Intuícia

Príspevok v téme: Intuícia
vewa

Pekny večer všetkym prajem...Ma niekto skusenosť s intuiciou resp. vnutornym hlasom ktory "kričal" že musite niečo urobiť? Poviem Vam moju skusenosť..Už dlhšie sa mi pači jeden chlapec..Jedno rano som sa zobudila a pocitila silne nutkanie vo vnutri že ho musim nejak skontaktovať..Nechcela som to spraviť ale ten vnutorny hlas mi nedal pokoj..Tak som ho požiadala na fb o priatelstvo...Neprijal...Som ešte viac sklamana ako som bola predtym ked som mala aku taku nadej...Teraz nemam už žiadnu lebo tym mi dal najavo že čisty ignor...Prečo som potom mala taku silnu intuiciu ked mi to ešte viac ubližilo?Rozumie sa niekto takym veciam?dakujem

Bohatier

in blossom, Jaaj a skoro som zabudol napisat to podstatne! Ze preco som ti chcel napisat. :D Jedna sa o jednu hodne staru pracu na istom fenomene ktory skumal BARON REICHENBACH (je to ale hodne hodne stare dielo). Ale ak by tato jeho teoria fungovala tak by si mozno mala lepsie SPANIE!!! :)) Teda ak by...? Tak dufam ze ta navedie tam kam treba. :))) Ale je aj dost mozne ze ti to nedovolia... :) Pre istotu ti to pastnem aj do temy INTUICIA. Inak pozeram ze si si precitala zase nejake nove veci.:P

(Toto je len prekopirovane z temy - Tušenie budúcnosti)

Bohatier

Ahoj In blossom som rad ze si mi odpisala aj ked az takuto uprimnu odpoved som veru necakal. A kedze som nevedel ze ci by si mi vobedz odpisala ze keby som sa ta nato priamo opytal tak som zvolil takuto formu. :D No inak s istotou mozem povedat ze film "Da Vinciho kod" si urcite nevidela. :P :D A urcite ho nepozeraj lebo ani neviem o com bol. :)) Hmm a fakt to len vedia o tebe dvaja ludia?:P Vies internet je fajn ale nemusi o tebe vediet zase vsetko :)) (aj ked my sa vlastne bavime len o veciach ktore sme niekde citali...). A mas pravdu v tom ze sa ti neoplati vsetko hovorit lebo by ti aj tak nikto neveril (kedze blaznov zatvaraju a filozofov nepocuvaju :D). Napr. som niekde cital ze ked prisli Europania k brehom Ameriky alebo Afriky tak ich lode domorodci vobedz nevideli kedze si ich nevedeli ani prestavit (mozno je to len fantazia alebo prianie autora). Ja si fakt neviem predstavit to zlozenie energie ktora ma istu inteligenciu a dokaze svojim posobenim vytvorit napr. elementarne castice ktore maju v sebe ulozene take mnozstva nevycerpatelnej energie ze je to proste nieco ako magia. :D Spat k tematu. :D Mne sa aj dost v zivote stavaju take situacie ze sa od ludi dozvedam fakt aj co nevedia... (toto nebola ironia) Este k tej tvojej otvorenosti - ze je vlastne len dobre ze si nenapisala uplne vsetko lebo uz tak sa mi nespalo vobedz dobre. Dokonca si mi na nieco poukazala (kedze som to az tak vedome neregistroval ......).
V podstate si ale myslim ze moja mysel je naprosto zdrava aj ked este nebola nikdy skumana odbornikom (ale ten by nasiel asi u kazdeho nieco :D). Raz si vlastne spominam ako som robil psychotest do prace a psychologicka bola zomna dost nesvoja. :D Ale hej prijali ma :D len ta praca aj tak nebola premna (proste velka korporacia) i ked sa mi tam celkom darilo ale dost ma to tam vycerpavalo (a v podstate ma odtial dostali az nejake zdravotne problemy). Toto uz ale bolo hodne davno. :)) Ja proste potrebujem podobne ako ty vela casu v tichu o samote a v prirode kedze by to inak malo fatalne nasledky :D
Aj som si nasiel miesto ktore je v takom cca dvestorocnom zmiesanom lese v nie velkom udoli medzi kopcami. Vdaka tomu tam myslim ani nezasahuje prudenie vetra a je tam take prijemne ticho ktore nejako doplna potichu tecuci potocik ktory tie kamene len jemne hladi (opisal by som to ako neutralne miesto). Skoda len ze je to premna daleko a az tak casto sa tam nedostanem.

K tej normalnosti - velice ti prajem aby si sa nad nou ani nemusela zamyslat (i ked je jej vo svete cez 7 miliard variacii). Mne sa napr. ta moja paci taka aka je (aj ked trosku zavadzam ale chcel som ta podporit :)) ).

Toho jointa si mi fakt radit naozaj nemala :P :))) A si aj viem predstavit kolko nastevnikov z tohoto fora tu malo krasne bezmyslienkove Vianoce :))) (neboj ludia zvacsa citaju len nadpis a obcas aj nejake tri vety takze o schopnosti si urcite neprisla :P). Troska hlupa ironia fakt prepac. :P A je dobre ze si stale vtipna a rada vtipne pises.

Dakujem a pekny vecer prajem.

in blossom

Bohatier, no ja mam pocit ze v tom blazinci raz skoncim :D je toho este ovela viac, ale tu to pisat nebudem. niektore z tych veci o mne vedia (presne) dvaja ludia a ine radsej nikto. (a niekedy mi pride aj info, ze niekomu sa konci zivotna cesta, len tak mi to nabehne a ja to vobec nepotrebujem vediet, takze naco? napr. po dlhej dobe som videla jedneho chalana a mne hned prislo na mozog, ten nebude nikdy stary a za tyzden umrel pri autonehode. mam fakt velmi zvysenu vnimavost vo vela smeroch a je to unavne, velmi)

a cela moja snaha je, zit uplne normalne, fakt by som si to priala, cely zivot sa snazim tvarit, ze som "normalna" a ide mi to, len ma to strasne unavuje :D este to poviem, ze jediny krat, kedy mi v mozgu nastal klud, ze som tam nic neadekvatne nepocula/nevnimala bolo, ked som vyfajcila jointa. prvy a jediny krat, ale bol to uzasny pocit, ze proste konecne ticho, klud :D ale radsej som to nezopakovala, lebo by som sa lahko mohla stat zavisla na tom pocite. ja sa vedome snazim znizovat tu citlivost, aby som mohla normalne existovat, lebo ma ludia strasne vycerpavaju a najlepsie sa citim v samote

GOING

To čo chceme, nemusí byť vždy pre nás osožné ale iba prospešné.
Záležitosti pre nás osožné, nemusia byť vždy príjemné ako píše veštica. Pochopí to len ten kto sa vie "pozerať".

Aj v tvojom prípade sa prejavilo EGO ako bolo už spomenuté
v skoršom príspevku, ktoré je u mladých také silné čo je aj pre tvoj vývoj normálne a prirodzené aby si sa buď posunula doprava alebo
doľava.

Jana Lukacova

vewa:

ten vnútorný hlas, ktorý Vám našepkával čo máte urobiť nebola intuícia, ale hlas Vášho ega, ktoré sa vydávalo za intuíciu.

Skutočná intuícia, spolu s vnútorných zanietením a emóciami sú prirodzeným prejavom našej duše v hmotnej, fyzickej realite.

Ego nie je našou prirodzenou súčasťou, ale formovalo sa rokmi počas života v našej spoločnosti (ktorá je významne odklonená od prirodzeného bytia človeka). Hlas ega je zrkadlom nevysporiadaných emócií, ktoré v sebe máme a nemusíme si ich vôbec uvedomovať.

Chlapec, ktorý sa Vám páči vo Vás spustil emočnú reakciu (otvoril rany na duši v podobe smútku, bolesti). Tým, že ste si jej nebola vedomá hlavné husle prevzal hlas ega, ktorý sa vydával za intuíciu, ktorú keď budete nasledovať prinesie Vám želaný stav (chlapca, ktorý bude náplasťou na Vaše rany, bude Vás milovať a potom budete šťastná). Tak ste túto falošnú intuíciu nasledovali. Povedané inak ten hlas vytvoril očakávania, ktoré ste nasledovali. A potom prišla konfrontácia s realitou. A bum prišlo sklamanie (ktoré prehĺbilo rany na duši – pridalo ďalšiu dávku bolesti či smútku). Aj keby si Vás dotyčný mladý muž pridal nakoniec na Facebooku, začali by ste spolu chodiť, nikdy Vám neprinesie to, po čom túžite, ak to nebude vyvierať v prvom rade z Vášho vnútra.

Volanie intuície a hlas ega sa človek naučí rozlišovať jedine vlastnou skúsenosťou, reálnym zažívaním, tj. nedá sa pochopiť čítaním. Ak však vytvára očakávania, určite to nie je intuícia.
Čím viac človek pracuje na liečbe svojej duše (prejavovaní emócií, ktoré v sebe má), tým viac si uvedomuje rozdiel medzi intuíciou a egom. Ignorovanie ega a prejavenie skrytých emócií vedie k hlbšiemu spojeniu s našou skutočnou intuíciou.

PS: ako tu už bolo spomenuté, skutočná intuícia nás však nemusí vždy viesť do situácií, ktoré budú príjemné. Niekedy nás vedie práve smerom, aby sme vhupli do ťažkostí a prešli lekciou, ktorá nám možno až neskôr prinesie požehnanie – hlbšie uvedomenie v živote.

Bohatier

In blossom, orol1, este ma napadlo ze ak ma clovek isty stupen empatie tak ci tam nemozu byt nejake dalsie vplivy na procesy vnimania.

neverim, ak by bolo take nieco mozne tak by toho cloveka najskor zavreli v blazinci alebo by boli toho plne noviny lebo na tomto svete sa neda nic utajit.