Nadmerná konzumácia sladkostí

Príspevok v téme: Nadmerná konzumácia sladkostí
Martina PP

Dobrý deň.

Mám problém s dcérkou. Má 8 rokov a od detstva pojedá veľké množstvo sladkostí. Pokazili sme ju tým že sme jej v útlom detstve dali ochutnať nejakú sladkosť a odvtedy prakticky väčšinu potravín odmieta. Jedáva len niektoré syry, ryby a jogurty, akúkoľvek klasickú stravu odmieta a jedáva z nej len veľmi málo a nedá si povedať. Čo s ňou mám robiť? Aké zdravotné problémy jej pri takomto stravovaní hrozia? Ďakujem všetkým za radu.

Martina, Poprad

Bohatier

Ojoj "cukor" to je droga!! A preto radsej neskusam kostovat ani alkohol lebo ktovie ako by to mohol dopadnut. :D

Asi mam aj kvoli nemu najradsej piatky (kedze si vzdy v piatok kupim nejaky kolacik. :D Urcite som nemyslel alkohol! :P). Normalne si sladkosti sam od seba ani nekupujem (len ak dostanem) aj ked asi Skalickemu trdelniku by som neodolal. :D
Proste oni ten cukor davaju do vsetkeho ale co je este horsie je ze niekde davaju tie umele nahrady!!! Ktore nas doslova nicia (a ja si casto krat v duchu poviem) ze sa mi aspon podarilo dobre nakupit a obsahuje to skutocne skutocny cukor :D). Toto veru nebola ironia! :)))

To ako ti tu niekto radil to postupne znizovanie sladkej chuti je podla mna top rada. Casom mozno zacne ocenovat ako ja ze si napriklad necha v jedle ako poslednu "mrkvicku" (pre jej obcasnu sladkastu chut :D). Toto je uz ale iny level. :D

Viem ze co plati dnes tak uz od zajtra neplati ale na tu "Steviu" som uz cital dost velke negativa a ze je ju lepsie nepouzivat.

ahjaj

nie, to jej nevyšetrovali. Ale to je také vyšetrenie ako RTG, tak ju mám vystavovať takémuto žiareniu, keď je ok?

ahjaj

pred viacerými rokmi jej vyšetrovali štítnu žľazu, lebo tak príšerne pomaly jedla, tak či nie z toho je spomalená. Všetko ok.
Posledný rok pribrala 5 kíl. Ona priberá, ale aj ostatní. Navyše medzitým aj rastie, od septembra teraz narástla 2 centimetre a pribrala kilo a pol. Kým sa neoblečie do niečoho tmavého, nevyzerá zle.

Tomas12345

ahjaj :

No a štítnu žlazu jej vyšetrovali ?

Ak pravidelne cvičí nerozumiem prečo nenaberá na svalovej hmote. Nárast svalovej hmoty podmienuju stav šliach a hustota kostí. Na denziometrii kostí už bola ?

ahjaj

ona sa rada premáva na kolobežke, od jari do jesene na kolieskových korčuliach, v zime na klzisku, v lete plávanie a občas chodievame do kúpeľov aj v zime. Rad do týždňa má v škole krúžok gymnastiky. Keď nemá celý deň pohyb, dozerám na to, aby cca 20 minút cvičila na chrbticu a brušné svaly, ktoré sú oporou chrbtice. (ja mám problémy s chrbticou a nechcem, aby mali aj deti, tak cvičia každý deň, keď nemajú telesnú v škole alebo inú športovú činnosť)

snivajme 123456

Este ma napadlo, ze by mohla byt vasa dcerka stihly clovek s tenkymi kostami. Z kulturistickeho a fitnessackeho hladiska sa tomu hovori ektomorfny typ. Taky clovek byva z pohladu "tabuliek normalnej hmotnosti pre urcity vek" aj mierne pod normou, ale predsa je zdravy a v skutocnosti je v norme. Vo svojej vlastnej norme podla typu svojej vlastnej kostry. A mas pravdu ze v case okolo menstruacie este priberie, aj po prvej menstruacii pravdaze najblizsie roky bude mat este sklony k priberaniu, kedy aj dievcatam rastu prsia. Teda z pohladu zlazy prsia z pohladu tuku zase brucho, zadok a stehna. S detmi je to dost komplikovane, co sa tyka stravy. Male deti su velmi preberacne a potom neskor v puberte a v dospelosti velmi oblubuju aj tie jedla, ktore v detstve neznasali. Cim je clovek starsi, tym je menej preberacny.