Keď je milovanie hriech

Príspevok v téme: Keď je milovanie hriech
Oklamany

Presne v tomto duchu sme boli vychovávaní, že je to veľké zlo a práve preto vzťahy kolabujú a nedarí sa. Takže po vzoru čistých duší v našom vzťahu milovanie nebolo a ani nič čo by k tomu viedlo, farári sa tak na spovediach vyzvedali čo spolu robíme a to už máme bližšie k 40. Moc sme si toho vo vzťahu neužili, tešili sme sa, že si to po svadbe vynahradíme, ona vraj urobí čo len budem chcieť.
Prišla svadba ... a milovanie nebol niekoľko mesiacov, pretože tréma, máme už viac rokov a mne to celé zvädlo a zoslablo. Po pár mesiacov sa pomaly začalo dariť, manželka ihneď otehotnela, prišli nevoľnosti atď milovanie zas nebol. Prišiel pôrod, malé dieťa, veľmi veľa roboty, milovanie iba sporadicky. Dieťa má pomaly rok, začína to byť fajn, zrazu bum, manželka opäť tehotná, pretože akákoľvek ochrana je ťažký hriech. Náročné tehotenstvo, silné nevoľnosti, k tomu jedno malé dieťa, milovanie iba sporadicky až sa postupne vytratilo. Prišiel pôrod, dve malé deti z toho to najmenšie patrí medzi náročné deti, manželka sa bojí mať ďalšie deti, milovanie s ochranou je ťažký hriech a hlavne večer sme obidvaja vyšťavení, milovanie zmizlo. Rozmýšľam čo z toho manželstva vlastne mám, že sme si nič neužili a len žijeme život nalinajkovaný niekým iným, sami sme sa ochudobnili o to pekné a obohacujúce, miesto milovania si v samote uvoľním tlak, nežnosti pomaly, ale isto miznú.
Na jednej strane vidím šťastné páry, ktoré si všetko plánujú vrátane deti, navzájom milujú.Na druhej strane katolícke manželstvo, kde sa deti zásadne neplánujú, milovania je ako šafránu a to toto sa nesmie, strhaní rodičia, ktorí si navzájom odopierajú nežnosti aby nebol hriech. Pýtam sa, k čomu je to dobré, toto chce Boh?

NeznamyTHM1986

Tomas12345: No netvrdím, že mam na všetko odpoveď ale vysvetľovať všetko Bohom - a ešte tým biblickým, ktorý nemal problém s vyvražďovaním národov, poprípade týrať celý Izrael lebo sa mu nepáčil kráľ... Resp. seba sameho uľudňovať smrťou svojho syna - no dakujem neprosím.........

NeznamyTHM1986

Preteba: Nie som hlúpučka ovečka, ktorá uverí niečomu bez dôkazov jedna vec a druha vec?
Osobné poznanie: Niekto osobne pozna kresťanského boha, niekto Alaha atd... Tak?

Preteba

Tomáš 1234, neporozumel si, čo som napísala. Keď poviem, že sa nemáš spoliehať na zázraky, to neznamená, že im neverím. Samozrejme, že Boh robí zázraky stále, sama som zažila niekoľko. To ale nie je hlavné poslanie kresťanského života. Tým je osobné poznanie Boha. Hovoríš k Bohu? Hovorí On k Tebe? Naplnila sa nadprirodzeným spôsobom Tvoja žiadosť od Boha? Bibliu nepočítam medzi kresťanské knihy, to je božie slovo, skrze ktoré spoznávaš Boha, kto je On, aká je Jeho vôľa, čo máš robiť, aby si žil v radosti, pokoji, požehnaní, zdraví, v slobode....k tomu, aby si to videl, potrebuješ Svätého Ducha, ktorý oživuje to slovo ako je napísané: litera zabíja, ale Duch oživuje.

Tomas12345

Preteba :

Neviem čo je zlé na zázrakoch, zázraky sú skvelím potvrdením viery. Aj Ježiš robil pres svojimi učeníkmi zázraky čím dokazoval svoju Božskosť. Na svete existuje tisícka náboženstiev, ak by sa v kresťanstve nevyskytovali zázraky, ako by som vedel že práve kresťanstvo je to pravé ?

"Osobné poznanie Boha je viac ako sto kníh a zázrakov".

Co myslíš pod osobným poznaním ? Zjavenie ?
viac ako sto kníh a zázrakov ? Takže ty potom neuznávaš čo je napísane v knihe v Biblii ? Ako vieš čo chce od teba Boh, ked sa neorientuješ podľa Biblie ?

Tomas12345

NeznamyTHM1986 :

Tu nejde o tom že by sa ten obraz z Guadalupe mal uctievať, ide o to že ten obraz bol vyhotovený pred stovkami rokov, avšak takou technikou ktorá nemohla byť ludom pred stovkami rokov známa. Vsak si pozri ten odkaz.

A to si odkial zobral že Dr. Ouwor lieči za peniaze ? Pred rokom bolo podujatie na ktorom Dr. Ouwor liečil a bolo to zcela zadarmo. A navyše aj kebyže to robil za peniaze tak to nemení nič na fakte že koná velké uzdravovacie zázraky v mene krestanstva.

Co sa tých stigmat týka, daj mi nejaky odkaz na tom kde sa píše o tom že to môže sposobovať i psychika. Zaujímal by ma aký psychický mechanizmus to dokáže spôsobiť.

Ak teda pripúšťaš že existuju nejake veci medzi nebom a zemou tak kto je týmito silami ak to nie je Boh ? Mimozemstania, nejaka skryta vyspela pozemska civilizacia, armáda, cestovatelia v čase, alebo kto ?

Preteba

Tomáš, prijal si skutočnú identitu svojho mena:) Viera je presvedčenie o veciach, ktoré nevidíme. Ty však potrebuješ stále niečo dokazovať. To, čo vidíme očami je skutočnosť, viera sa díva očami srdca. Boha hľadaj vo svojom srdci, nie vo svete. Osobné poznanie Boha je viac ako sto kníh a zázrakov.

Preteba

NeznamyTHM1986, máš pravdu, že uctievanie obrazov je biblii zakázané, uzdravovanie za peniaze je obchod, nič z toho nie je od Boha. Je napísané, že máme rozlišovať duchov, ale to práve mnohí nerobia a veria kadečomu.
Pri páde Adama a Evy nešlo o to jablko, ale o neposlušnosť. To je koreň nevery ľudstva. Boh na zem neposlal seba, ale svoje slovo, ktorému dal telo. Boh bol v ňom, lebo to je Jeho slovo. Je to slovo, ktoré má skutočnú moc pre toho, kto Mu verí.

NeznamyTHM1986

RE: Zázraky, no mnohé z tych čo si vymenovať ani úplne nesúhlasia s tou vašou bibliou.
Obraz z Gaudalupe - no neviem, žeby ste niekde v bilbii mali niečo o uctievaní obrazov. Dr. Ouwor a finančné problemy? Hmm uzdravuje za peniaze? :D
A stigmi sa dajú vysvetliť aj psychikou (je to zvláštne ale áno, daju sa zranenia spôsobiť aj psychicky) . A ohľadom poltergeistu - pripušťam, že existujú veci medzi nebom a zemou ale nijak to nedokazuje to, že existuje nejaký boh, ktorý dostal nenormalne nervy, lebo Adam s Evou zožrali jablko a potom musel poslať svojho syna (čiže zaroven seba lebo on je aj svoj syn a jeho syn je zaroven on) aby zomrel, čím by ho ukľudnil. (zjednodušene povedané: Zjedli ste jablko zo stromu? No naj***ebali ste ma. Tu mate mojho syna, zabite ho a ja vám odpustím a od vtedy si kresťania opakujú, Boh tak miloval svet že nám poslal svojho jednorodeného syna aby nezahynul nik, kto v neho verí)

Tomas12345

NeznamyTHM1986 :

Nie tak, ono totiž neviem ako u ostatných náboženstiev ale v kresťanstve sa vyskytlo už zopár zázrakov, takže viera veriacich nie je zcela slepá, pretože zázraky ktoré napovedajú pravosti krestanstva existujú. Pred tuším mesiacom som tu niektoré kresťanske zázraky ( nie všetky) vymenoval a dal na ne i odkazy, aktuálne to neviem nájsť takže napíšem aspon v skratke bez odkazov - tie potom dám ked nájdem diskusiu do ktorej som ich dával.

Takže čo sa týka tých krestanskych zázrakov sú to :

1) Obraz z Guadalupe

www.marianka.eu

2) stigmata

www.protiproud.cz

3 )Slnečný zázrak vo Fatime a následne hlásenie zúčastnenych o tom že sa im inak mokré oblečenie od dážda vyschlo do pár minút.

www.protiprud.sk

4) Kostol v Chenai ktorý počas tsunami v roku 2004 vyviazol bez žiadneho poškodenia, pričom vsetky budovy naokolo poškodené boli. Je to len náhoda že bez poškodenia zostal zrovna ten kostol o ktorom v minulosti svätý Tomáš prehlásil "že tento bod moře nikdy nepřekoná" ?

epochaplus.cz - z-uhony/ -

5) Nerozložitelne telá, ktoré sa najčastejšie sa vyskytuju u krestanských predstavených. Je len obycajná náhoda že prípad nerozložitelneho tela bol zaznamenany aj u Jacinta Marto, jednej z troch detí, ktoré malo údajne v roku 1917 stretnutie s pannou Máriou ?
www.mysticsofthechurch.com

6) Cihotský zázrak

sk.wikipedia.org

7) Poltergeist - je náhoda že rôzne čudné zvuky v dome, zapínanie/vypínanie žiaroviek, levitácia predmetov, samozapínanie elektrospotrebičov, existencia čudných pachov a iných cudných vecí ustúpi poväčšine vtedy ked do domu príde krestanský knaz a dom vysvätí ?

8) Dalsou pozoruhodnostou je tvar dôležitej bielkoviny lamimínu, ktorej hlavnou funkciou je držať naše telo pokope.

Je pozoruhodné že to co nase telá drži pohromade, má zrovna tvar Kristovho kríža.

www.animator.sk-

9) Podoba kríža (hlavného symbola krestanstva ) sa objavuje už i na oblohe a hned niekolko krát.

www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com

Tento je dokonca i pohybujúci sa - www.youtube.com

Objavuju sa na oblohe i symboly ostatných náboženstiev ?

10 ) V Afrike a hlavne v Kene je velmi známy Dr. Ouwor. Mnohí ho považujú za Božieho proroka, to či je skutočným Božím prorokom povedať neviem ( Podla Biblie existuju i falosny proroci konajuci zázraky), každopádne však v mene krestanstva robí v Afrike udajne velké divy. Mnozstvo ludí už vyliecil z nevyliecitelnych chorôb, a pred rokom sa konala na Slovensku udalost na ktorú bol pozvaný každý, a každý mohol zadarmo vyskúšať a overiť si či liecenie Dr.Ouwora funguje. Ja som sa účastniť nemohol, pretože som mal určité problémy ktoré mi zabranili aby som sa zúčastnil.

11 ) Stúpa počet hlásení od ludí ktorí údajne navštívili nebo. Iste, vela týchto hláseni môže byť podvod od ludí ktorí len chcú byť zaujímaví, každopádne existuju i hlásenie od dôveryhodných ľudí akými je nepochybne i krestansky misionár Percy Collett. Vymýšlajú si snad všetci ?

12 ) Jeden zo starozákonnych opisov svoje videnie podla ktorého jeden z pracovníkov NASA dokázal zostrojiť lietajúci stroj.

www.amazon.com

13 ) Zaujímavé je že v Jánovej apokalypse Ján opisuje niečo čo sa velmi podobá na súčasne mikročipy.

www.karmel2017.sk

Iste, 100% dôkaz v súčasnosti neexistuje, no i napriek tomu existujú určité hore uvedené indície ktoré naznačujú pravosť kresťanstva.

NeznamyTHM1986

Tomas12345: Náboženstvo pre ovečky, ktoré nepoužívajú rozum a akceptujú filozofiu:
,,Uveril si lebo si ma videl. Blahoslavení čo nevideli a uverili"