Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Muži a ich matky

Príspevok v téme: Muži a ich matky
zalozenietemy

Dosť často tu ženy ponižujú a nadávajú na mužov, ktorí bývajú so svojimi matkami... nechápem čo je také zlé na tom že niekto chce byť pri svojej rodine a nechce zbytočne utekať keď to nie potrebné.

Ale zas aj chápem kam tým mieria, že ten muž nie je schopný mať vlastný byt a podobne... ale napadlo vás napríklad že nemusí to byť tak ako si to predstavujete? Že to že niekto býva s mamou neznamená vždy že je totálny neschopák, ktorý sa nevie osamostatniť, nevie si vyprať, navariť a podobne?

Áno, sú aj také prípady maminčiných maznáčikov, ktorí sú naozaj takí, že aj keby mohli tak radšej nie... ale zas sú aj takí, ktorí by aj radi opustili hniezdo, ale nedokážu to, lebo ich na pracovnom trhu nikto nechce dostatočne zaplatiť aby si mohli dovoliť vlastné bývanie... a povedzme si to na rovinu - ktorá matka by chcela svoje vlastné dieťa vidieť zbytočne trpieť? Nemôže byť každý šikovný aby zarábal veľa a mohol si dovoliť mať pekné auto, byt, a neviem čo ešte. Niekto sa proste nenarodí s darom, niekomu proste nejde učenie tak dobre nech sa snaží koľko chce.

A potom je tu skupina, ktorá sa o svoje matky stará a nechce ich odhodiť ako kus nepotrebného tovaru. Čo ak mám chorú mamu o ktorú sa treba starať? To čo ponúka štát je viac menej na smiech... to ju mám vyhodiť na ulicu aby sa nejaká milostivá žena uráčila ma akceptovať ako "schopného" partnera? Sú aj takí, ktorí majú svoj byt ale býva u nich matka lebo sa o ňu starajú (a div sa svet, vedia si navariť, upratať, opraviť, a zarobiť)...

takže všetky ženy ktoré si odsudzujú chlapov za to že sú s maminami (prípadne s otcom) by si mali vstúpiť do svedomia...

flago

Baradu,

pekne, suvislo pises. Viacgeneracne byvanie znamena, ze zili rovnako s matkami, ako s otcami. Lebo vtedy sa rovnako stavalo, ze jeden z rodicov siel bud niekam za pracou, alebo odisiel natrvalo. Cize ziadny velky rozdiel v tom nebude ani teraz.

baradu

flago,
veľmi dobrá poznámka. viacgeneračné bývanie umožňovalo vplyv starších mužov na tých mladších. to v modernej spoločnosti dosť zmizlo.
vo vývoji muža je dôležitý starší muž alebo skôr viacero starších mužov, ktorý ho svojim príkladom a už aj samotnou prítomnosťou formuje. to potvrdí každá osamelá matka, čo má syna.
mnoho dnešných mužov také niečo nemá. dôvodom je aj to, že mnoho chlapcov nemá kvôli rozvodom prítomných otcov. ono je to samozrejme ťažšie aj v tom, že muži sú prirodzene individualisti, čo je dosť v protiklade k tomu, čo pre svoj vývoj potrebujú.
smerujem viacmenej k tomu, že problém "muži a ich matky" by sa mal podľa mňa volať "muži, ich matky a chýbajúci otec"

baradu

adria, nesúhlasím.
ženy neprechádzajú takým vývojom ako muži, a to, že je na ne veľa nárokov, je skôr dôsledkom ich pracovitosti a schopnosti venovať sa rôznorodým detailom.
u žien nie je tak veľký rozdiel medzi dievčenským a ženským štádiom, lepšie povedané, žena sa zrelou stáva primárne vďaka biológii, u muža ide oveľa viac o vývoj osobnosti.

flago

baradu,

donedavna byvali vsetci vo viacgeneracnych domoch po starocia. To chces povedat, ze stale boli deti? To len dnes je taka doba, ze su vsade rozmaznane fifleny, ktore nevedia vyzit ani same so sebou, nie to este s muzovou matkou.

a_dr1a

Baradu. Psychicka zrelost u zien je rovnako dolezita ak nie dolezitejsia, nez u muzov. Na zenu su kladene neraz vacsie poziadavky nez na muzov. Ci uz ide o vzdelanie, pracu ci karierne postupy, domacnost, rodicovstvo vychova. Musi zvladat viac rol a uloh, nez napriklad muz. Ved ked uz nadavate na tych muzov, kto ich vychovava a vedie od najutlejsieho detstva az po dospelost? Matky a hlavne zeny. Matka doma, gro zien v skolkach a zakladnych strednych skolach, uz aj na VS, kruzky cvc druziny tabory ai. Zas iba zeny. Takze to, aki su muzi, je hlavne vizitka zien.

baradu

tu ani nejde o to, kto má či nemá byt, ale skôr o to, že muži, čo bývajú s matkou, sú iní a ženám nevyhovuje ich osobnosť či správanie. veď jednou z dôležitých fáz v živote muža je psychické osamostatnenie sa od matky. dokým sa to nestane, môže mať muž aj 100 rokov a je stále chlapec.
u muža je psychická zrelosť dôležitá, u ženy to takú rolu nehrá.

lemon23

sofiaella to nieje nazor, to je fakt, je tu nejaky prispevok a tvoja reakcia je sebecka a hlupa, nemienim sa s tebou viac hadat, konstatoval som zjevne a zrejme, dovidenia.... mozes sa urazit aj odrazit, je mi to fuk