Keď je milovanie hriech

Príspevok v téme: Keď je milovanie hriech
Oklamany

Presne v tomto duchu sme boli vychovávaní, že je to veľké zlo a práve preto vzťahy kolabujú a nedarí sa. Takže po vzoru čistých duší v našom vzťahu milovanie nebolo a ani nič čo by k tomu viedlo, farári sa tak na spovediach vyzvedali čo spolu robíme a to už máme bližšie k 40. Moc sme si toho vo vzťahu neužili, tešili sme sa, že si to po svadbe vynahradíme, ona vraj urobí čo len budem chcieť.
Prišla svadba ... a milovanie nebol niekoľko mesiacov, pretože tréma, máme už viac rokov a mne to celé zvädlo a zoslablo. Po pár mesiacov sa pomaly začalo dariť, manželka ihneď otehotnela, prišli nevoľnosti atď milovanie zas nebol. Prišiel pôrod, malé dieťa, veľmi veľa roboty, milovanie iba sporadicky. Dieťa má pomaly rok, začína to byť fajn, zrazu bum, manželka opäť tehotná, pretože akákoľvek ochrana je ťažký hriech. Náročné tehotenstvo, silné nevoľnosti, k tomu jedno malé dieťa, milovanie iba sporadicky až sa postupne vytratilo. Prišiel pôrod, dve malé deti z toho to najmenšie patrí medzi náročné deti, manželka sa bojí mať ďalšie deti, milovanie s ochranou je ťažký hriech a hlavne večer sme obidvaja vyšťavení, milovanie zmizlo. Rozmýšľam čo z toho manželstva vlastne mám, že sme si nič neužili a len žijeme život nalinajkovaný niekým iným, sami sme sa ochudobnili o to pekné a obohacujúce, miesto milovania si v samote uvoľním tlak, nežnosti pomaly, ale isto miznú.
Na jednej strane vidím šťastné páry, ktoré si všetko plánujú vrátane deti, navzájom milujú.Na druhej strane katolícke manželstvo, kde sa deti zásadne neplánujú, milovania je ako šafránu a to toto sa nesmie, strhaní rodičia, ktorí si navzájom odopierajú nežnosti aby nebol hriech. Pýtam sa, k čomu je to dobré, toto chce Boh?

Preteba

Tomáš 1234, sám píšeš ... A Slovo sa stalo telom a prebývalo medzi nami a my sme videli jeho slávu, slávu, akú má od OTCA JEDNORODENÝ SYN, plný milosti a pravdy. Nie od Márie.
Neodignorovala som Tvoju otázku, prečítaj si znova moju odpoveď. Boh nedáva vysvetlenie len určitej skupine, ale každému, kto verí Jeho slovu. Sám uváž, prečo by mal vysvetľovať niekomu, kto Mu neverí? A v tomto prípade je to jasne v biblii napísané, nič nepochopiteľné. Bibliu si nevysvetľujeme podľa učenia tej ktorej cirkvi, ale cirkev má učiť podľa Božieho slova.

Tomas12345

Preteba :

Ok, vyjasnime si zopár vecí.

Dal som sem Evanjelium podla Jána 1: 14 v ktorom sa píše :
"A Slovo sa telom stalo a prebývalo medzi nami. A my sme uvideli jeho slávu, slávu, akú má od Otca jednorodený Syn, plný milosti a pravdy".
Zaujímalo by ma odkial berieš tú 100% istotu že pod pojmom "jednorodený Syn" sa myslí jednorodený syn od Boha a nie od Márie ?

Dalej si mi nevysvetlila ( odignorovala si moju otázku v predchádzajucom komente) prečo si myslíš že zrovna ty a pár ostatných ludí v tvojej "cirkvi" má pravdu zatiaľ čo drtové % krestan ov sa mýli ? Ono totiž pokial hovoríč že Mária počala s Jozefom dalsie deti tak to nekorensponduje s ucením katolíckej cirkvi a vierou s väčšiny kresťanov a ja sa pýtam, prečo zdelil Boh správne učenie len malému % kresťanov zatiaľ čo väčšinu kresťanov ponechal v nesprávnom chápaní ?

"Ježiš Kristus je Boh( jedna z osôb Boha), Boží Syn preto, lebo sa narodil ako človek a len On jediný bol splodený zo Svätého Ducha (ďalšej osoby Boha) preto je aj Boh aj Syn Boha. Rozumieš?"

To je ale zase len tvoj výklad ktorí zdielaš ty a pár tebe podobných ludí. A mimochodom osoba Ježiša nezačala existovať až po tom ako sa narodil Márii ale on už existoval na počiatkoch času. Jn 1 : 5
1 Na počiatku bolo Slovo a Slovo bolo u Boha a to Slovo bolo Boh. 2 Ono bolo na počiatku u Boha. 3 Všetko povstalo skrze neho a bez neho nepovstalo nič z toho, čo povstalo. Jn 1, 3 4 V ňom bol život a život bol svetlom ľudí. 5 A svetlo vo tmách svieti, a tmy ho neprijali.

mojabiblia.sk

(kukni "poznámky pod čiarou" )

Preteba

Tomáš 1234, prečo by dal chybný výklad jednému percentu? Nepočúvaj výklady ľudí, lebo budeš zmetený z toľkých verzií:) či myslíš, že Boh Ti nedokáže vysvetliť Svoje slovo sám? Božie slovo sa vykladá samo sebou, len ho ber ako celok. Bol nám od Boha poslaný Svätý Duch, aby nám vysvetlil, ukázal, zjavil, pripomenul...

Preteba

Tomáš 1234, ani na malý moment som sa neurazila, nemám to v povahe:) len pre info, nepatrím do žiadnej skupiny kresťanov, verím Bohu a Jeho slovu. Viem prečo verím, čo som zažila, Ty veríš, čomu veríš a každý podľa svojho prežívania.
Ježiš Kristus je Boh( jedna z osôb Boha), Boží Syn preto, lebo sa narodil ako človek a len On jediný bol splodený zo Svätého Ducha (ďalšej osoby Boha) preto je aj Boh aj Syn Boha. Rozumieš?

Tomas12345

Preteba :

Ako može byť Ježiš Syn Boha ked Ježiš je sám Bohom ? Boh sa vyskytuje v troch Božských osobách no stále ide o jednu a tú istu osobu len v troch osobách, podobne ako napríklad može byť voda v troch roznych skupenstvach a to vo forme kvapalnej vody, plynu a pary.

www.gotquestions.org

A mimochodom stále si nedokázala to svoje tvrdenie že ked sa hovorí o niekom že je prvorodení že to musí znamenať i to že po nom nasledovali i jeho další pokrvný príbuzní.

Skús si položiť otázku či sa drtivé percento krestanov mýli, a pravdu má len jedna sekta v ktorej si, ktorá má tak do maximálne pár tisícok členov, čo predstavuje z celkového počtu krestanov len okolo 0,00001% všetkých krestanov. Zariadil to teda Boh naozaj tak aby 99,9999% krestanov verilo v chybný výklad Biblie a svoj správny výklad dal poznať len tomu 0,00001% krestanov ? Naozaj sa tomuto dá veriť ? A neviem prečo sa urážaš.

Preteba

Tomáš 1234, vidím, že diskusia s Tebou, nie je o argumentoch, ale o Tvojej pravde a presvedčení. Prekrútiš ešte aj svoje tvrdenie, prepáč, ale už je to o presviedčaní, nie o poukázaní na to, čo je zjavné. Miešaš vieru so svetom. Keď veríš, že si kresťan, drž sa Božieho slova a študuj ho. Ježiš Kristus je jednorodený Syn Boha a prvorodený syn Márie.

HisClown1

Tieto konflikty a prekáračky nie sú žiadnym prejavom pravej viery. Boh nie je v Písmach, ale na Nebesiach a nie je to žiadna busta z bronzu, ale živý tvor (sorry za výraz) a aj oni si žijú svojim životom. Treba sa spoliehať v prvom rade na seba a nie na modlitby. Netreba sa modliť veľa ako farizeji, či ako boli nazvaní. Obetovať sa je vec pekná, ale na čo bola dobrá táto obeta, ukázal čas. Medzinábožensky dialóg nie je otázkou psychológie, ani psychologickej manipulácie, ale otázkou toho, že každý si verí a aj bude veriť v to svoje, čiže zbytočne si bude niekto namýšľať, že sme všetci Kresťania. Aj keby bolo všetko dokázané, že čo a ako to bolo v minulosti, tak aj tak by si veril každý v to svoje. J.K. bol ukrižovaný aj druhýkrát a to sa na tento svet ani nemusel druhýkrát vracať. Toto je moje videnie a viem, že mám pravdu. A milovanie nie je hriech. Amen.

NeznamyTHM1986

Tomas12345: To, že je iba jeden pramen tak to neznamená že neexistoval - Váv Krásny argument :D

A to vraždenie neviniatok? z toho čo si mi dal vyplýva asi to, že Matúš to chcel umelo napasovať aby mu to sedelo do proroctva (štýlom niečo si domyslím, niečo prekrútim a hneď to bude sedieť)

NeznamyTHM1986

cista laska: Pekne tu papagajúješ katolícke nezmysli... Nepoznal ju, až kým neporodila Ježiša znamená to že ju nepoznal nikdy... (lebo hebreizmus)

Ježiš bol v Egypte, až kým Herodes nezomrel tak toto už je správny preklad :D

Ako krásne sa da niečo prekrútiť tak aby mi to sedelo :D

Tomas12345

Preteba :

"Keby bol sám, je to jednorodený".

Však ale Ježiš jednorodenný i bol, nemal pokrvných bratov a sestry (Od Márie) o tom svedčí i tento verš :

Evanjelium podľa Jána 1:14
A Slovo sa telom stalo a prebývalo medzi nami. A my sme uvideli jeho slávu, slávu, akú má od Otca jednorodený Syn, plný milosti a pravdy.

mojabiblia.sk

""Prvorodený, znamená prvý z viacerých."

Slovo "prvorodený" obsahuje právny výraz (právo na dedičstvo) a používa sa bez ohľadu na to či nasleduje další potomok alebo nie. Ked sa niekto narodí prví tak sa označí ako prvorodení, pretože sa narodil prvý (je to logické), no ak sa niekto narodí prví tak to neznamená to že sa po nom musí narodit este niekto dalsí a navyse Ježiš nemohol mať dalsich surodencov z Mariinej strany pretože by to odporovalo hore uvedenému verše kde sa píše že Ježiš bol jednorodený.