Dá sa v zivote prezit, aj ked nieste svina? Snazila som sa neublizovat ludom, takisto som vacsinou pomahala, ale niektori ludia su zakerny, falosny v podstate sa snazia znicit Vas.Napriklad zazila som vztah priatel ma v podstate vyuzil aby si zahojil srdce a potom ma nechal.Dostavam len rany aj ked som ku kazdemu mila.A kazdemu sa snazim pomoc.Preco nefunguje to ze co das to sa ti vrati Lebo teda davala som lasku pozornost ale vracial sa mi nezaujem, ignoracia zlo.No a vzdy zo mnou niekto vypiekol.Nevedela som niekoho nechat, nevedela som v situaciach konat tak ako chcem ja ale myslela som na druhych, teda aby som neublizila.Lenze potom sa ukazalo ze najviac ublizujem sebe.Byt teda v zivote sebec a mysliet len na seba?Mam byt svina, mam sa zmenit?
Da sa prezit aj ked nieste svina?
Tomáš ja zase zastávam teóriu ani neviem odkiaľ to mam, že sa tu v pozemkom živote mame niečo naučiť. Dávajú sa nám lekcie. To ci potom niekam postúpime to neviem. Ale hľadám vyšší zmysel, lebo tie opakujúce sa činnosti mi už bubnuju v hlave. Pre akúsi príčinu mi ich osud zadal.
Medea7 :
Vsak ale ja som nikde nenapísal že by nemal mať nejaký zmysel života. Ale zmyslom života môže byť i to že človek verí v nejaký ten posmrtný život, a svoj život zameria tomu aby tento posmrtný život i mal šancu získať.
Cliattsi :
No tak potom si asi zostal len u čítania a neuveril si naplno. Ak by si totiž naplno uveril a svoju vieru by si posilnoval, tak by sa viera stala tvojim hlavným zmyslom života a samozrejme by sa i tvoj život mnohonásobne zlepšil.
Tomáš čakal som zlepšenie života, ake už som to tu raz písal, nechcem zas rozvádzať.
Medea- zdá sa že náš niečo ako syndróm vyhorenia. Prečítaj si o tom. Tiež je možné, že ťa nenapĺňajú ani vzťahy s ľuďmi.
Budeš stále hľadať NIEČO VYŠŠIE :), -TEN ZMYSEL ŽIVOTA. Ale ako sama myslím že tvrdíš STÁLE TO NENACHÁDZAŠ. Je to príznak tohoto stavu. Ja som to zistil na sebe, ale dosť neskoro.
Možno aj preto si sem prišla na fórum, aby si našla odpovede na viaceré z týchto otázok. :)
keď som musel byť na príkaz zhora sviňa, nedokázal som s tým žiť. Odišiel som odtiaľ, kde to po mne chceli. Mám oveľa menej peňazí ale vyžijem, mám čisté svedomie a pokoj v duši. Aj v osobnom živote a z vlastného rozhodnutia som bol sviňa k viacerým ľuďom. Nestal som sa veriacim, len to vyvrcholilo tým, že sa mi všetko vracalo ako bumerang. Tak som urobil najlepšie rozhodnutie v mojom živote a zmenil som to. Vrátil som sa k manželke a deťom, po trojročnom vzťahu s milenkou. A áno, som oveľa šťastnejší, ako keď som sviňou bol.
A keby si vedel koľko veci sa mi tu nepáči. A nedá sa s tým nič robiť musím to jednoducho prijať.
Tomáš ale nejaký zmysel života človek by mal mať. Ne rozmýšľať co je po smrti. Však ja som už toľko názorov počula, že mi z toho v hlave bubnuje. Žiť prítomný okamih a tešiť sa z toho co mame. Ale akonáhle začneš premýšľať nad sebou a nad životom to je už asi zle. Kým som robila veci automaticky žiadne také myšlienky som ja osobne nemala.
Cliattsi :
A čo si očakával že získaš ak budeš čítať a žiť podľa písma ?
ahjaj má pravdu, ludí ktorí sa k vám bezdôvodne správaju škaredo sú nestastný ludia, lebo sú to bud frustrované osoby, alebo kebyže sú to aj ludia stastny a zlí, tak aj tak v konečnom dôsledku to budú nestastní ludia, pretože sa im za svoj odžitý život na Zemi nepodarí získať posmrtný život.
Ako sú dôležité peniaze, ale aj tie potom asi človeka prestanú napĺňať keď dosiahol všetko. To je len môj názor. Čiže človek hľadá furt niečo nové a nové. Niečo čo uspokojí jeho zmysli. Ja vecne hľadám nejakú zmyselnu činnosť.
Podľa mňa medzi znaky inteligencie patrí, že človek má snahu sa vyvíjať, zdokonaľovať a tvoriť. Lenze vieš teraz ide o to co Ti život prinesie do cesty, akými ľuďmi si obklopení, aké názory Ta ovplyvňujú. To sú všetky činitele, ktoré nás ovplyvňujú. A ďalší znak inteligencie je aj to ze máš z každej oblasti nejaký prehľad.