Prečo nemôže žiadny vzťah vydržať?

Príspevok v téme: Prečo nemôže žiadny vzťah vydržať?
novatema25

Oplatí sa vôbec začínať si nejaký vážnejší vzťah? Existuje vôbec niečo také ako "pravá láska"? Ja mám taký pocit, že vzťahy sú pekné len na začiatku, resp. v prvej polovici trvania a potom to má len negatívny spád až sa nakoniec dostane k rozvodu...

Ak by existovala nejaká skutočná láska tak by asi nebolo toľko rozvodov a toľko striedania partnerov nie? Mne príde absolútne nezmyselné zakladať si nejaký vzťah na klamstvách - a tými klamstvami myslím frázy ako "budeme spolu navždy" "navždy ťa budem milovať" a podobné sra.......

Bol by som rád keby som si mohol nájsť ženu s ktorou by mi to trvalo až do konca života, neskutočne šťastný by som bol... ale to je nereálne..

som úplne beznádejný... ako je možné nájsť si taký vzťah kedˇ také vôbec neexistujú a ak áno, tak šťastlivec je taký možno 1 z milióna? Ja proste už nedokážem nikomu veriť a keď sa všade naokolo mňa vzťahy rúcajú jeden za druhým a každý má minimálne 2-3 ex-partnerov tak ako je potom možné tých ľudí brať vážne?

Už nemám energiu na toto.. stále len zažívať sklamania a nesutále sa opakujúce cykly nájdenia partnera a potom rozvodu a potom odznova.... nemám na to nervy už a vzdávam to... celý tento hnusný svet ma štve a jediné na čo sa teším je smrť, lebo aspoň tá je v živote istá, narozdiel od "lásky"...

Olsenju

Učíme sa tu kde sme na návšteve nadväzovať a zotrvať vo vzťahoch.Tu kde len prechádzame životmi kladieme príliš dôraz na to aby sme sa mali dobre.

Aliss

Novatema, co takto sa zamysliet, aky podiel viny mas na tom ty, este pred tym, nez zacnes zo svojej situacie obvinovat ludi, osud, karmu, priliv a odliv, ci ine "zaludne veci"? :D Treba si uvedomit, ze ak nieco nefunguje, vyzaduje si to opravu. Vsetko v nasom zivote, si vyzaduje opravu, nie lamentovanie nad tym, aky je zivot strasne kruty. Ked sa ti pokazi pracka, das ju opravit (pokial sa nerozhodnes kupit hned novu). Nesedis pri nej a nebedakas, aky si chudacik. Ked sa ti pokazi auto, znicia topanky, rozbije sa ti okno, bud to opravis alebo to vymenis za novsi kus. A tak je to aj so vztahmi, "vymiename" ich za lepsie (niektori trpitelia za horsie) ale najma, opravujeme ich. V prvom rade si uvedom, co si vo vztahoch doteraz robil zle. A nie ze nic. Robil. Nebola zla vzdy len druha strana. Ak sa ti zda, ze ty si bol dokonaly a ze chyba bola vzdy len na strane partnerky, sklamem ta. Do vztahu si siel vzdy dobrovolne. Dobrovolne si si vybral danu osobu a teda aku si si vybral, taku si mal :) A teda, nieco asi nie je v tebe v poriadku, ze si natrafil zrovna na vztahy, ktore nevysli, na partnerky, ktore za to nestali alebo neboli k tebe vhodne. Pri otazke preco, sa vzdy v prvom rade zamysli nad sebou, zvalovat vinu na inych, nema zmysel. Ak vztahy nevychadzaju, tak asi to ma nejaky dovod, nie? A tym, ze prestaneme doverovat a hladat odpovede, tak si sami pod sebou kopeme jamu. Keby si ludia uvedomili, ze oni sami, svojim postojom a myslenim, si moze za svoj spackany vztah, bolo by daleko menej sklamania. Malo by to fungovat tak, ze po ukonceni kazdehi vztahu, si treba uvedomit, co si robil zle. Ak to nevies sam, treba vyhladat pomoc (ci vo forme terapeuta, psychologa...) Dalej, ak budes vztahy brat ako moznost rastu, budes daleko menej prezivat sklamanie, az nejaky skonci. A v neposlednom rade - o samotny vztah sa treba starat! Vela ludi si najde partnera, su happy, veria, ze to vydrzi uz ma veky. Ale zabudaju na nesmierne podstatnu vec. Vztah, dobry vztah, nie je nieco, co same od seba zacne a bude to nezmenene trvat dlhodobo. Vztah treba naplnat, starat sa on, treba na nom pracovat, budovat ho...kazdy den. A toto je praca, ktoru vela ludi nezvladne. Myslia si, ze nemusia ani prstom pohnut, ze sa netreba slusne spravat k partnerovi, netreba sa zaujimat o jeho pocity, ze sa netreba rozpravat, respektovat, riesit spolocne problemy....A posledna vec - stastie je stav tvojej duse a mysle. Je to nieco, co ti nezabezpeci partner, droga, nabozenstvo, nikto a nic. Bud to v sebe mas, lebo si stastny, ze zijes, dychas, mas zdrave nohy, ruky, alebo to v sebe nemas. Ak to v sebe nemas, hladas rozne formy, ktore ti stastie maju simulovat. Napriklad vztah a partner. Chvilku to vyzera, ze aj stastny si, vdaka tomu, ze mas niekoho vedla seba. Ale tvoja dusa je prazdna. Pokial ty nie si sam vnutorne stastny, nebudes ani s partnerom. A to je vsetko, co som ti chcela napisat. Vezmi si z toho co len chces :)

mirec411

novatema, píšeš, že: - "Ak by existovala nejaká skutočná láska, tak by nebolo toľko rozvodov..."
Nemáš to trochu pomýlené? Nie je to náhodou tak, že skutočná láska existuje v neobmedzenej miere a množstve, ale je len veľmi málo ľudí, ktorí, rozumia vzťahu a láske v ňom? Som presvedčený, že práve tak to je.
Veď ak nad tým toľko premýšľaš, tak si napíš dôvody, pre ktoré sa ľudia rozchádzajú. Jednoznačne z nich vyplynie kopa dôvodov typu: - vzájomné neporozumenie..., neschopnosť správne (rozumne a s citom)komunikovať..., neúcta medzi partnermi..., neochota spolupracovať..., prejavy sebectva a egoizmu..., ...až po neschopnosť človeka prijať svojho partnera ako súčasť seba samého. O tom, že postupne mnohí cítia nudu a stereotyp, ktoré vedú k rozchodom, či k túžbe po zmene partnera/partnerky, ani nehovorím (nepíšem).
Podľa mňa si aj ty sám jeden z tých, ktorí nerozumia vzťahu, princípom a zákonitostiam vzťahu a ani obrovskej dôležitosti povahy, charakteru, návykov... atď., ktoré sú základom pre lásku a porozumenie vo vzťahu.
Každý dokáže milovať len chvíľu ( = obdobie zamilovanosti), ale na začiatku ide vždy len túžbu dvoch tiel. Lenže láska potrebuje dvoch ľudí, ktorí sa najprv spoznávajú ako dve bytosti, ktoré zistia, že sa spolu cítia veľmi dobre, že sa chápu, že sa dokážu vnímať pri rozhovore, že spolu vytvárajú harmonický pár, že...
No a teraz povedz, koľko ľudí sa najprv spoznáva, aby zistili, či k sebe navzájom cítia skutočnú lásku.
Pozri: - Pokiaľ ľudia nebudú vedieť, čo je základom lásky a ako sa vyberá partner/ka do vzťahu, tak dovtedy to bude len HRA na náhodu, či TO vyjde, alebo či... práve to ALEBO ČI (príde k rozchodu) víťazí, pretože mnohí hľadaj vzťah skôr kvôli sexu, ako kvôli láske. Kto hľadá sex, ten ho nájde veľmi ľahko. A väčšina ľudí začína vzťah hľadaním sexu (tínedžeri, ...a všetci tí, ktorí hovoria, že na seriózny vzťah a rodinu majú ešte čas). No a tak si už od tínedžerského veku ľudia začínajú pestovať návyk na striedanie partnerov, čo neskôr prináša svoje "ovocie" - čiže ľudia nedokážu vydržať vo vzťahu s jednou ženou/ s jedným mužom.
potom je to pre nich zakrátko už len NUDA.
Chceš ich skúsiť odhovoriť od nerozvážnych sexuálnych vzťahov a naučiť ich AKO sa hľadá partner a k tomu pridáš aj nejaké informácie o zákonitostiach, ktoré vládnu vo vzťahu?
No ak chceš, aby sa láska vrátila do vzťahov, tak nech sa páči... Veľa šťastia, namiesto tých depresívnych rečí a záverov o láske, ktorej ani za mak nerozumieš.
Každý si môže na tebe vážiť len tvoje rozhodnutie byť skutočným a trvale milujúcim partnerom pre ženu, ktorú možno raz stretneš. Bude aj ona myslieť tak, ako ty? Kiežby..., želám ti to z celého srdca.

Tomas12345

A takto to dopadne ked celé svoje stastie orientujes do niecoho co je nestále a premenlivé ako sú partnerske vztahy. Ak bude tvoje stastie závisiet od partnerskych vztahov, tak bude tvoje stastie zalezat od náhody, a toto si želáš ?

Ja sa partnerským vzťahom snažím vyhýbať, a svoje stastie sa snažím orientovat do koníčkov (jedlo, hudba, TV, PC, relax, citanie kníh atd) a viery v lepší posmrtny zivot a v Boha a toto ma robí stastnym. Toto sú veci ktoré môže mať každý, a ktore mu nikto nemá ako kedy vziať. Ak si do týchto vecí orientujes svoje stastie budes stastný.

Hribka

Vztah si predstav ako zamestnanie. V pripade,ze nebudes do neho chodit, venovat mu pozornost, snazit sa, vytvarat nejaku hodnotu, podvadzat zamestnavatela, pracovat na vlastnych projektoch na ukor zamestnania, je viac nez pravdepodobne, ze tvoje zamestnanie stroskota a prides on.
Z mojho pohladu mas dost naivnu predstavu o tom, ze nieco dostanes a je to navzdy v nezmenenej podobe, bez tvojho usilia. Nic v zivote sa neziskava bez vlastneho usilia. Tak, ako musis chodit kazdy den do zamestnania a venovat sa mu, tak je i vztah kazdodenna praca a usilie. Pokial budes neustale nazerat do hrnca inym, mozno zistis, ze maju plnsi, ci prazdnejsi hrniec, nez ty, chutnejsiu, alebo naopak nechutnejsiu stravu, nez ty. Z ich hrnca sa pravdepodobne nenajes, alebo nie dlhodobo. Preto je dobre mat vlastny hrniec, v ktorom si kazdy den uvaris nieco dobre a budes sa pozerat, len do vlastneho hrnca. V priade kvalitnej stravy z vlastneho hrnca, ta cudzie nemaju preco zaujimat a kradnut inym z ich hrncov tiez nie je spravne. Ked prides niekam na navstevu, drzo a neslusne pojdes do kucyne, kde ponazeras do hrncov, co tam maju a kolko z toho uz zjedli? Predpokladam, ze nie a presne to robis, ked pozeras na vztahy inych, nehovoriac o tom, ze casto vidis,len to, aky maju hrniec zvonku, ale co je v nom uz nevidis, nemas moznost vidiet, lebo to vedia len oni.

silwia

preco by nemohol?Ked sa obidvaja snazia budovat vztah,tak taky vztah vydrzi dlhee roky!S mojim drahym sme u 10 rokov a vsetko nam klape

Olsenju

Málokto chápe,že problémy vo vzťahoch v súčasnosti nieje nič iné len dôsledok našej minulosti.Nevyriešené vzťahové situácie a povahové nedostatky ,ktoré sme zdedili po našich predkoch ako aj z našich minulých životov si nesieme do súčasnosti.
Vzťahová Evolúcia v minulosti nás nútila najskôr byť vo vzťahu nasilu a mysleli sme si ,že keď budeme mať slobodnejší výber,tak budeme vedieť lepšie žiť nevieme !

orol1

vadena, ja mam rada takych sebestacnych ludi. len sa chcem spytat, ci ti nechyba, ze napriklad po filme sa porozpravat s niekym o tom filme.

vadena

Tiež som si prešla niekoľkými vzťahmi. A po počiatočnom sklamaní a rozčarovaní z toho že nič netrvá večne, som pochopila že mi je lepšie samej. Nechcem vzťah, nechcem deti, už mi prestal chýbať aj sex. Som divná? Áno, pre väčšinu ľudí áno, ale mne takýto život vyhovuje a som spokojná. Nemám potrebu mať pri sebe blízkeho človeka, najlepšie mi je keď som sama, so svojimi myšlienkami, hudbou, tvorenim a tak ďalej.. Najradšej idem sama na nákupy, do kina, do mesta ale aj tak po chvíli mám potrebu zutekať domov, a byť sama so sebou. Ľudia mi vadia.

cloo

Netreba to tak prežívať. Ja mám 49 rokov, nikdy som nemal vzťah, nedostal som sa ani len k bozku. Napriek tomu som celkom spokojný, venujem sa nejakým koníčkom, jednoducho snažím sa užívať si život aj bez ženy v domácnosti. Aj tak ženy sa nedokážu reálne zaľúbiť do muža, sú materiálne založené a teda to, čo ich dokáže na mužovi očariť, je tučné konto a aby uspokojili svoje sexuálne chúťky, pekné a vypracované, vysoké telo s peknou tváričkou. Väčšine žien však stačia len tie peniaze.