Keď je milovanie hriech

Príspevok v téme: Keď je milovanie hriech
Oklamany

Presne v tomto duchu sme boli vychovávaní, že je to veľké zlo a práve preto vzťahy kolabujú a nedarí sa. Takže po vzoru čistých duší v našom vzťahu milovanie nebolo a ani nič čo by k tomu viedlo, farári sa tak na spovediach vyzvedali čo spolu robíme a to už máme bližšie k 40. Moc sme si toho vo vzťahu neužili, tešili sme sa, že si to po svadbe vynahradíme, ona vraj urobí čo len budem chcieť.
Prišla svadba ... a milovanie nebol niekoľko mesiacov, pretože tréma, máme už viac rokov a mne to celé zvädlo a zoslablo. Po pár mesiacov sa pomaly začalo dariť, manželka ihneď otehotnela, prišli nevoľnosti atď milovanie zas nebol. Prišiel pôrod, malé dieťa, veľmi veľa roboty, milovanie iba sporadicky. Dieťa má pomaly rok, začína to byť fajn, zrazu bum, manželka opäť tehotná, pretože akákoľvek ochrana je ťažký hriech. Náročné tehotenstvo, silné nevoľnosti, k tomu jedno malé dieťa, milovanie iba sporadicky až sa postupne vytratilo. Prišiel pôrod, dve malé deti z toho to najmenšie patrí medzi náročné deti, manželka sa bojí mať ďalšie deti, milovanie s ochranou je ťažký hriech a hlavne večer sme obidvaja vyšťavení, milovanie zmizlo. Rozmýšľam čo z toho manželstva vlastne mám, že sme si nič neužili a len žijeme život nalinajkovaný niekým iným, sami sme sa ochudobnili o to pekné a obohacujúce, miesto milovania si v samote uvoľním tlak, nežnosti pomaly, ale isto miznú.
Na jednej strane vidím šťastné páry, ktoré si všetko plánujú vrátane deti, navzájom milujú.Na druhej strane katolícke manželstvo, kde sa deti zásadne neplánujú, milovania je ako šafránu a to toto sa nesmie, strhaní rodičia, ktorí si navzájom odopierajú nežnosti aby nebol hriech. Pýtam sa, k čomu je to dobré, toto chce Boh?

karka259

Kazdemu vyhovuje nieco ine. No ak sa dvaja lubia, da sa podla mna vsetko. Nie som za nejake prehnane vyznavanie vieri a teraz co, som tym akoze zly clovek? Podla mna kazdy z vas patri do ineho sveta

Marosko-n

Treba to uzavrieť.
Jedine túžobná láska v histórii aj dnes je ospevovaná všade vo svete aj u nás.
Každý chce prežiť ten dar túžby sexualnej aj duchovnej aj rozumovej, ktorú nám Boh požehnal aby sme sa odlišovali od zvierat.
Boh dal desatoro, podľa ktorých je dobre žiť aby bolo človeku dobre a aby sme sa nepozabíjali.
Boh požehnal manželstvo ako sviatosť ,dvaja v jedno tele, do ktorého môže len Boh vstupovať. Nik sa nesmie z ľudí do nich starať, ani im diktovať. Je to výlučne len manželska záležitosť.
Ak je manželstvo požehnané, tak je požehnané a milovanie.Ak s tým súhlasia obidvaja a nechcú deti, je to len ich rozhodnutie a len Boh sa môže do nich starať ! Žiadny duchovný sa nemá čo do nich starať.

Ak si ľudia niekde napísali a vymysleli, že milovanie je hriech, je to výmysel ľudí .
S Bohom a Ježišom to nemá nič spoločné. Ježiš sa nestaral do manželov čo robia v posteli !!!!

Záver ,
Jedine človek dostal milovanie a lásku do daru od Boha.
Preto milovanie je Bohom požehnaný dar pre manželov, z ktorého sú niekedy aj požehnané deti.
Láska a milovanie je požehnané od Boha , preto neni hriešne ale požehnané.

NeznamyTHM1986

cista laska: Čiže účelove hľadanie pseudoargumentov, prečo je anikoncepcia zlá. (Tak ako keď moslimskí duchovní obhajovali, to že žena nemôže šoferovať lebo keď bude šoferovať môže skôr dostať rakovinu :D )
aj s očkovaním mala kedysi cirkev problém a už to musela prijať

cista laska

Tento týždeň - od 11.02. do 17.02. prebieha na Slovensku po deviatykrát Národný týždeň manželstva. V jednotlivých krajoch je pripravený program pre manželov s rôznymi zaujímavými ponukami. V Žilinskom kraji tak organizuje Liga pár páru víkendový kurz symptotermálnej metódy, bohužiaľ už sa nedá naň prihlásiť. Pre zaujímavosť uvádzam link, nie je to len o prirodzenom plánovaní rodičovstva (PPR), ale celkovo o sexualite v kresťanskom manželstve.
www.ntm.sk

Čo sa týka PPR, napr. v Prešove 15.02. bude v rámci 2-hodinových poradenských služieb pre manželov vyhradený čas (od piatej do siedmej večer) poradenstvu o symptotermálnej metóde, vstup voľný.
files.ntm57.webnode.sk

Neprešla som všetky kraje, ale je možné, že téme PPR sa budú venovať v rámci programu týždňa manželstva aj v iných krajoch či mestách, treba si prejsť program. Stránka Národného týždňa manželstva:
www.ntm.sk

Tomas12345

Preteba :

1 List Jánov, 4:9
"V tom sa zjavila láska Božia v nás, že svojho Syna, jednorodeného, poslal Bôh na svet, aby sme žili skrze neho".

Tu tiež nevyplýva že Ježiš bol Otcov Jednorodenný. Ukážem ty to na parafrázovanej vete :

"V tom sa zjavila láska Božia v náš, že svoju dcéru, vydatú, poslala matka na tento svet".

Znamená z tejto vety to že matka je vydatá s dcérou ? No neznamená, a tak isto neznamená v tvojom verši to že Ježiš je Otcov jednorodenný.

Preteba

1 List Jánov, 4:9
V tom sa zjavila láska Božia v nás, že svojho Syna, jednorodeného, poslal Bôh na svet, aby sme žili skrze neho.
Tomáš 1234, v tomto verši to snáď uvidíš:)
Nie je to ignorácia Tvojich otázok, ale Tvoje argumenty nie sú o viere Božieho slova. Ak si prijal Svätého Ducha, On Ti to zjaví v pravde, ak nie, tak sa za to modli v úprimnosti srdca a dostaneš Ho.