Nie je kozmetika ako kozmetika. To platí i pre prírodné produkty.

Táto diskusia patrí k článku: Nie je kozmetika ako kozmetika. To platí i pre prírodné produkty.
Nie je kozmetika ako kozmetika. To platí i pre prírodné produkty.

Človek si dáva veľký pozor na to, čo vloží do úst, no veľakrát pri kozmetike taký obozretný nie je. No mal by byť, keďže až 60% látok obsiahnutých v kozmetických produktoch sa vstrebáva do tela. A veľmi ľahko sa stane, že človek zamorí svoje telo škodlivinami.

Defcon

Tak som si na rozdiel od ostatnych dal namahu aby som nasiel presnu legislativu k oznaceniu kozmetiky a jej pravu sa nazvat prirodnou. Ziadna legislativa neupravuje a ziadna norma nezarucuje nejake vlastnosti kozmetiky, takze je len na vyrobcovi ci svoj vyrobok nazve prirodnym, alebo nie.
Rovnako co sa tyka certifikatov, certifikacna spolocnost si sama vycuca z prsta podmienky. Velmi casto , vid garnier 2017, je prax taka, ze kozmeticka firma vytvori dcersku firmu zaoberajucu sa certifikaciou a tato dcerska firma vytvori certifikacne podmienky na mieru vyrobkom materskej firmy.
Result ? Zas si zo zakaznikov niekto robi dobry den.....

Defcon

Vam je to uplne jasne ako to myslia, len vysvetlit to neviete. Furt opakujete ako papagaje, ze to je vsetkym jasne. Tusim, ze v tom mate hokej ako nasi hokejisti v hrani hokeja.

Jarda Kriz

Defcon ty si uz natri radsej chlieb niecim prirodnym.Idealne vazelinou.Mne je uplne jasne jak to myslia a ego ma nenuti to rozoberat.Proste ta kozmetika obsahuje zlozky ktore niesu az tak skodlive pre cloveka a dokazu poskytnut podobny ba lepsi ucinok ako parabeny a produkty ropneho priemyslu.Aj igelit je prirodny vsak..ked je z ropy.Hlavne ze sa rozklada vecnost.

Defcon

Makavele, tak mi prosim vysvetli rozdiel medzi prirodnymi a NE-prirodnymi zlozkami v kozmetike. Lebo vsetky zlozky tak ci tak pochadzaju z prirody a rovnako vsetky su tvrdo fabricky spracovane. Ci si myslis, ze napr olivovy olej v kozmetike je v kvalite extra virgin ? Sklamem ta, aj suprove znacky pouzivaju ten najlacnejsi olivak . A asi vies ako sa ziskava najlacnejsi olivak, po tom co z oliv stecie extra virgin a potom virgin. Tak mi Makavele vysvetli toto, kedze to vsetci chapu ,len ja ee. Kde je ta hranica medzi prirodou a umelinou ? A hlavne v kozmetike ..... este som vo fabrickom kreme nenasiel aspon kusok rastlinky....
Vsetko su to prirodne zlozky fabricky upravene a spracovane. Len samotne firmy vymysleli taketo delenie a to kvoli penazenke a modnej vlne.

jessica19566

idealne je, ak sa zaujimate o zlozenie kozmetiky, a celkovo tomu rozumiete. Potom nie je problem najst dobru prirodnu kozmetiku :) mne sa po nej zlepsila velmi plet.

Defcon

A ropa nie je prirodna zalezitost ? Ci ju dovazame z Marsu ?
Vsetky zlozky vsetkych pripravkov pochadzaju z prirody a rovnako vsetky zlozky su fabricky spracovane.....

Janina333

No neviem či má oriflame a mary kay čo k tejto téme povedať..ak majú 20% prírodných ingrediencíí tak vravím priveľa.Mary kay je predražená ropa.

Monika98

Ja nedám dopustiť na oriflame a mary kay.. vždy už od mala som dostávala z rôznych prípravkov alergické reakcie a pri týchto značkách sa mi to ešte nestalo.. v katalogoch napríklad tu www.kimbino.sk majú všetko čo z kozmetiky potrebujem a do drogerie ani nemusím chodiť