Da sa prezit aj ked nieste svina?

Príspevok v téme: Da sa prezit aj ked nieste svina?
Jaja4567

Dá sa v zivote prezit, aj ked nieste svina? Snazila som sa neublizovat ludom, takisto som vacsinou pomahala, ale niektori ludia su zakerny, falosny v podstate sa snazia znicit Vas.Napriklad zazila som vztah priatel ma v podstate vyuzil aby si zahojil srdce a potom ma nechal.Dostavam len rany aj ked som ku kazdemu mila.A kazdemu sa snazim pomoc.Preco nefunguje to ze co das to sa ti vrati Lebo teda davala som lasku pozornost ale vracial sa mi nezaujem, ignoracia zlo.No a vzdy zo mnou niekto vypiekol.Nevedela som niekoho nechat, nevedela som v situaciach konat tak ako chcem ja ale myslela som na druhych, teda aby som neublizila.Lenze potom sa ukazalo ze najviac ublizujem sebe.Byt teda v zivote sebec a mysliet len na seba?Mam byt svina, mam sa zmenit?

Jaja4567

Oxalis V rodine mi sliapali po nohach.Nepomohla slovna obrana , ani viackrat za sebou.Krik takisto nie.Viedlo ma to az k agresii, k tomu, ze pomoze asi len bitka.Lenze udriet rodicov? Tak som stadeto usla.Vzdy, ked som v zivote citila ,ze mi niekto sliape po nohach, bola som ticho.Vies dovod? Pretoze som hned videla bitku, tento scenár.Takze som radsej usla, alebo toho cloveka proste ignorovala, kym ho to prestane bavit.Asi tak ze keby mi niekto stupil na nohu tak ho necham tak kym ho to prestane bavit.A nabuduce keby som ho stretla oblukom sa mu vyhnem.Ono to nieje spravne riesenie, no ale co by si mi poradil? Pretoze aj tak sa donekonecna neda utekat.A hlavne skodim sebe.

oxalis

keď ti niekto šliape na nohu. držíš či upozorníš? je mnoho variant ako upozorníš, môžeš z toho spraviť cirkus alebo môžeš stroho oznámiť stojíte mi na nohe a ešte lepšie keď si z toho spravíš joke.
takisto postupuj, keď niekto prekročí tvoje hranice. nerieš či sa urazí neurazí. tvoje emócie sú tvoja kontrolka. jemu nebliká tebe áno(hranica) máš sa ozvať. jediné čo zvažuješ akým štýlom mu to povieš.

Meridian

Neviem či budem dosť ľudový ale skúsim.
Sú ludia ,ktorý sa snažia byť "dobrý" a svet im stále dáva najavo,že byť "zlým"je ľahšie.V skutočnosti nikto nieje len dobrý ,alebo len zlý.Tý čo sú v našisch očiach "zlý "sú vlastne nešťastný ..Tak,že ak chceš byť nešťastná ano staň sa zlou!

lubicka0

da sa prezit ale taky zivot je jednoducho tazsi. no treba vydrzat a pokracovat v tom. ako sa hovori: raz sa ti to vsetko vrati ako bumerang!

Omen

Chcela si sa vyrozprávať alebo to chceš pochopiť a nájsť aj riešenie?
Záleží len na tebe ako "prežiješ", kým a čím sa staneš. Na tvojej slobodnej vôli, pre čo sa rozhodneš, ale vedz, že za svoje rozhodnutie budeš zodpovedná ty a z toho plynúce následky ponesieš sama.

ahjaj

Keď si sviňa, neprežiješ, lebo Ti svedomie nedá. Tak ňou nebuď, ale nenechaj sa ani zneužívať a nauč sa povedať "nie", keď niečo nechceš.

petroneta

a možno ťa ani nezneužil. Nevedel, čo mu vzťah s Tebou prinesie. Nemusel v tom byť zlý úmysel. Jednoducho dar od života, stretnutie dvoch ľudí, na dobu určitú a pritom nevedia o sebe, že tá doba je len určitá, len to život tak prinesie. Po nejakej traume má človek iné prežívanie a stáva sa, že nadviaže vzťah, ktorý mu nevydrží, ale v dobe trvania je krásny a úprimný.

Medea7

Taktiež si myslím, že som v minulosti musela urobiť nejaký svinsky, zákerný ťah, lebo to by som nemala len tak z ničoho nič také ťažké prežívanie. Všetko sa deje na základe niečoho. Kde je pravda neviem.

Antisexx

Podla mna ludom sa vzdy vsetko vrati- aj dobré aj zlé veci. To ze ta priatel vyuzil neznamena ze je teraz stastny alebo aj bude. Nikdy nevies co mu ona moze spravit. Mozno ho podvedie alebo sa mu to vrati v niecom inom, mozno o 20 rokov, mozno zajtra.