Da sa prezit aj ked nieste svina?

Príspevok v téme: Da sa prezit aj ked nieste svina?
Jaja4567

Dá sa v zivote prezit, aj ked nieste svina? Snazila som sa neublizovat ludom, takisto som vacsinou pomahala, ale niektori ludia su zakerny, falosny v podstate sa snazia znicit Vas.Napriklad zazila som vztah priatel ma v podstate vyuzil aby si zahojil srdce a potom ma nechal.Dostavam len rany aj ked som ku kazdemu mila.A kazdemu sa snazim pomoc.Preco nefunguje to ze co das to sa ti vrati Lebo teda davala som lasku pozornost ale vracial sa mi nezaujem, ignoracia zlo.No a vzdy zo mnou niekto vypiekol.Nevedela som niekoho nechat, nevedela som v situaciach konat tak ako chcem ja ale myslela som na druhych, teda aby som neublizila.Lenze potom sa ukazalo ze najviac ublizujem sebe.Byt teda v zivote sebec a mysliet len na seba?Mam byt svina, mam sa zmenit?

ahjaj

Cliass, musím sa zastať Tomášovho nazoru. Nie tak celkom ako veriaca, len ako obyčajny človek. Pracovala som v školstve a bola by som dala dušu za zverené decká. Hrali sme po nemecky divadlo, vydávali sme školský nemecký časopis, na etike sme išli do múzea ci do synagógy, stále som im vymýšľala programy. A na každej porade ma šéfka začala za niečo kritizovať, proste len so zámienkou si na niekom vybiť svoju sexuálnu nekojenost ci kila navyše ci nešťastne manželstvo. Miesto žalúdku som mala hrčku pred každou poradou, lebo som nikdy nevedela prečo sa do mňa pusti. Neskôr si to už nedovolila, lebo som sa naučila brániť a kolegovia sa ma zastali. A raz som si tak spomenula, že by som sa mohla za ňu modliť, ved to musí byť veľmi nešťastný človek, keď takto koná. Hrčka v žalúdku zmizla, zrazu som sa cítila ako lepší človek, že som to dokázala urobiť. A akosi sa zmenilo aj moje vyžarovanie voči nej a prestala ma urážať. Takže áno, myslite na svojich nepriateľov ako na veľmi nešťastne ľudské bytosti, ktoré tu modlitbu potrebujú práve od vás.

Cliattsi

Tomáš stále to isté dokola...
A nemá význam. Čítať písmo atď. Čo som z toho ja mal. Nič.

Už som zvedavý čo bude po tej smrti. S pánbožkom sa vážne porozprávam. Lebo mám toho aj ja dosť.

Tomas12345

Mt 5 : 44

"Ale ja vám hovorím: Milujte svojich nepriateľov a modlite sa za tých, čo vás prenasledujú, aby ste boli synmi svojho Otca, ktorý je na nebesiach. Veď on dáva slnku vychádzať nad zlých i dobrých a posiela dážď na spravodlivých i nespravodlivých. Lebo ak milujete tých, ktorí vás milujú, akú odmenu môžete čakať? Vari to nerobia aj mýtnici? A ak pozdravujete iba svojich bratov, čo zvláštne robíte? Nerobia to aj pohania? Vy teda buďte dokonalí, ako je dokonalý váš nebeský Otec.

petroneta

Ide o to, vytvoriť si zdravé sebectvo. Nepomáhat na úkor seba samého. Zohľadniť vlastne záujmy a ist za nimi. Nie na úkor iných, ale predsa. Tak sa spýtaj sama seba, keď vojdes do predajne a niekto vojde za tebou a predavacka obslúži toho ďalšieho, či sa ozveš. Žiadne extrémy nie sú dobré. Privelkym egoizmom zranís iných, nedostatočným sa ty ako človek dávaš na posledné miesto. A prečo by si na ňom mala byť?

Dobrak43

Presne ako pise Lollka, ak chces byt dobra, obklop sa dobrymi ludmi. Oni sa k tebe postupne casom pridaju a byvaju ovela uspesnejsi ako sebecke svine, tak ti aj dost pomozu. Zli ludia ta budu tahat negativizmom a pesimizmom dolu ako financne tak aj dusevne. Na Slovensku je vela dobrych ludi, ver tomu, my tak zijeme uz vyse 20 rokov s nimi.

Lollka

Samozrejme ze sa da prezit aj ked si dobry clovek. Treba sa obklopovat podobne dobrymi ludmi a tych zakernych vymazat zo zivota (ak sa to da). Zaroven ale treba byt tak trochu sebec, ale len trochu, nesmie ti zalezat na druhych viac ako na sebe. V prvom rade pomoz sebe a az potom druhym, ale len tym co si to zasluzia. Niektori ludia ked vycitia ze si moc dobra tak sa to snazia zneuzit, to sa nedaj. Ale dobrych ludi je tiez stale dost.

Cliattsi

Popravde sa prežiť dá, ale skôr by som povedal PREŽÍVAŤ.
TVOJ A AJ MÔJ PROBLÉM JE V TOM, ŽE NEDOKÁŽEŠ USPOKOJIŤ SVOJE NÁROKY, KEĎ SI PRI ĽUĎOCH. Preto radšej cúvneš a robíš veci tak, aby si ľuďom neublížila.

Ja robím skoro to isté. Zamyslel som sa prečo taký som. Odpoved je- GÉNY A k tomu ešte prispeje výchova. Ja viem je to o ničom život, hlavne vtedy, keď sa obzrieš dozadu a zistíš, ŽE CELÝ ŽIVOT SI ŽILA PODĽA DRUHÝCH.
Z mojej vlastne skúsenosti sviňa neviem moc byť , lebo to nemám v programe-génoch a sviňa bude preto ťažko aj z teba :).

Výhodu ale máme tú,že poznáme dobre potreby tých druhých ľudí. Tie svine to väčšinou moc nevedia.

KrotitelK

Buď sama sebou, ja už nedokážem riešiť problémy iných, už na to nemám náladu, ani chuť. Na slovo peniaze mám alergiu. Každý pozerá na každého len tak, aby ho využil. Keď sa situácia zmení, tak poviem niečo iné. Názory sa menia. Ľahko je kritizovať, hádzať špinu, očierňovať, ale vytvoriť niečo k veci, nemusí to byť ani extra pozitívne, tak na to je len zopár expertov. Ja som už bol medzi včelami, medzi líškami, medzi vlkmi, medzi medveďmi, medzi hadmi, medzi jašteričkami, medzi žabami, ropuchami, ale nejako nechápem, že medvedíky čistotné ma medzi seba nechceli prijať.