicka cirkev je cisty blud.
Sex bez manzelstva je hriech, ale Boh im da do toho dieta ako bozi dar :) Ako niekto moze verit takym fakt prehnanym vymyslenym somarinam, uplne primitivne, ked to niekto prevezme bez logickeho.myslenia a veri tomu. A tych ludi je vyse miliardy, ach...
Marosko n :
Maroško, telesné spojenie pohlavnými orgánmi (hoci i z lásky) nie je považované za milovanie ale za sex. Považujú to takto nielen odborníci, ale i Biblia. Zaujímalo by ma odkial si zobral presvedčenie že to je tak ako ty hovoríš ?
Cirkev je Božím Vyslancom tu na Zemi. Cirkev koná len na základe toho čo je napísane v Biblii. Ak popieraš cirkev, je to podobné ako keby si popieral Bibliu.
"Ani Boh , Ani Ježiš tu Zemi nechcú aby človek bol nešťastný !"
Boh nám predsa dal návod ako byť štastný.
"Aj Ježiš hovorí, milosrdenstvo od vás chcem,...... keď nemáte v rozume a cite zľutovanie !"
Co má verš "milosrdenstvo od vás chcem, nie obetu" spoločné s hore uvedenou témou ?
"V starom zákone boli zákony upravené na ich dobu, kedy bolo malo ľudí !""Dnes je ľudí dosť, Platí Nový zákon."
Nový zákon vznikol pred 2000 rokmi. Ani vtedy nebolo na svete veľa ludí. Dokopy v tej dobe žilo menej než 300 milionov. Ono rozdiely v počte obyvatelstva pri vzniku Starého zákona (asi 1000 pred Kristom) a v čase vzniku Nového Zákona (pred 2000 rokmi) skutočne nie su nejaké výrazné.
"A manželstvo je sviatosť s jedným telom, ktorú uznáva aj Boh aj Ježiš.
Tak ako môže byť hriešne, ak milujú manželia."
Sex v manželstve je v poriadku, pokial nedochádza k prerusovanej súloži a súčasne pokial slúži sex na splodenie potomka.
"Aj svätí otcovia menia časom jednotlivé zákony."
Považuješ teda Bibliu za Bohom inšpirovanú. alebo len za výtvor človeka ?
Boha, vy co tu riesite za kraviny...
Vážený stále tu preberáte sex a u nikoho som nenašiel vzťah muža a ženy. Ak je láska , tak telesné spojenie ústami a pohlavnými orgánmi je u manželov milovanie a nie sex.
Sex za účelom vzrušenia je všade a s hocikým aj za peniaze.
Musíte rozlišovať sex a milovanie. A nech tu nik nepletie Starý a Nový zákon.
Ak niektorá z cirkvi sa pletie do milovania manželov tak od takých naboženstiev preč !!!!!
Ani Boh , Ani Ježiš tu Zemi nechcú aby človek bol nešťastný !
Sex je pre zvieratá a človek sa znížuje na ich úroveň !
Človek má cit rozumový a duchovný. V tom sa líšime od zvierat.
Aj Ježiš hovorí, milosrdenstvo od vás chcem,...... keď nemáte v rozume a cite zľutovanie !
V starom zákone boli zákony upravené na ich dobu, kedy bolo malo ľudí !
Dnes je ľudí dosť, Platí Nový zákon.
A manželstvo je sviatosť s jedným telom, ktorú uznáva aj Boh aj Ježiš.
Tak ako môže byť hriešne, ak milujú manželia.
Ani cirkev ani nik sa im do milovania nesmie starať !!, lebo aj Boh aj Ježiš ten to vzťah v jednom tele požehnali a povýšili na sviatosť !
Vedci zistili výskumom, že človek je šťastný vtedy ak sa sedem krát dotkne ,pritúli s milovanou osobou.
Tie dotyky majú byť s časovým odstupom. Vtedy sa uvoľňujú hormóny šťastia a človek má pocit raja na Zemi.
Stále platí , všetkého veľa škodí !
A pôvodne bolo len desať Božích zákonov, prikazani.
Biblia a iné náboženské knihy písal človek a podľa historickej doby ich prispôsoboval pre ľudí daného náboženstva !
Aj svätí otcovia menia časom jednotlivé zákony.
Všetko aj vzťah muža a ženy potrebuje lásku a mieru naplnenia zmyslu života.
Ak sa máte radí a ste zodpovední tak potom sa vždy nájde stredná zlatá cesta. Človek sa musí naučiť žiť !