Mame 33r a netuzime ich mat! A kazdy to stale preriesuje, vzdy ked niekoho stretneme je to hned druha alebo tretia otazka! A ked povieme, ze nemame, alebo ze nad tym nerozmyslame, tak ti ludia rypu dalej, pytaju sa a preco, naco??? Normalne su pohorseni, dokonca sa ma uz pytali aj to, ci som bola na nejakych vysetreniach, ci sexujeme vobec??? Je toto normalne iba na Slovensku??? Lebo v zahranici som sa s tym teda nestretla! Uz ma to unavuje pocuvat tych sprostych ludi, podaktori z nich dokonca dobre vedia, aku mame komplikovanu financnu situaciu (nemame poriesene este vacsie byvanie), ale aj tak sa budu pytat preco nemame decko v tom jednoizbaku! Tym ludom to uz nacisto sibe??? Keby sme tak mali problemy, ze nemozeme deti mat a stale by sa ma toto niekto pytal asi mu dam aj po papuli!
Preco kazdy do nas rype za to ze nemame decka?
Neverim, ze do nej rypu. Rypali by vtedy, ak by si povedala, ze nechces nikdy a zacali byt hovorit, ty nie si normalna, zamysli sa nad sebou a tak, pohorsene by si odpluli :D Normalne sa opytaju, vramci spolocenskej konverzacie. Ano, asi by sa nemali, lebo fakt niekto nemoze mat deti a zbytocne ho zranuju taketo otazky. Ale mne to pride ako normalna konverzacna otazka, ked ma niekto okolo 20, tak sa ho vsetky tety a ujkovia zo sirokej rodiny pytaju, ako ti ide skola, co noveho v skole, co frajer/frajerka, ked ma 30plus, tak zas, co rodina, praca, deti...? Tak sa proste nestretavaj s ludmi, lebo to je normalna otazka pre nich. Ja sa to ludi nepytam, lebo mna to nezaujima ale niekoho ano, tak sa spyta, no. Mne tu otazku tiez niekedy daju, tak na nu odpoviem ako chcem ale necitim sa tym nijak atakovana a ani nemam potrebu to zdovodnovat.
Mne nevadi ked niekto chce/nechce deti, je to kazdeho volba. Ale vadi mi, ze v poslednej dobe sa vsade mnozia tieto nazory, ako su decka otravne, hnusne, ze ich nechcu, aj v tomto fore, nie normalne povedat nechcem, ale uplne agresivne sa o nich vyjadrovat a neviem co. Tito vsetci zabudli, ze niekedy aj oni boli tym sprostym deckom, odkazanym na druhych, ktore docasne obmedzovalo svojich rodicov. Proste uplne divna, dovolim si povedat, chora optika, ktora len ukazuje, ze ludstvo je cim dalej vo vacsej pi....
Co ti na to povedat... nekamarat sa s takymi. A inak mas pravdu, ze ich je vela a je to hroza. Tito ludia. Ale to, co im z tych deti vyrasta (to uz vidno na novej generacii, ze uplna hroza), to nechcu vidiet. Tak sa ich opytaj ako protiotazku... a co ti z tych deti vyrastie. V tejto dobe? Do takejto doby privadzas dieta? A potom sklapnu.
Preco by mala mat autorka problem sama so sebou? Do mna keby zakazdym niekto hucal na tie iste temy, aj ked som ich zodpovedala jasne a zretelne x krat, tak tiez dotycnemu asi aj vynadam. Problem maju ti ludia, nie autorka. Riesia zivoty inych, lebo ich vlastne su zrejme na H.
Going, v nasej krajine? Nie nahodou celosvetovo? Su krajiny, kde maju daleko viac deti a su tomu radi, skor my (zapad) uz ustupujeme z toho.
Ze materialsticka vychova :D Mat deti nie je vec vychovy a uz vobec materializmu ale zakladny prejav kazdeho ziveho zdraveho organizmu. Po pude sebazachovy je rozmnozovaci pud druhy najsilnejsi a pre kazdu zdravu spolocnost bolo vzdy prioritne, aby mala potomkov. Lenze my uz daaaaavno nie sme zdrava spolocnost. A ja som za, nech to co je degenerovane sa radsej nemnozi. Lebo dnesny bezbrehy egoizmus a hlupost je tiez forma degeneracie. Takze ked pre niekoho su deti "uvrestane sproste zivot obmedzujuce decka, ze chudatka rodicia nemozu cestovat a sexovat jak kraliky kedy si zmyslia", je len svetu na osoh, ked svoje geny nepreda dalej. Super, buducnost vam podakuje a mozno sa ludstvo docka nejakeho pozitivneho zvratu, bravo! :p
Suhlasim s @bezdetnou.
Nemala by si si ale taketo veci az tak brat k srdcu potom mas zbytocne pokazenu naladu. No ak ti to tak hrozne vadi tak im mozes povedat ze deti mat nemozte zo zdrav. dovodov a uz sa ta to neopytaju nikdy.
Tiez deti nechcem aj ked mam malo rokov ale myslim ze toto rozhodnutie urcite nezmenim pretoze su mnohe dovody preco ich mat ani nemozem tak asi tak ale takych blbych ludi budem odbijat a narovinu im poviem ze ziadne deti nebudu.
Ja zijem na dedine nechodim do kostola lebo nie som veriaca a niektore staré zeny ma vzdy na ulici zastavia s vetou ze ma nevideli v kostole ze cela moja rodina chodí a teba tam nevidiet. -_- ja sa len usmejem a idem dalej :D
lebo deti mať u nás (v našej krajine) je taký zvyk a sa to patrí.
Zastaralí názor materialistickej výchovy bývalého režimu. Myslím si, že ak nie je vzťah k deťom a klasickej rodine, nech radšej nie sú.
Nestačí na to iba odvaha.
Ked ta to tak irituje, nie si s tym ok. Lebo inak by si nemala potrebu niekoho o niecom presviedcat. A ze sa pytaju? No a, ved to je normalna konverzacna tema, mas urcity vek, partnera... Snad necakas ze sa ta budu pytat, no co, ako ide skola? :D Ako vravim, keby si s tym bola ok, tak ta to vobec nevytoci, ale povies, ze namam/nechcem, dovi dopo.
Ja dieta chcem, ale este neviem, ci si trufnem. Ale necitim potrebu niekomu nieco zdovodnovat a ani sa necitim dotknuta alebo cokolvek, ked sa ma niekto nieco na tuto temu spyta. A uz vobec ho za to nafackat. Ty mas problem sama so sebou.
Ahjaj, vsimla som si, ze si v jednej teme pisala, ze ked tvoj brat nebol este zenaty, ze ste vsetci hucali aby sa zosobasili. A potom ste sa vypytovali, ze kedy uz pride dieta....a teraz pises, ze ty si sa nikdy nepytala tieto vec
Autorka temy, mna tiez atakuju. Byvale spoluziacky, ktore narozdiel odo mna, nechceli ist studovat, nechceli zacat zarabat, nechceli cestovat...chceli sa len vydat. Okej, ja ich volbu respektujem, zaujimave, ze ony nerespektuju moju volbu. Sirsia rodina, ktora si mysli, ze ma pravo do toho hovorit. Respektujem ich nazor, ale oni nerespektuju ten moj...Blizka rodina, ktora vidi len to, ci ma clovek majetky ako auto, dom, byt, chatu a samozrejme decko. To je pre nich podstatne v zivote. Ok, respektujem. Ale oni nedokazu respektovat mna, ze toto su pre mna posledne veci, po ktorych tuzim, aby som bola do 80tky zadlzena....A toto je problem celeho. Nerespektovanie volby a nazoru ineho cloveka. Mne moze kto chce povedat, aky ma nazor na to, ze nemam este dieta. Ale mal by respektovat moju odpoved, nech uz je aka kolvek. A o toto popros ludi okolo seba. Inteligentny sa zamysli a pochopi.