Da sa prezit aj ked nieste svina?

Príspevok v téme: Da sa prezit aj ked nieste svina?
Jaja4567

Dá sa v zivote prezit, aj ked nieste svina? Snazila som sa neublizovat ludom, takisto som vacsinou pomahala, ale niektori ludia su zakerny, falosny v podstate sa snazia znicit Vas.Napriklad zazila som vztah priatel ma v podstate vyuzil aby si zahojil srdce a potom ma nechal.Dostavam len rany aj ked som ku kazdemu mila.A kazdemu sa snazim pomoc.Preco nefunguje to ze co das to sa ti vrati Lebo teda davala som lasku pozornost ale vracial sa mi nezaujem, ignoracia zlo.No a vzdy zo mnou niekto vypiekol.Nevedela som niekoho nechat, nevedela som v situaciach konat tak ako chcem ja ale myslela som na druhych, teda aby som neublizila.Lenze potom sa ukazalo ze najviac ublizujem sebe.Byt teda v zivote sebec a mysliet len na seba?Mam byt svina, mam sa zmenit?

Medea7

Byt nad vecou môže byť človek, ktorý nemá existenčné problémy. Ale možno dievča sa chce dostať s pod vplyvu matky ak som tomu dobre porozumela. A teraz kam bez peňazí? Bez kamarátok.

Pag

Každý človek niečomu verí a podľa toho koriguje svoj život, nemusí to byť vždy len viera v duchovný život a pod. Isté systémy/filozofie majú v sebe takpovediac zakomponované svoje vlastné konštrukty a tie sa musia vyplniť, stoj čo stoj. Len už keď niekto takýto konštrukt prekukne, tak potom čo? Potom sa správať ako? Prirodzene s tým, že to nie je len nejaký fake alebo ísť do toho, lebo to človek tak cíti? Piece of the game je síce veľké vyznamenie, ale je to len piece of the game. Byť nad vecou znamená byť nad vecou, ale ono na každého príde, že stratí príčetnosť:-) Človek môže do všetkého zasahovať a modifikovať veci okolo seba, to je asi to najrozumnejšie, čo sa týka učení a pod., politiky, zákonov a pod. vecí.

Medea7

Ja Ti verím, jak dokáže život Ta stiahnuť a dat do podmienok na nevydrzanie. Prečo to je tak to neviem. Vies v ľuďoch sa musíš vyznať, a podľa toho budeš vedieť ako sa máš k nim správať a co môžeš od nich očakávať. Za niektoré veci si môžme sami za niektoré nie. Ale ver, že zlí ľudia trpia. Mne sa tiež naublizovalo, ale nie som z tých, že ublížilo sa mne a teraz začnem ja. Nemám to v sebe.

Jaja4567

Medea7: Kiez by to slo.Nepripustala som si.Vsetko som brala v pohode.Ale bohuzial som musela domov k matke, ta vsetko brala tragicky, robila sceny, cirkusy.Na vsetko som ostala sama.Kedze kamoska, ktora mi kedysi ako tak pomahala, otehotnela takze nemala uz cas brat ma von.No a vydrz si nic nepripustit k telu, ked si denno denno s takou osobou.Ono ta to stiahne.Vydrzala som pol roka vzdorovat, viac nie.A uz to slo.

Medea7

A mne koľkí po skákali po hlave, jedna mi mávala s diplomom pred očami, ďalšia ma s povedala ako som myslela tu a tu vetu. Kukala som na nich a hovorím však si hrajte tu svoju hru. Ale na mňa to neplatí.

naivny

ja si myslím, že to asi nebyva tak vyhrotené. Ja som napríklad dosť veľký sebec ale sviňa nie som, a iným ľuďom sa snažím neubližovať. A prežívam. Nie vždy tak, ako si želám, vždy sa nájdu tupci, ktorí chcú dačo inak, ale väčšinou sa viem ubrániť. Čo mi nejde to je, keď je niečo nezávislé od ľudí, ale skôr niečo ako osud, alebo smola. Občas mávam šťastie a občas smolu a tej smole sa mi nedarí vyhnúť.

Monk32

Niekomu pomôžete tým, že mu nepomôžete a keď to nepochopí, tak život ide ďalej. Zase riadiť sa heslom, že keď môžem nepomôžem, nebude asi to pravé orechové. V tom dnešnom svete to pomáhanie vyzerá asi tak, ako keď niekto pomôže niekomu, kto má vonkajšie krvácanie rany, po autonehode s využitím lekárničky, ktorá je min. 15 rokov stará, mastná, zlepená, plná malých pavúkov a iných beštií, beštia jedna, obludná, monštrózna, falošná, sprostá, óh nie, to som nechcel povedať, to bolo o inom. Na prvý pohľad to vyzerá ako snaha o pomoc, ako pomoc, ale na druhý deň by som sa už radšej nepopýtal na stav takého pacienta. Poprosím o kontrolu a príp. výmenu lekárničiek vo Vašich vozidlách. Ďakujem. Zajtra poprosím.

Medea7

Neviem ci by ma upokojovalo to kebyže som silnejšia a ublížim slovné slabšiemu. To asi nie, možno nechceš byt zla možno sa chceš vedieť len brániť, alebo ukázať ze potiaľ to sú moje hranice.