ahjaj :
(za obezitou v dospelosti stojí nútenie do jedla v detstve. Také, keď rodič káže, že dieťa niečo musí zjesť. Doteraz sa pamätám, ako mi bolo hovorené: jedz už, skysne ti to v ústach. Pritom som niečo ako hlad absolútne necítila. )
Pokial dieta normálne jest odmieta, tak co akože myslíš že zo dna na den sa to dieta zacne stravovat normálne ? Nie, bude pokracovat vo svojich zlozvykov až dovtedy dokial rodič či odborník nezakročí.
(ak si na desiatu dá rohlík, nezje obed. )
No tak si dá ten rohlík na ranajky, cca o siedmej.
(Šopský šalát, alebo grécky šalát obsahujú syry, aj šunku - zdroj bielkovín
Cottage cheese je bohatým zdrojom bielkovín. )
( a maslo na chlebe tuk na zužitkovanie vitamínov.)
No tak to je teda ohromná kaloricka bomba, jedna porcia natierka masla ktorá obsahuje "až" 4,5 gramu tuku.
Pozeral som obrázky šopského i gréckeho šalátu ale žiadnu šunku som tam nenasiel. Co sa týka toho cottage syru je pravda že na bielkoviny je bohatý, avšak na energeticku hodnotu je chudobný. 1 krabička (150 gramov) cottage syru obsahuje okolo 600 KJ, pričom do toho šalátu sa dáva toho syra nech 50 g a teda cottage syr o energetickej hodnote 200 KJ, co predstavuje ale len okolo 2,66% energetickej hodnoty pre deti. Zvyšná zelenina v šaláte je takisto energeticke len málo výdatna. Nie nadarmo si šaláty dávaju ludia vtedy ak chcu schudnúť.
(Dieťa malo už mäso na obed. Nie je zdravé konzumovať priveľa mäsa.)
Tak za prvé nie každý den sa dáva v jedálni obed v ktorom je mäso, a za druhe jedálne na mäse velmi setria, a toho mäsa je skutocne casto krat velmi málo ( v prípade kockovaného mäsa často krát len 5 kociek ). Skús si aspon raz zájst do lekárne as uvidíš ako to v tých jedálniach zvykne chodiť.
(Mäso sa odporúča jesť iba 3-4 krát do týždňa a v škole ho majú deti každý deň.)
Nemajú každý den, neviem prečo máš tuto potrebu takéto dalsie zavadzajuce informacie sem dávat. Ked som chodil do školy na obedy, raz sme mali šulance, inokedy dukatove buchticky, potom zas rizoto . ( 3 stvorcekove mäsá nerátam ako normálny príjem mäsa), inokedy halušky, pizzu, a niekedy kura, potom zas zemlovku atd. Rozhodne mäso nebolo každý den, a ak už aj bolo tak poväčšine len velmi málo.
( To odporúčanie sa týka dospelých a nie detí vo vývine, to je ďalšia vec. To, že ty máš rád mäso sa netýka všetkých detí. Deti často to mäso nezjedia. )
Nič to vsak nemení na fakte že dôležité výzivne latky ktore mnohe su len v živocisnej strave potrebuju deti aj v detstve, respektíve obzvlášť v detstve ked sa vyvíjaju.
(Vopred navarená a zohrievaná strava obsahuje viac histamínu a je na zváženie u detí s alergiou na histamín, ale oni budú mať problém aj so šunkou. To sú tiež faktory na zváženie. )
Co má s touto témou histamín spolocneho ? Neriesime tu deti s alergiou na histamín.
Problém je ten že si z detstva vytvorila komplex z toho že ty rodicia nutili jedlo, a preto aktuálne konáš presne opačne ako konali tvoji rodicia a teda detom jedlo nenúkaš, a vidíš dostatocne jedlo aj tam kde nie je.